Fotografija je simbolična
Inšpektorji so v lani pregledali 956 obratov, 44 so izdali prepoved obratovanja. Zaradi hujših nepravilnosti so 14 obratom začasno prepovedali obratovanje.

Na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja so v uredništvu 24ur pridobili inšpekcijske odločbe, ki jih je lani izdala Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Večina nepravilnosti je sicer odpravljenih, a so nekateri prepovedi dobili tudi večkrat.

Začasna prepoved obratovanja

Inšpekcija je v Pomurju pri več kot 60 gostincih ugotovila nepravilnosti, nekatere od njih so tudi hujše. Štirinajstim gostinskim obratom v Pomurju je inšpekcija zaradi hujših kršitev tudi začasno ustavila obratovanje.

V spodnji tabeli si oglejte obrate v Pomurju, ki so dobili zaradi hujših nepravilnosti začasno prepoved in nekaj izsledkov iz odločb.
 

Inšpektorji pregledali 956 obratov

Iz odločb zgoraj omenjenih gostinskih obratov je razvidno, da sta sledljivost izdelkov in pomanjkljiva higiena ter obratovanje brez dovoljenj v Pomurju pogosta težava.

Zanimivo pa je tudi, da je inšpekcija ugotovila sicer manjše neprevilnosti tudi pri nekaterih znanih in priljubljenih gostinskih obratih. Med njimi so tudi Restavracija Mensana, Golar in Bella Venezia

Na spodnjem zemljevidu pa so označeni vsi gostinski lokali v Sloveniji, pri katerih je inšpekcija ugotovila nepravilnosti. Z rdečo barvo so označeni gostinski obrati, ki sobili zaradi hujših nepravilnosti začasno zaprti.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dolfe struna (nepreverjen)

Vej pa Bambi bar je zaprejti že dva meseca .

12 (nepreverjen)

To je bilo lani....treba takoj objavit in reagirat

ha ha (nepreverjen)

Ribji grill ha ha vejpa tu ,če bi bila inšpekcija ali nej se zna kakšna kvaliteta je in obnašanje ;-) ka nemo o cenah ;-)

Nemcavci77 (nepreverjen)

Bagoroš brothers ... lejko mi nešče povej sto vraga je dal Bagorošu soflasje ka sako nedelo motor nabija pri Nemčavcaj??? Naj rajsi kalamare pečej

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Daj ne hejtaj neka za bv.

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

Disqaured2 (nepreverjen)

No pametnjakoviči kelokrat pa ponizavlete siptare zaj pa mate

njah (nepreverjen)

šiptare dobro podmažejo koruptne inšpektore, pa je rejšeno.

In reply to by Disqaured2 (nepreverjen)

www (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tebi bi trbelo malo mozek podmazati...

In reply to by njah (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Z kakšnim falatom slanine ali zasike?

In reply to by www (nepreverjen)

mb78 (nepreverjen)

A mislis da upajo k siptarom?
A ha ha ha ha
Ze to da si z golo roko riti brisejo pol pa gre kebab delat...SAMO V BUTALAH

In reply to by Disqaured2 (nepreverjen)

DamjanMurko (nepreverjen)

Potem je Rajh v Bakovcih tudi imel manjse nepravilnosti?

rbd (nepreverjen)

Verjetno je pa kipuvo v Eurospini pa v Spari Buddžet in nej folgo skriti?

In reply to by DamjanMurko (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

v mb samo 4 kršitelji v radgoni pa 14! wtf

SerecD (nepreverjen)

Kratochwil je gnujs od gnujsa. En čas so meli dobro pico, zdaj pa depresija. Vidi se ka se ovomi ka ma to prek ne senja nika o gostinstvi, zaostal je 20 lejt nazaj......

Vačik pa se vidi ka oštarjaši na črnon trgi ali pa z gotovino sestavine kupuvlejo te pa nemajo papejrov.,... kupijo pa vse ka navadfnin liden pa bautan nemrejo odati....

rbd (nepreverjen)

Zakoj se ne napiše vse oštarijaše, ki kipuvlejo vse stvari, ki so pred iztekom roka tisti den drugi den ali pa pozneje pa prodajajo v svojih oštarijah pa to nej v eni trgovini ampak v vseh in hodijo od ene do druge pa izkoriščajo za to da lahko po 10 kratniku prodajajo za svoj dobiček kdaj bo kdo naredil tej goljufiji konec?

Nemcavci77 (nepreverjen)

Ka si pa misli ka v malici za 3,8 evra dobijs? Pljucno pa file lososa? Vecina je sporna. Ali fizikalcon jendovoljeno vse odati zau :(

In reply to by rbd (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Saj pa oni si s svojo plačo ne morejo privoščiti malico ali kosilo za 20 EUR.

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

rbd (nepreverjen)

Ge tao dobiš pri Baranji ali horvatojci za 3,8 eur malico no idemo drugače kelko mesa je vtaj malici kilo svinsko pleče 3,2 eur Picek 2,5 eur kilo kelko dobiš pri malici 2 kg mesa ?

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

Darago mohor (nepreverjen)

Dajte še pekarne mlinopeka žito ,intes in...ne da veliki guroji lahko inšpekcije podkupujejo —-pa še pogledat postavke stanje delavcev ...nadure ne izkoriščene ne izplačane .Izgleda da tudi hacap je podkupljen. Vedite da glavni šefi splo nevejo kaj se dogaja znjihovimi poslovnimi enotami klas tržnica katastrofa danes trejzino senje katastrofa prodajalka izgleda da je tač ploščica premajhna oz naj si nabavi očala plačaš 3,50 € vrne 1,20€ Ni ti žal za 20cen ampak 100 takšnih ona zmaga tako da temu nikoli nebo kraja izgleda da oseba uživa prvelegije ...Drugič bom trdno razmislil obis te trgovino.

Hrib (nepreverjen)

Eni so opraviceno na tem seznamu, eni pa ne....... Toti inspektori tudi malo pretiravlejo ker nekomi ka ma samo malo ploscico zlomljeno ali pa bognedaj ma kelnarca nohet spotrejti ga ze dajo na te seznam ZALOSTNO...... naj rajse te zamascene kioske z kebabami,.....preglednejo pa kaznuvlejo, nej pa ka se bojijo sploj stopiti k njim.

rbd (nepreverjen)

Pri vsakom si prešti kakšne pomajnklivosti so bile pa ne boš tak komentero, žalostno je ka sistem deluje na lopovščini če bi še malo bole natančno poglednoli ništerni od tej nikoli več ne bi smeli imeti stik z gostilno in z ponudbo prehrane ka od pijače sploj ne gučimo?

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

San presto jaaa..... Ampak inspektorica se zna fajn izzivlati nad ubogimi kuharji ki delajo za minimalec sobote nedelje petke svetke... Karma de vdarila nazaj ali pa jo ze kaznuvle......

In reply to by rbd (nepreverjen)

edenpac

Kot je že omenjeno v enem od prejšnjih komentarjev, je število omenjenih ali celo sankcioniranih objektov nekako nesorazmerno po posameznih krajih. Je to posledica načina dela inšpektorjev ali česa drugega , o tem ne bom sodil , ker za to nisem usposobljen. Si pa lahko mislim svoje.

Czd (nepreverjen)

Gdo je tu nor? Po celi Sloveniji gorijo odpadki na odlagališčih in nikome nista. Delajo naprej brez problema. Tu pa gostincu keramika poči in mu jo dol zaprejo. Wtf

tuncika

Čudo božje, nikjer ne vidim Jankove oštarije...……..šlamparija pisca ????????????

samo19

pa ka so tu podkupleni ali san ge nore... vejpa pri pajdaše že pol leta nega žajfe na veceje.. vidi se samo ka se gor brišejo tla, vse ostalo pa je ujše kak v štale... tude ben samy ma fajne vonjave na veceje.. ka tak težko je spucati en vece vsaki teden bar? ne ven ge se te tej lidge ka tan delajo perejo roke, kda se drek nose iz roke v roko preko kluke fajn na moj hamburger...
če bi tan redna inšepkcija odela bi že vvčeraj doj zaprle ..

Joško. (nepreverjen)

Za stare čevapčiče so pa nucali 3 leta ka so zinili o tej svinjariji.

G (nepreverjen)

Vsi ki, to komentirate, ali ste kdaj natakarja, kuharja, lastnika lokala ...., vprašali, kje je nabavil, meso, salamo, moko, solato....., pivo vino slatino in tako naprej. Ali ste ga kdaj vprašali, zakaj ni WC čist, zakaj ni mila ..... NISTE!! In vendar še vedno hodite v vse te lokale, jest, pit, scat in srat!

Bindi (nepreverjen)

Tudi če ga pitas, ti itak po istini Nede povedo, v kunjo te tudi ne pisti. Pa meje duznost gosta skrbeti za red na wc-je, tou mora meti na brigi gostinec sam.

In reply to by G (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Ka si tij inspektoricaaa

In reply to by G (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ne. Malo bole pozorna gostja, to pa dostikrat.

In reply to by Hrib (nepreverjen)

dr (nepreverjen)

Novinar naj pride poslikat ka vem kje je lokal zaprt 5 let. Ta kuhinja z slike ne obratuje najmanj 8 let. To je zavajanje, potem pa napišere, slika je simbolična. Objava je zavajanje, podatki iz prejšnjega leta, iz zapiskov kompliciranega inšpektorja ki ne vidi prek očal. Sicer pa stranke same vejo kaj je dejansko. Sramotite Slovensko gostinsko ponudbo brez obraza. Gostinci so nepravično zaznamovani, garajo pa po cele dneve ka kakšnemu novinarčku napolnijo rit.
Širenje obrekovanj je naj bol zamazano delo.

stari keks (nepreverjen)

"Širenje obrekovanj je naj bol zamazano delo."

Še hujše je, če je plačano.

In reply to by dr (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Izzivlanje inspektorice zgleda..... Pamet solij kak se more pomfri delati ojoj..... Sama pa doma po mojem gej iz zamazane posode ka jo ze 3 dni nej zaprala.....

In reply to by dr (nepreverjen)

Django (nepreverjen)

Lokali v Moravcih so me presenetili ? Tam je veliko gostov in dosti penez pustijo ,zato si tega ne bi smeli dovoliti.

Varandero (nepreverjen)

Ta lokal v Gornji Radgoni bi morali zaprti že zdavnaj saj na wc nisi mogel iti ker je vse smrdelo po urinu da o nesnagi v lokalu ne govorimo tisti ki so hodili tja so pa tak sami socijalca in pijanci ki na kilometer smrdijo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice