Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2020. Kako so se odrezali pomurski dijaki?

Maturanti, ki so konec maja in junija opravljali poklicno maturo, si lahko končno oddahnejo. Poletje se je zanje šele zdaj resnično začelo, saj so končno prejeli težko pričakovane rezultate spomladanskega roka poklicne mature 2020, ki je bila letos zaradi epidemije koronavirusa nekoliko drugačna, kot ostala leta.
Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela poklicne mature.

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Tudi 19. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat.

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 43 dijakov in dijakinj; 42 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, en dijak pa je bil neuspešen iz enega predmeta. Poklicna matura je bila tako opravljena s 97,67 odstotki.

Trije maturanti so dosegli prag 22 (od 23) točk, eden od njih pa je dosegel vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 13. julija 2020 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo. 

Zlati maturant s 23 točkami je:
Žan Smej, občina Beltinci.

Zlati maturantki z 22 točkami sta:
Dolores Marič, občina Moravske Toplice in Tadeja Fras, občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo osem kandidatk in en kandidat. Rezultat je izjemen - 100 odstoten, tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih ...

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

K opravljanju poklicne mature je v Srednji šoli za gostinstvo in turizem medtem pristopilo 34 dijakov, od tega jih je bilo 30 uspešnih

Zlatih maturantov letos niso imeli.

Dvojezična Srednja šola Lendava

Razveselili pa so se tudi na Dvojezični Srednji šoli Lendava, kjer je k opravljanju mature pristopilo 25 dijakov, in sicer pet ekonomskih tehnikov, dvanajst strojnih tehnikov in osem kemijskih tehnikov. Maturo je uspešno opravilo vseh 25 dijakov.

Zlati maturant z 22 točkami je David Öri. Ana Vida pa je dosegla vseh 23 točk in postala diamantna maturantka. Oba program kemijski tehnik.

Biotehniška šola Rakičan

Poklicno maturo na Biotehniški šoli Rakičan je opravljalo 18 dijakov in vsi so bili uspešni

Imajo pa tudi enega zlatega maturanta.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota 

Znani so tudi rezultati poklicne mature v Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. K maturi je pristopilo 128 dijakov in dijakinj, uspešno pa jo je opravilo 122. 

Na SPTŠ imajo kar dve diamantni maturantki, ki sta dosegli vse točke. To sta Rebeka Kerčmar in Sara Sabo, obe tehnik oblikovanja.

Zlati maturanti pa so: Šalamun Nuša - tehnik oblikovanja, Grega Bedič - elektrotehnik, Denis Mencigar - eletrotehnik, Aleks Marinič - tehnik računalništva in Žiga Škalič - tehnik računalništva.

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota

Poklicno maturu programa zdravstvena nega in kozmetični tehnik na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je opravljalo je 105 dijakov, uspešnih jih je bilo 100 dijakov, ali 95,24 odstotkov.

Imajo osem zlatih maturantov, od tega so trije diamantni, ki so dosegli vse možne točke na poklicni maturi. 

Diamantni maturanti so Aljaž Železen, Nataša Štuhec in Lara Sampl. Dvaindvajset točk pa so dosegli Nika Ploh, Lara Muršič, Neli Serec, Tamara Trajbarič in Silvia Žižek.

Lep uspeh so dosegli tudi dijaki v programu bolničar - negovalec, kjer je zaključni izpit opravilo vseh deset dijakov, trije od teh so dobili pohvalo, in sicer Melani Perko, Aleksandra Grnjak in Glorija Grah.

Ekonomska šola Murska Sobota 

K opravljanju poklicne mature v spomladanskem izpitnem roku je pristopilo 25 dijakov rednega izobraževanja in štirje udeleženci izobraževanja odraslih. Vsi so bili uspešni.

Dijakinja Mateja Kurnjek, ki prihaja iz Občine Šalovci, je dosegla vseh 23 točk in postala diamantna maturantka.

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jappp (nepreverjen)

Čestitke vsen. Zdaj pa čim prlej na zašenke fakultete v sloveniji te pa akcija v švico/nemčijo/avstrijo po 3x plače slovenskih.

tutu (nepreverjen)

No ja, pa stroške 3x slovenskih... Na konci koncov tak velkih razlik kak eni ščete povedati, tudi nega. In za tujino moreš tudi neka znati...

In reply to by jappp (nepreverjen)

Napaka????? (nepreverjen)

Popravite rezultat za gostinsko šolo. Ne verjamem, da je bilo 30 neuspešnih.

ahmed (nepreverjen)

poklicna matura je daleč od realne mature.
zgolj podarjeni odrezek, namenjen vzpodbudi bodočih električarjev, da ne zaključijo že pri OŠ.

ahoooj (nepreverjen)

Pozabo si prafte, ka bodočih električarov keri nedo meli pojma kda končajo šolo.
Paper dobijo, to itak.

In reply to by ahmed (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Si frustracije zdraviš s ten ka na takšen slabšalen/poniževalen način o drügih gučiš? Očitno "realna" (koji glupi izraz) matura ne pomaga pri ton? Ne čüdin se, ker poznan kar preci debilof z "realno" maturo.

In reply to by ahmed (nepreverjen)

....ll (nepreverjen)

ce je resnicno, ni ponizevalno. kot ko otroku prikrivate da dober poje, potem pa vse ponosen pred javnostjo ugotovi, da nima posluha. Danes si pac nocejo priznati resnice.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Resnica se da na različne načine povedati. Namen tistih izjav zgoraj je že nej nekšo objektivno podajanje dejstev in se ne sprenevedaj. Drugo, uspeh pri formalnon izobraževanji je odvisen od premnogih faktorof, zato je redukcija tej tematike na "sposobnosti" izključno zaslepljeno pumpanje lastnoga egoja.

In reply to by ....ll (nepreverjen)

ahmed (nepreverjen)

Poniževalen je naš šolski sistem, ki stremi k enačenju gimnazij in poklicnih šol.

Razni lesarji in električarji ne morejo biti gimnazijcem enakovredni kandidati za vpis na univerzo.
Pa tudi če naredijo ničkoliko kvazi dodatnih predmetov in izobraževanj.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Preci ozkogledo razmišljanje v ozadji keroga je želja po elitizme (med keroga bi se rad prištevo). Tvoje izjave so enostavno plijtve, ker vrvleš v tou, ka so obstoječe institucije od boga dane, mesto lidij v relaciji z njimi pa enolično in edino pravilno določeno. Dodatno se zdij, ka je vsesplošni razvoj po tvojon omejeni na tou, či si odo v gimnazijo ali nej. Sakši, keri ma kaj resnicoljubnosti pa pet minut časa lejko ugotovi, ka je to preprosti nonsens. Ne pravin sicer, ka z gimnazije ne prideš z boukšin znanjon na faks. Nadalje ti lejko iz osebnih izkušenj poven (kar se tiče visoko izobraženoga kadra), ka ma sposobnost/uspešnost lidij na delovnon malo veze s ten, či si odo v gimnazijo ali nej. Ka bi torej rad povedo s tou neenakovrednostjo? Si mogoče še premalo sveta vido do zdaj? Mislin, ka ja.

In reply to by ahmed (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Dodatno, strukture izobraževalnih sistemov v tujini so popolnoma drugačne, ge tudi brez gimnazij proizvajajo najbaukše kadre. Mimogrede, v Avstriji je verjetno gimnazija na nivoji naših poklicnih šol ali pa še nižje. Ampak vseeno so ekonomsko ena najbole razvitih držav na svejti, kader s faksof (kama seveda nejdeja samo tistih z gimnazij) pa preprosto boukše pripravleni na delo v "realnon svejti". In delodajalec te praktično nigdi nede spitavo, či si odo v gimnazijo ali nej (najbrž majo dober razlog za tou). Zato pravin - malo pogledni vö iz svojih malomeščanskih okvirof.

In reply to by ahmed (nepreverjen)

sasd (nepreverjen)

poklicna matura to ni matura, ampak je zakljucni izpit. cedalj bolj smo podobni komunizmu, kjer so butasti enaki tudi brihtnim.

In reply to by ahmed (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Či ti mama inštukcije plačüvala, ka si maturo napravo, še ne pomejni, ka si pameten.

In reply to by sasd (nepreverjen)

Kr en (nepreverjen)

Tudi jaz sem moral 2x prebrati rezultate za SŠGT Radenci....
Ali se lahko preveri, kajti to ni dobra popotnica za nadaljni vpis na to šolo za deficitarne poklice .

Kr en (nepreverjen)

Uredništvo: popravite podatek za SŠGT Radenci!!!!
30 dijakov je uspešno opravilo maturo!!!!
Preverjeno na šoli!!!!!

Io (nepreverjen)

Zdaj pa žurat!

Krup30 (nepreverjen)

Žal pa jih velika večina ne bo odpravljala svojega poklica.

coeo (nepreverjen)

Naj se veselijo... bodo kmalu vidli na zavodu za zaposlovanje, koliko so ti njihovi papirji vredni.

jappp (nepreverjen)

Pa čuj to je srednja šaule poklicnih matur. Tej papejre so dejansko neka vrejdni. Električare pa šlosare pa računalničarge se iščejo. Naj počakajo kda do mele magisterij v rokej. Te je prava bomba na zavode. Tak kak večijna mojeh sošolcov keri so šli študerat stvari ge jih je 120 na fakse v non letnike.

In reply to by coeo (nepreverjen)

220v (nepreverjen)

preci ponosno gučiš za delavca v lederfabriki

In reply to by jappp (nepreverjen)

fasada1 (nepreverjen)

Tij pa nemaš pojma. Računalničarov ne iščejo, večina tej tehnikov računalništva dela v kakšnoj proizvodnje ali trgovine. Tisto z višjimi pa visokimi pa tuj nej kaj baukše.
Računalničarov je kak listja pa trave.

In reply to by jappp (nepreverjen)

ZX Spectrum (nepreverjen)

Zato pa gda prideš na razgovor za službo v eno največjih programerskih firm v Graz, ti že na razgovori povejo ka se ti nej trbej truditi z nemščino ka itak več kak pol programerov guči slovensko, ostali so pa hrvati in slovaki. Edino tisti na vrhi so avstrijci. In to je firma kera se grebe za slovenske računalničare in programere. Če si ti zgubleni primer te ne pomejni ka smo vsi računalničari takšni.

In reply to by fasada1 (nepreverjen)

rtr (nepreverjen)

in potem ce celotno zivljenje vozis v Graz v sluzbo, eno uro tja in eno nazaj, skupaj 10 ur na dan za sluzbo ali vec. Domov hodis spat in za vikende se vozit z vw ali audijem po obcini. Smisel solanja in zapravljanja mladosti.

In reply to by ZX Spectrum (nepreverjen)

Čeden2 (nepreverjen)

Pa ne meči vse v isti koš, nej je isto računalničar pa programer. Pa še zdaleč je nej isto, tej tehniki, pa višja. visoka šola, magisterij... pa nej je isto računalničar ali mehatronik, ki ima dodatna znanja iz strojništva. Sposobni nejdejo v Grac jodlaron, za skoron isto plačo lejko delajo pri nas.. pozdravi kolege v Grace!

In reply to by ZX Spectrum (nepreverjen)

Kulko309 (nepreverjen)

Kelko pa plačajo? 1500€ pa se sake den dvej vri vozeš v obej smeri.
Minus malica, minus prevozni stroški ker jih tam ne plačajo.
Verjetno ti je glavno, ka se voziš novi Audi A4 na kredit pa se fakerišiš po vasi.

In reply to by ZX Spectrum (nepreverjen)

xalas (nepreverjen)

Razni računalničarji, informatiki delajo v XALu v skladišču, proizvodnji in NE v pisarnah.

In reply to by ZX Spectrum (nepreverjen)

Kulko309 (nepreverjen)

Pa glij ene 5% z računalniške šole zna kaj pošteno sprogramejrate.

In reply to by ZX Spectrum (nepreverjen)

kfasf (nepreverjen)

Spavaš li mirno Kustec?

Mjxok (nepreverjen)

Ka njin hasni paper ci prakse nega.. 95% jih je nej sposobno oddelate 8vr, ka more iti med pavzo za malico v avto pocivat ka je truden.... pa sker nevejo nucate, to bi jih naj v saulaj vcilij kak sker nucate pa ka je kaj za skere nej pa ka je najbole vazno kda se preseren rodil pa kakse pravlice je pisal nekse ruske pisatelj... vse drugo vcijo samo tisto nej ka bi najbole mogle... praksa, praksa in se 1x praksa je potrebna nej pa piflarija

Houl (nepreverjen)

Točno tak je. Programi so vsebinsko neustrezni, te pa dobimo slab kader na trg.

In reply to by Mjxok (nepreverjen)

Mjxok (nepreverjen)

Ka se nemo narobe razmile, so tudi takse se ka znajo marsikaj narediti, ka so jih starsi doma navcili, samo te na konci si ucitele pobirajo zasluge za to pa se mlatijo po prsaj...

In reply to by Mjxok (nepreverjen)

.... (nepreverjen)

poklicna matura?? kaj pa je to za megle. podobno sranje kot namesto kmetijska sola, kao biotehniska sola. resnica. obstaja matura in zakljucni izpit. vse ostalo je laganje otrokom, kako so kao naredili maturo. cakam se osnovnosolsko maturo, vrtcevsko maturo, maturo ko zapustis zavod za brezposelne, itd

wew (nepreverjen)

nekam zelo malo tock za zalet maturante. a ni potrebnih vsaj 34 tock.

maturan, (nepreverjen)

poklicna matura, podobno kot ko si na yugo nalepis audijev znak s krogci. Ime se ne naredi vsebine. Matura je ena, ni dveh, treh matur.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice