Pripadniki slovenske varde so se v soboto mudili v pomurskih koncih, natančneje v Lendavi. Tam se je z njimi srečal tudi župan Janez Magyar.

V soboto smo poročali, da so že od zgodnjih dopoldanskih ur policisti v Tomšičevi ulici v Lendavi kontrolirli nekaj pripadnikov samooklicane štajerske varde. Takrat še ni bilo točno znano, kaj točno je varda počela v Pomurju, je pa zdaj jasno nekaj - med drugim so se srečali z lendavskim županom Janezom Magyarom.

Kot so zapisali na facebook strani Slovenska VARDA - civilna iniciativa, so se ob tem počutili ljubljeno. Zapisali so:

"Danes smo se podali na otvoritveni sprehod po Prekmurskih mejah, natančneje po najbolj vzhodnem delu Slovenije. Pred tem nas je pozdravila delegacija iz Lendave, med drugimi policisti iz Lendave in župan Magyar. To je bil najlepši sprejem to leto, upamo še na mnogo takih".

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
claudia.... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka nede še konec tej imbecilne maškerade s to bebasto vardo? Pa mislin ka bi medijo tudi že pomali lejko henjali delati reklamo za tej bebaste loleke. Normlni lidje se v tej neumnosti ne spuščajo, za toga vogrskoga župana pa itak znamo iz kere stranke je, tak ka nej čudo ka se je šou v rit vlejčt ten bebcon.

claudia.... (nepreverjen)

Ha ha..... poglednite ove budale.... na uniformaj majo rusko zastavo namesto slovenske..... kakšni kreteni.... telko o nekšon namišlenon patriotizmi.

dreg (nepreverjen)

pa dobro drzava zbudi se .... pa dajte te tabornike v redno vojsko ce ze hocejo biti vojaki

goostt (nepreverjen)

Točno tako, Andreja Šiškoja za obrambnega ministra !

In reply to by dreg (nepreverjen)

Veteran (nepreverjen)

SDS (z Mahničem na čelu) hoče ponovno uvesti naborništvo, ki so jo predtem ravno oni skenslali in izgleda, da jim bodo pripadniki varde še kako prav prišli.

Madjarzbudise! (nepreverjen)

Te župan nema čednejšoga posla kak obiskuje tabornike? Nej je v Lendavi vse v redu, ne boj se.

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

San prej za Vardo kot za tote pohlepne politike!
Nej san še od nobenoga slišal da bi Varda koga dala ubit ali koga pokradla, žal to ne moren trdit od pokvarjencov kot je zidan, pahor, kucan, erjavec, bratuskova, fajonova, bivsi zupan balazek itd.!
Žal van nekaterim inbecilom predstavlja Varda večjo ogroženost kot pohlepni smrdljivi politiki kateri so prodali Slovenijo!
Mrš budale!

claudia.... (nepreverjen)

"Nej san še od nobenoga slišal da bi Varda koga dala ubit ali koga pokradla..."
.
Zato je biu šef teh blesavcov Šiško obsojeni za poskus umora....

In reply to by Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Zanimivo ,da si največjega ven spustil.
Vemo vsi kerega...

In reply to by Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

anig (nepreverjen)

To je zupanovo delo?? Kretenizem na vrhuncu. Magyar se prilizuje sdsovcem, ker sanja mesto poslanca, v enem letu je kot zupan zapravil vse kaj se je dalo. Vsi se nam smejejo kakega zupana imamo. Cakamo se tudi kaj bo ekipa na z podzupanoma naredila za lendavo, za zepe nasih vemo da se fajn polnijo. Razocaral si nas. Gotov.

pejtek (nepreverjen)

Se mi zdi zelo sporno, da se župan slika z nelegalnimi formacijami kvazi vojske. Lendavčani, zagovarjate takšno obnašanje župana?

SLEPCI (nepreverjen)

ČE JAS DOBRO VIDIM NA FOTOGRAFIJAH (NE VEM KAJ VI GLEDATE) SE JE ŽUPAN MAGJAYR SLIKAL Z 2 POLICISTOMA. RAVNO TAK BI LAHKO NAPISALI, DA SE JE SLOVENSKA POLICIJA SLIKALA Z VARDO - BUDALE, SLEPCI.

In reply to by pejtek (nepreverjen)

đokoslav (nepreverjen)

Samo resno, majčiji majo ruske zastave na rokavaj uniform. :)

Konigunda (nepreverjen)

Bila je nekoč ena druga varda, s katero se je leta 1933 začelo nekaj nepojmljivega.
Tudi oni so se imeli za domoljubje.

Sobočanc (nepreverjen)

Kakšne pizde so te idijoti iz varde. Neman sreče da bi jih srečal par komadov, že dugo san nej naklesto nikoga.

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Ja se bom v prihodnje vključil v Vardo. Bi me hotel pretepsti, samo povej kam pridem, prosim!

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

kontra Sobočanc (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen) 4 ure 50 minut nazaj pazi ka v kratkom ne boš kaj doubo po glavi pa te več ne boš piso bedarije.

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

Vipko
buldog

Okoli te maškerade, imenovane "varda", me zanima nekaj stvari:

1. Imajo neke uniforme in neko opremo. Kdo jim to plača? Si to kupijo sami?
2. Ti ljudje hodijo "patruljirat". Kaj ti ljudje počnejo, da si zaslužijo za življenje? Jaz sem zaposlen in tudi če bi želel se nimam časa iti neko vardo. Oni to hodijo popoldne ali dopoldne, ko so iz službe ali potem gredo v službo? Ali so to večinoma brezposelneži, na socialni podpori? Pa nekam se morajo peljati, kjer se dobivajo, kdo jim pokriva stroške? Sami?
3. Če je odgovor na gornji vprašanji NE, me zanima, kdo jih financira?
4. Ali lendavski župan ve, da s svojim prisostvom daje legitimnost tej nelegalni druščini? Kako je sploh vedel, da se bodo dobili tam? Kdo ga obvešča?
5. Zakaj državni organi te nelegalne uniformirane bratovščine enostavno ne razženejo in jim napišejo položnice?
6. Nekdo je zgoraj omenil: V zgodnjih tridesetih letih so "varde" nastajale v nekaterih evropskih državah. Ime so dobivale po barvi srajc. V kasnejših dogodkih so pripadniki teh paravojaških skupin okrvavili svoje roke do komolcev in do ramen. Zgodovina se jih spomni po zlu.
7. Kdo torej v Sloveniji potrebuje neko vardo in vaške straže in podobno navlako?

Novo ustanovlj… (nepreverjen)

novo nastajane Ilirskoromske republike!

SLEPCI (nepreverjen)

ČE JAS DOBRO VIDIM NA FOTOGRAFIJAH (NE VEM KAJ VI GLEDATE) SE JE ŽUPAN MAGJAYR SLIKAL Z 2 POLICISTOMA. RAVNO TAK BI LAHKO NAPISALI, DA SE JE SLOVENSKA POLICIJA SLIKALA Z VARDO - BUDALE, SLEPCI.

Slepec (nepreverjen)

Koga briga s ken se je on sliko? On je bil tan, erted?

In reply to by SLEPCI (nepreverjen)

ivan veliki (nepreverjen)

To je to za Rusov v uniformaj bilo v Lendavi? Ruski vojaški ataše s spremstvon?

RDEČI SOBOTAINFO (nepreverjen)

Ker na tom komunističnom portali sobotaifo širite sovražni govor in mržnjo smo dali pritožbo na Ministrstvo za kulturo in policijo, da vas kaznuje in ukine, zraven smo kot dokaz priložili kar nekaj takih prispevkov ta ki je zapisan danes je tudi eden izmed takih. Zapišete navajam "Takrat še ni bilo točno znano, kaj točno je varda počela v Pomurju, je pa zdaj jasno nekaj - med drugim so se srečali z lendavskim županom Janezom Magyarom." evo to je čisti primer takega vašega kaznivega dejanja. Po vašem bi se morali verjetno POKLATI ALI KAJ PRIČAKUJETE, res je čas da odgovarjate. Ne dolgo nazaj na Pohorju se je varda srečala skoraj z vsemi slovenskimi politiki pa noben bedak si ni dovolil zapisati, da jih je sprejel Pahor, Židan itd. Sledila bo kazen ki vas bo naučila kaj je dovoljeno in kaj ne.

Tulipipan (nepreverjen)

Se strinjan, clanek je zelo zavajujoci, moglo bi pisati: "V lendavi priredili pustno maskerado januarja" :D

In reply to by RDEČI SOBOTAINFO (nepreverjen)

fuckmesatan666 (nepreverjen)

hahaha kak ste smejšne. vse kar van ne ustreza je takoj komunistično. te pa uporablate iste metode kak jih je stalin uporablal. kar vse ukinite sčin se ne strinjate. bouge ste.

In reply to by RDEČI SOBOTAINFO (nepreverjen)

SOBOTAINFO - P… (nepreverjen)

To da se sedaj ob 17:01 objavlja na zahtevo Občine Lendava popravek - pojasnilo, ne spremeni dejstva, da je vaš zlonamerni prispevek, ki je bil objavljen ob 11:24 dne 20.01.2020 kaznivo dejanje, zato je prijava na ustrezne inštitucije že podana. Prispevka pa še zmeraj niste odstranili.

df (nepreverjen)

DF tij tele prizadeto ka si od dugoga časa san s seuf pijses bi tij tudi lejko šau med prekmursko vardo. Aja tij srmak nemaš časa zato ka te nemres blesave komentare pijsati. Drzava ti davle socialno pomoč pa te moreš za državo nekaj napraviti. Propalica prokleta.

ShaSh (nepreverjen)

Buldog, samo levičarjo si želijo vardo videti kot nelegalno druščino. Pa ni! Varda je po črki obstoječe ustave in zakonov. Nimajo nobenega elementa protizakonitosti. Kdo jih obtožuje nelegalnosti??? Pa ni treba da meni verjameš? Zakaj se o njihovi legitimnosti ne sprašuje noben tuji novinar??? Kar nekaj jih je že bilo pri njih... če bi bil kaj razgledan bi vedel, da jih je po evropi kar nekaj... samo ne zgledajo isto. To imajo naprimer tudi na švedskem, kjer patruljirajo v velikih mestih, nastali zaradi migrantov. V primeru nesprejemljivega odreagirajo sami - kak vedo in znajo. Pa tam to ni noben problem... samo v tej zajebani komunajzerski Sloveniji...

normalisch (nepreverjen)

Nej samo levičarji, ampak vsi normalni ljudje želimo videti to združbo kriminalcev in primitivcev, katero vodi obsojeni kriminalec (med drugim tudi za poskus umora), kot nelegalno druščino.

In reply to by ShaSh (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

ShaSh dobro napisano!
Tukaj pri nas, kateri nas več jeb. jo in kradejo vse od samoosvojitve so prestrašeni bolani prasci.., Se še spomnin kako so se ustrašili od enoga pevca "Thompsona"
Zdaj je ista stvar, toti lopovi so prestrašeni, bojijo se z razlogom,zato pa podpiram Vardo!
Ker če je nekdo pripravljen naredit spremembe v tej drzavi in ne samo gledat in pisat na forumih kako nas dalje kradejo ova kucanska pahorska banda, je edino Varda sposobna da jih stira iz komunajzarskega gnezda...!

administrator (nepreverjen)

ta varda se mi pa vedno bolj dopade
Samo da nimajo rjavca za šefa

Tinček Kulak (nepreverjen)

"Thompson pjeva ko slavuj
ko ima kaj proti njega
je fuj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice