Vlada pripravlja ukrep, s katerim bo zaprla vse gostinske lokale. Veljati bo začel že v ponedeljek, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje.

Gostincem vlada priporoča, naj ne nabavljajo zalog. Odlok, ki bo uvedel zaprtje, bo predvidoma objavljen popoldne.

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.

Mestni občini Maribor in Ptuj sta pohiteli in prepoved delovanja lokalov in vseh neživilskih trgovin uvedli že danes zjutraj oziroma popoldne.

Od polnoči bo prepovedan tudi javni prevoz. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti.

Vlada sicer že pripravlja nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, da bi ohranila delovna mesta in likvidnost podjetij.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ggwp (nepreverjen)

Se strinjam s potezo države, ker so nekateri ljudje res nemarni in nesramni ter se kljub vsem opozorilom in ukrepom še vedno neprimerno vedejo... me pa zanima kako namerava država na podlagi teh ukrepov poskrbati za izpad dohodka teh s.p-jev, kateri za določen čas ne bodo obratovali... ali bodo upravičeni dela plačila prispevkov ali jim pripada denarno nadomestilo?

Karl Marx (nepreverjen)

Država, tou smo mi vsi. Država pejnez ne dobi z Marsa ampak morava midva plačati davek. Pri vsakem nakupu 20 procentov. Ali po tvojem morava midva plačati Maučeci, Koudili, Diani ali pa Ilići odškodnino za tou, ka do meli dva kedna zaprejto? Boš jim dal svoje pejneze?

In reply to by ggwp (nepreverjen)

kapitalistični… (nepreverjen)

plačajo naj tisti ki terajo paniko da treba vse zapreti.
jes, če bi smel, bi delal normalni delavnik in trdo prigarani denar zapravil za cedevito ali dve in tako pomagal lokalnemu gospodarstvu

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Blog (nepreverjen)

Cedevita je hrvaska in s tem ne pomagas lokalnemu gospodarstvu. Kupi npr. Mleko, sok, mlecne izdelke slovenskih proizvajalcev, le tako pomagas slovenskemu gospodarstvu.

In reply to by kapitalistični… (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Niti ena resna firma v Sloveniji je več nej v slovenski lasti. Vse smo razprodali, zdaj smo hlapci. Mlekarn Ljubljana je francoska, pomurske mlekarne so avstralske, Fructal je srbski, Mercator Ruski, Spar Hofer Lidl so avstrijsko nemški, Radenska Češka....

In reply to by Blog (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

ali imaš ti popadke

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

To mo mi plačali. Ne boš zapravo pejnez pa boš prek davkom prispevo ten ge bi zapravlo.
Logično

In reply to by ggwp (nepreverjen)

kolpoerto (nepreverjen)

samo Z. Jankovic nima jajc, da bi sam sprejelmodlocitev in ga boli k.. za obcane Lj. Se dobro da ta kriminalec ni predsednik vlade, to bi bilo katastrofa.

bingelj (nepreverjen)

Janković je pameten človek ne glede kako mi gledamo na vse to. Jasno je, da se pri takih stvareh zadeve ureajo na nivoju države, ker se tudi ostali ukrepi nanašajo na celotno državo.
Zato je nenormalno, da bo sedaj 200 županov izdajalo odloke in ostale ukrepe za vsako občino posebej. Potem bi tudi ostale ukrepe izvajali župani različno za vsako občino.
Zato državna oblast to naredi za celotno državo.
Kot sem že zgoraj omenil je Janković toliko moder, da ve, da vse to uredi država in ne on.

In reply to by kolpoerto (nepreverjen)

🐽 (nepreverjen)

Si ti en bingelj

In reply to by bingelj (nepreverjen)

purd-i (nepreverjen)

Pa kaj se brigaš za Zorana, ti se brigaj za svojega Petrovskega kriminalca? Boš kmalu dobil za predsednika vlade Orbana in bo vse vredu?

In reply to by kolpoerto (nepreverjen)

Ggggggagagagga (nepreverjen)

Pametni gostinci so jih ze v petek! Zdaj vsaj vidimo, komu je mar za svoje goste in zaposlene in keri so cisti kapitalisti in jim je vseeno za svoje druzine in zaposlene!!!

bingelj (nepreverjen)

Biznis je biznis. V petek mi je en podjetnik dejal, da nikakor ne bo pustil na cedilu svojih strank. Če bo treba zapreti trgovino bo dal gor velik list s telefonsko številko in na družbenem omrežju tudi, da se ga pokliče, če kdo kaj potrebuje in mu bo dostavil na dom.
Drugače pa nekateri gostinci itak zaslužijo toliko, da si lahko kakšna dva tedna mirno vzamejo dopust, ker si ga drugače nikoli ne vzamejo.
Sedaj bodo končno spoznali, da je še kaj drugo v življenju, kot pehanje za dobičkom.

Goričanec 2 (nepreverjen)

Me zanima, če bodo tudi kantino v parlamentu zaprli? V gospodarstvu je normalen delaven dan, kaj pa tisti naj jejo?

Cd (nepreverjen)

Zaj so doktori pametni. Naj doma ostanemo itd. Sto pa je tou vse skuhal v naši Slo? Trbej se vlačiti okoli gda so razmere takse kakšen sou. Zaj do pa paradirali neka.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Zanima me kdaj bodo zaprli proizvodne obrate tako kot v Avstriji. Namreč tovarne so trenutno največje leglo virusa po zaprtju lokalov, ker ni mogoče zagotoviti higienskih standardov sploh pri delavcih za tekočim trakom.

License to kill (nepreverjen)

V Slovenskih Konjicah je tudi vse dol zaprto. San mislo iti na kavo, nekan na sonce. Pa san na konci dobo v senci, pri tanksteli, malo pred 14h pa prisel vert, cejli zivcen in z lancon teraso dol zaprl. Pri eni gostilni pa so telko vredi, ka so dali obvestilo, ka je mozno hrano narociti in jim jo pripeljejo. Dosti lidi hodi ta na malice, pa kosila. Neksi dohodek morajo meti, pa zaposlene placuvati.
Samo ne ven ka dobivlen telko smesnih videov glede srati pepera. Bon moral pogruntati kak se uporablja 3 sea shells (Demolition man film bi lejko pa kaj vrteli po TVju:)

Rešimo se (nepreverjen)

sobota, 14. marec 2020

Vinko Gorenak je peder

Vinko Gorenak, je zadnja leta eden opaznejših Janševih provokatorjev. V parlamentu grozi poslancem, da jih bo razkrinkal. Baje pet udbovcev, sedi v tem sklicu? Navadno nakladanje in sprenevedanje je to. Vinko Gorenak je bil miličnik, udbovec in zraven peder. Kako je končal v Domobranski stranki, kaj ima z Janšo in kdo so njegovi moški, izveste v nadaljevanki.
Vinko Gorenak je bil toplovodar že v JLA. Tam je sovojakom priznal, da je roza fant. Zaradi pijančevanja, ga je doletela prekomanda v Bilećo. Do tja ni prišel, ker so ga rešile partijske vezi njegove rdeče družine. Za ogrevanje, fotka Vinka iz tistih časov.
Vinko Gorenak se je vrnil iz služenja JLA. Prvo zaposlitev je leta 1977, našel na Miličniški šoli za kadete v Tacnu. Tam se ga spominjajo, kot zagretega komunista. Ovajal je predavatelje, klicali so ga "komolčar"! Zaradi predanosti komunistični partiji, je postal mentor Marksističnega krožka za miličnike. Partijska celica iz Tomšičeve ulice, je opazila predano delo Vinka Gorenaka in njegov doprinos k širjenju komunizma med miličniki. Bil je nagrajen. V njegovem obdobju je partija pridobila največ članov iz kadetnice v Tacnu.

Iz tega obdobja, pa so tudi prvi hujši grehi Vinka Gorenaka. Dva kadeta sta izstopila iz šole. Razlog pa je bilo spolno nadlegovanje nadrejenega Vinka Gorenaka. Nadalje, so trije kadeti prijavili spolno nadlegovanje. Šlo je za tri fante, ki jih je Vinko Gorenak po uri klical v pisarno. Vinko jih je posadil na stol in začel z otipavanjem.

"Ko je začel odpenjati zadrgo, sem vstal in pobegnil iz kabineta", je zapisano v prijavi kadeta Jožeta H. iz leta 1980.

Naslednjo prijavo zoper nadlegovanje Vinka Gorenaka, je podal Janez K. Prav tako učni razred 1979/1980! Vinko Gorenak ga je silil v oralni seks. Janez K. je Januarja 1981, zapustil kadetnico v Tacnu.

Vinka Gorenaka pa je pot zanesla v Celje. Pisalo se je leto 1982. Naslednje leto je dokončal študij, ki ga je začel že v Tacnu. Dve leti po smrti maršala Tita, je bil Vinko Gorenak goreč privrženec bratstva in enotnosti. V Celju je leta 1983, organiziral agenturo med miličniki na postaji. Napeljeval je kolege, da so ovajali kolege, sosede in sorodnike.

Eden od ovajajočih občanov, je postal Vinkov intimni partner. Iz pietete, ne bom omenjal njegovega imena. A zakaj? Ker sta bila decembra 1983, zalotena med homoseksualnim odnosom na Celjski postaji milice. Vinkov homoseksualni partner, si je zaradi sramote vzel življenje. Gorenak pa je leta 1984, postal komandir postaje v Celju. Seveda po posredovanju SDV.
Preden nadaljujem zgodbo o pedru Vinku Gorenaku, manjše pojasnilo. Fotografijo in spremni tekst o dogodkih v JLA, mi je poslal kar Vinko Gorenak sam. Kar je včeraj javno priznal. Fotka je avtentična! Kaj se je v mladosti res dogajalo z njim, pa ne vem. Verodostojni podatki o Vinku Gorenaku, obstajajo od leta 1977, vsaj kar je meni dostopnih. Na VIP strani bom objavil zgodbo o nadzoru Vinka Gorenaka. Preden ga je Janez Janša sprejel v svoj notranji krog, ga je dal temeljito nadzirati. Nadzor iz obdobja 2002-2004, je bil za Gorenaka porazen. O tem na VIP strani. (Če je bil že v JLA pijanec in buzerant, ne vem. Sam mi je napisal, da je bil in priložil fotografijo)

L. 1984 Vinko Gorenak postane komandir Ljudske Milice v Celju. Naslednjih pet let je Vinko krmaril Celjsko barko. Samomor Gorenakovega ljubimca, pa je Celjska SDV uporabila za izsiljevanje. Iz evidence in poročil operativnega sektorja Celjske SDV 1980-1990, izhajajo šokantni podatki. Teh seveda ni več v arhivu, sicer se Gorenak ne bi pajdašil z goljufom Leljakom, aktualnim jokerjem domobranske desnice.

V letih 1984-1989, je Vinko Gorenak kot komandir Celjske Milice, 16 krat posredoval, da so vrnili vozniške izpite pijanim SDV-jevcem.

3 krat je posredoval, da so bili ustavljeni postopki, proti družinskim članom treh uslužbencev Celjske SDV. Iz evidence je razvidno, da je v sedmih primerih Vinko Gorenak dobil denarno nagrado od Celjske SDV. Da vas ne zavedem, SDV je UDBA!

L. 1987, je Vinko Gorenak pijan povzročil avtomobilsko nesrečo. Poročilo o nesreči so priredili, namesto komandirja Gorenaka, je na kraju nesreče počakal mlajši miličnik Celjske postaje. Ta mlajši miličnik je bil sodelavec SDV, z imenom Gorazd Lovec. Verjamem, da gre za operativno ime, ker ga v kadrovskih evidencah Celjske Policije nisem našel.

Zadnji zaznamek Celjske SDV o Vinku Gorenaku, je iz začetka leta 1989. Gorazd Lovec je zapisal, da si Vinko Gorenak pri sodelavcih izposoja večje količine denarja. In s tem denarjem kupuje nemške marke od preprodajalcev, ki so jih polovili Celjski miličniki. Razumljivo, inflacija je bila nora, preprodajalci iz Juga, pa so stali na vsakem vogalu. Gorenak se je znašel. Njegovo zaščito, se pravi mir pred miličniki so imeli tisti preprodajalci, ki so na dan plače miličnikov, prinesli devize v Gorenakovo pisarno na Milici.

Leta 1990, Vinko Gorenak postane svetovalec v kabinetu Igorja Bavčarja. Bavčar ga ni maral, zato sta se redko srečala. Notranji minister Igor Bavčar je zagotovo imel dostop do Celjskega dosjeja Vinka Gorenaka, saj je ob priliki premierju Peterletu navrgel; "Ne mi ti roza kluba sestavljat, Lojze"!
Osamosvojitev Slovenije, je Vinku Gorenaku prinesla sladke skrbi. Kot član kabineta notranjega ministra Igorja Bavčarja, je bil ob pravem trenutku na pravem mestu. Ko je šef novodobne Slovenske Udbe (Vis) drMiha Brejc ukradel najpomembnejše dosjeje državne varnosti, se je Gorenaku široko smejalo. Nekaj njih, je celo prinesel v takratno skupščino. Vinko Gorenak je takrat dobil možnost, da dobi svoj Udbovski dosje. Zgrabil ga je z obema rokama.

Tako kot njegov današnji gospodar Ivan Janez Janša, ima tudi Vinko Gorenak dva Udbovska dosjeja. Kot miličnik je bil registrirani sodelavec Udbe (-0014000-00406), hkrati pa je bil tudi nadzorovana oseba (-0017126-00000).

Stališča Vinka Gorenaka o aferi Depala vas, so znana. Murgle so obračunale z Ivanom, je zadnja verzija Slovenske Domobranske Stranke in njihovih glasnikov. Leta 1994 pa ni bilo tako. Vinko Gorenak je bil član komisije na MNZ, ki je ugotovila, da je Policija ravnala zakonito in v skladu s pooblastili. Vojska naj bi takrat prekoračila pooblastila, so sklenili in odjebali Ivana.

"Takšno ravnanje je nedopustno, minister za obrambo mora takoj odstopiti", se je javno zareklo Vinku Gorenaku iz MNZ (april 1994).

Mene je Gorenak označil za "policijskega ovaduha" v aferi Depala vas. Gorenak dobro ve, kakšna je bila moja vloga v tisti aferi. Policijo sem vrtel, kot je Ivan želel. Usodno srečanje v Depali vasi, sem jaz organiziral. In policijskega ovaduha Smolnikarja pripeljal v past. Verzija dvajset let kasneje pa gre nekako takole;

"Murgle so nam ga podtaknile že leta 1991, Kunstelj je bil speči agent udbe na MORS-u in še nekaj brihtnih spoznanj je vzklilo na Trstenjakovi 8"!

Leto 1995. Vinko Gorenak postane glavni kadrovnik na Štefanovi 2. Položaj je Vinku prinesel moč, ki si jo je vedno želel. Začelo se je zlato obdobje Vinka Gorenaka. V naslednjih štirih letih, ga je zaradi jemanja daril oz. podkupnin, dvakrat obravnavala Notranja kontrola. Obakrat je Vinko uspel ostati v sedlu.

Družinsko življenje Vinka Gorenaka je nezanimivo. Žena Irena in sin Mitja. Bolj je zanimivo njegovo skrivno življenje na homoseksualni sceni v prestolnici. Njegov stalni ljubimec, je bil dolgo časa Franci But. Z Markom Pogorevcom, pa je stkal pristne pederske odnose. Gorenak je pomagal ustoličiti Pogorevca za direktorja Policije. Pogorevc pa se je revanširal in Gorenak je pod njim postal državni podsekretar. Homoseksualna srečanja so se takrat odvijala v hotelu Lev. Vinko Gorenak je tam spoznal dr. Saša Baričevića.

Obdobje kadrovanja Vinka Gorenaka na MNZ, ima še danes blagodenje učinke na njegov ego in položaj v stranki SDS. Večina preiskav proti Janši ali članom SDS-a, je kompromitiranih prav zaradi Vinka Gorenaka. Enostavno zato, ker je kup današnjih preiskovalcev in njihovih vodij, zaposlil prav Vinko Gorenak. Iz obdobja Celjskega miličnikovanja, ima Gorenak spletene vezi, ki jih je zdaj aktiviral v nekakšno gonjo proti vsem, ki naj bi "podpirali" blog pred vami. Vinko, ne bo ti uspelo, to je Jelovica bumbar! Jelovica, ha ha!

Zimski čas je najbolj preklet čas na zemlji. Decembra 1999, ni bilo nič drugače. Mraz in večna megla, sta Ljubljančane odgnala iz ulic in trgov. Vinko Gorenak je v svoji pisarni na Štefanovi 2, zaključeval rutinska opravila. Bil je petek, Vinko pa je zavlekel šiht do 19 ure. Bil je eden zadnjih, ki so tega petkovega večera, zapustili Ministrstvo za notranje zadeve. Napotil se je proti bližnjemu Argentinskemu parku. Tam ga je čakal Marko Pogorevc, ki bo čez leto dni zasedel funkcijo direktorja Policije. Marko je Vinku obljubil, da mu bo predstavil, v gay krogih tako popularnega dr. Sašo Baričeviča. Gorenak, se je tega petka veselil, kot otrok dedka mraza.

Preden je zapustil svojo pisarno, je preoblekel srajco. Sinje modro je odložil in iz omare vzel zlikano srajco, svetle roza barve. Namesto kravate, si je nadel metuljčka turkizno zelene barve. Tako opravljen in odišavljen s Fa deodorantom, se je sam sebi zdel mikaven.

V hotelu Lev, je Pogorevca in Gorenaka pričakalo omizje starih znancev. Gorenak je razočaran ugotovil, da dr. Saše Baričeviča ni med zbrano družbo. Po dobri uri in nekaj popitih rundah, je Marko Pogorevc skočil pokonci. Tukaj smo Sašo, mu je vzneseno mahal. Baričevič se je pridružil omizju in se pustil predstaviti ostalim. Za njim je k družbi prisedel še Franci But. (poročilo 17.12.1999 r.s. za j.j.)

Okoli 22 ure, sta omizje zapustila Franci But in Marko Pogorevc. Slednji je na recepciji vzel ključ, odpeljala sta se v 4. nadstropje. Deset minut kasneje, je vstal Baričević. Tudi on je na recepciji vzel ključ. Pomahal je Gorenaku in ta se mu je pridružil v dvigalu. Tudi to dvigalo se je ustavilo v četrtem nadstropju.

Uro kasneje je mimo recepcije, vidno razburjen odvihral Baričevič. Kmalu za njim, se je prikazal Gorenak. Zaripel v obraz, je receptorja spraševal, če je Pogorevc že vrnil ključ? Ko mu je ta odkimal, se je Gorenak usedel v fotelj nasproti vhoda. Debelo uro in pol, je sedel kot na žerjavici. Končno sta se iz dvigala prikazala But in Pogorevc. Gorenak je kot poparjen skočil pokonci.

Marko, Marko, je zavpil sredi avle hotela Lev.

"Marko, on je baba, mater mu jebem , Marko, me slišiš, dec nima kurca", se je razburjal Vinko Gorenak.

Pogorevc in But sta se čudno gledala in smehljala. Gorenak se je tisti trenutek obrnil k agentu (r.s.), ki je sedel v separeju in nadrl;

"Kaj gledate, kaj se vas tiče.."!

Agent je kasneje Janši razlagal, da misli, da je kompromitiran. Najbrž ni bil, ker ga Gorenak ni poznal. Pozna pa ga zelo dobro zdaj, ko je sam postal Ivanov glasnik.

Iz doslej znanih podatkov, se Vinko Gorenak v hotelu Lev, nikoli več ni srečal z Baričevićem. Zato smo bili vsi hudo presenečeni, ko je Gorenak začel obiskovati Baričevića doma, na Oražnovi ulici na Viču. (o tem v 2004-2008)

Ustoličenje Marka Pogorevca za direktorja Policije, je Gorenaku prineslo nove ugodnosti. Zaradi spornega kadrovanja, ni smel več ostati glavni kadrovnik notranjih zadev. Pogorevc je Gorenaku namenil mesto državnega podsekretarja, zadolžitev pa ni imel. Razen, da je dobival plačo iz proračuna. Gorenak je eden tistih, ki vse življenje vlečejo davkoplačevalski denar. Sam ni zaslužil niti centa. Obilo prostega časa, je Gorenak posvetil nadaljevanju študija. Kje drugje kot v Kranju. Tam obratuje Fakulteta za organizacijske vede. Kdor pozna naš izobraževalni sistem, ne potrebuje nobenega pojasnila. Gorenak je maja 2003 zagovarjal magistrsko nalogo, ki ima naslov ; Vpliv managerjev na uspešnost policijskih organizacij!

Gre za prepise sorodnih tematskih referatov, sama magistrska naloga, pa je na ravni srednješolskega spisa. Kljub pridobljenemu nazivu, pa se je Gorenaku v vrstah Policije slabo pisalo. Marko Pogorevc je odletel, leva politična opcija z LDS in Antonom Ropom na čelu, pa je bila pred sestopom oblasti. Takrat je zunanji minister Rupel, zabil nož v hrbet svoji stranki in vladi. Zbor za Republiko se je prvič predstavil, Gregor Virant pa je Gorenaka povabil v stranko SDS.

Gregor Virant in Vinko Gorenak, sta se pobliže spoznala v letu 2003. Pobliže spoznala pomeni, da sta imela spolne odnose. Zgodilo se je na Mlinski poti v Črnučah. Na tem naslovu, je delovala t.i. roza sekcija. Stanovanje je najel Roman Rep, največkrat pa je tja moško družbo vozil prav Pogorevc.

Leto 2004, se je za Vinka Gorenaka začelo katastrofalno. Ljubimcu Gregorju Virantu, se je pritoževal nad temnimi silami rdeče mafije, ki se ga lotevajo na Štefanovi. Celjski lobi na MNZ je bil obglavljen, roza sekcija pa na prepihu. Gorenak je sprejel snubljenje Viranta, ki ga tokrat ni odpeljal v posteljo, temveč v stranko Janeza Janše. Janez Janša je Gorenaku obljubil položaj notranjega ministra, če bo stranka zmagala na volitvah. Gorenak je ponudbo velikodušno sprejel. Konec koncev, ga nikjer niso marali, zato je bilo vabilo Janeza Janše, za Gorenaka precej eksistenčne narave. Seveda Janša ni od muh. Obljub na znanih mestih, ne otresa najraje. Od Gorenaka je v zameno pričakoval dostop do evidenc in skrivnosti, ki domujejo (so domovale) na Štefanovi 2! Janša mu je pojasnil, da bodo podatki uporabljeni v predvolilni kampanji.Gorenak se je strinjal, da gre tokrat na vse ali nič. Črna propaganda, vsekakor sodi zraven.

Konec leta 2004, je SDS zmagala na volitvah, Janša pa je postal premier. Vinko Gorenak, je zmago proslavljal v Celjski gostilni Štorman. Tja je povabil bivše Celjske miličnike, zdaj seveda policiste. Zbrani eliti Celjske UNZ je razlagal, da je novi minister. Kar v Štormanu si je sestavil kabinet, zabava pa je trajala do jutra. V Ljubljani, pa se je Janša med drugimi, sestal tudi z odgovornim za nadzor Vinka Gorenaka pri hišni agenciji," paravomo-sds-d.o.o."!

Bojan Hočevar je izdelal poročilo, ki je Vinka Gorenaka stalo ministrskega mesta. Namesto njega, je Janša ustoličil Mateja. Razočaranje in ponižanje, je Gorenaka dotolklo. Izogibal se je Celjske družbe, v Ljubljani pa se je tolažil z novim ministrom Gregorjem Virantom. Vinko seveda ni ostal praznih rok. Janša ga je imenoval za državnega sekretarja na MNZ. Gorenaku pa to ni bilo dovolj. Sklenil se je maščevati Janši in Dragutinu Mateju.

Po svojih kanalih je začel zbirati informacije, ki bi lahko bile uporabne za izsiljevanje, ali vsaj maščevanje. Ker ni vedel, da ga "paravomo" nadzoruje, je Janša hitro dobil vpogled na dogajanje. Na MNZ je Gorenak skoraj zakuhal zaroto proti ministru Mateju, zato je moral Janša ukrepati. Sklical je najbližje zaupnike in jih povprašal, kaj z Gorenakom? To je bil eden redkih trenutkov, ko je Janša koga vprašal za mnenje! Odločitev je bila sprejeta naslednji dan.

