Slika je simbolična.
V Murski Soboti gradijo več kot 130 novih stanovanj.

V Murski Soboti trenutno gradijo 135 stanovanj, od tega 15 neprofitnih. Kot je za STA dejal župan Damjan Anželj, tako intenzivne gradnje v pomurski prestolnici že dolgo ni bilo. 

Dogovarjajo se tudi z novim potencialnim investitorjem, ki želi zgraditi večstanovanjsko stavbo na Gregorčičevi ulici, je dodal.

Do konca oktobra bo po Anželjevih besedah javni sklad mestne občine dokončal gradnjo 15 neprofitnih stanovanj, ki jih bo z razpisom ponudil mladim družinam. 

Investicija, ki je vredna nekaj več kot dva milijona evrov, raste v samem središču mesta, v stavbi nekdanje ekonomske šole.

Druga zgradba ekonomske šole na drugi strani Slovenske ulice, ki se drži občinske stavbe, medtem še čaka na obnovo. Ko se je šola preselila na novo lokacijo, je ministrstvo za šolstvo prostore prodalo podjetju Imo-Real iz Murske Sobote, ki tam načrtuje gradnjo poslovno-stanovanjskega kompleksa. 

Ker pa so trenutno sredi gradnje stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor, prostori bivše ekonomske na to še čakajo.

Zeleni dvor bo zrasel tik ob soboški knjižnici, v njem pa bo 76 stanovanj, je povedal župan. Poleg tega na Lendavski ulici zasebni investitor Gomboc Gradbeni Inženiring gradi novo večstanovanjsko zgradbo s 44 stanovanji.

Z novimi gradnjami in obnovami bo mesto zanimivejše tudi za priseljevanje ter razvoj podjetništva in gospodarstva, meni župan.

Obenem upa, da bodo prinesle tudi več življenja v središče Murske Sobote in »da se bodo tudi demografski kazalniki, ki trenutno niso najboljši, spremenili na bolje«.

»Veselim se, da bo center mesta živ in obnovljen. Tako nam ostanejo le še stavbe ob Hartnerjevi vili, ki so v strogem centru še 'sive lise' in zapuščeno območje, ki nikakor ne sodi v urejeno mesto,« je dejal Anželj.

V mestu po njegovih besedah sicer ostaja neurejeno tudi območje med Slomškovo in Ulico arhitekta Novaka, kjer je imel prostore Potrošnik. Lastnik zemljišča, kjer so trenutno divja parkirišča, je družba Mercator.

»Z upravo se pogovarjamo, a so trenutno sredi prevzema Tuša in pravijo, da bo potrebno počakati, da ta proces zaključijo. Še vedno upam, da bo tu zrasel poslovno-stanovanjski objekt in podzemne garaže,« je dejal Anželj.

Komentarji (3)

Labod (ni preverjeno)

Zgradbe zidati brez parkirišč oziroma stanovalci naj parkirajo na njivah pred Soboto.

Pufmutti (ni preverjeno)

Saksa familija ma najmenje dva avtoja, te pa so problemi s parkejranjon. Jebiga luksuz ma pac dolocene slabosti.

In reply to by Labod (ni preverjeno)

Šef19991 (ni preverjeno)

Pri velki večini je to nuja, nej luksuz... pametnjakovic.

In reply to by Pufmutti (ni preverjeno)

Starejše novice