Vinko Gorenak je zapustil MNZ. Janša ga je imenoval za sekretarja v svoj kabinet. Ostale je podučil, da Gorenak prihaja zato, da ga bo imel na očeh. Gorenak je postal koordinator med vlado in MNZ. Ali če vam pojasnim natančno, Gorenak do leta 2008 ni počel nič. Sprehajal se je med Gregorčičevo in Štefanovo, da se ne bi kam izgubil.

Vinko Gorenak je spomladi 2006, prisostvoval zabavi na Mlinski poti v Črnučah. Pogorevc, But, Rep, Gorenak in Virant so bili tam. Približno ob 00.30, so poklicali taxi Metro iz omenjenega stanovanja. But, Pogorevc in Gorenak, so se s taxijem odpravili na drug konec Ljubljane. Na Vič, na Oražnovo ulico. Gostitelj divje zabave homičev in travestitov, je bil dr. Saša Baričevič. Zabava, pravzaprav orgija je trajala do jutra. Gorenaka tokrat ni motil spol dr. Baričevića. Javna skrivnost na Ljubljanski gay sceni je, da je to noč Vinko Gorenak prespal v postelji Baričevića. Na tej zabavi je bil prisoten eden od tipov, ki sicer glumi travestita v triu Sestre. Pravi, da je državnega sekretarja Gorenaka oralno zadovoljeval, medtem ko se ga je Baričević lotil z vibratorjem.

Po tej spomladanski razuzdani zabavi, je Gorenak začel obiskovati ordinacijo Barsos na Gregorčičevi. Tam je ordiniral danes pokojni dr. Baričević.

Vinko Gorenak je postal koordinator!? Kaj je koordiniral, razen nabavo viager in tabletk extasy, mi ni znano. Njegov novi šef je postal domobransko ščene, Ivan Janez Janša. Omenil sem že, zakaj Vinko Gorenak ni postal notranji minister 2004-2008! Ljubezen med dvema zapriseženima komunistoma, Janšo in Gorenakom, je bila na preizkušnji. Gorenak je bil pač hudo užaljen in ponižan. Nasedel je govoricam, da je najmlajši član Janševega kabineta, sorodna duša. Peder torej? Borut Petek je takrat štel 22 let, ko se ga je lotil Vinko Gorenak.

Borut Petek je veljal za Janševo igračo. Saj se razumemo, kajne? Kdo je takrat, še na naslovu Komenskega ..., razširil govorice o usmerjenosti smrkavega Petka, mi ni znano. Mali Petek naj bi bil občasni ljubimec Janeza Janše!? Kdor pozna Ivana, bi temu težko verjel. Prevečkrat sem bil zraven ali blizu, ko se je spravljal na ženske. Nikoli pa na moške! Dobro, Petek je še danes fantek, takrat pa je bil "turbo fantek"! Zato bi Ivanu lahko obesili pedofilijo, homoseksualnost pa težje. Malo sem zašel iz teme. Vinko Gorenak je dobil idejo, da bo zapeljal Boruta Petka. In ga je res.

Zapeljevanje se je končalo s klofutami in kričanjem. Mali Petek je vsem, ki so ga hoteli poslušati, naznanil Gorenakov napad nanj. Prav ste prebrali, napad! Borut Petek se je počutil napadenega. Vinko Gorenak se ga je lotil konkretno! In jih konkretno dobil po nosu. Petek je pač sin enega večjih sponzorjev Domobranske stranke, Klima Hit Petek iz Maribora! Roko, ki te futra, pač ne ugrizneš. Vinko Gorenak je bil po incidentu s Petkom, mrtev človek v stranki SDS. Njegova pot v prve vrste Domobrancev, je bila zaradi tega daljša in posuta s trnjem.

Samo v vednost! Slavno skrpucalo iz sestavljenih in ponarejenih arhivskih dokumentov, je za potrebe degradacije predsednika Danila Turka, skomponiral prav Gorenak v sodelovanju z Dežmanom. Novinarji so hitro ugotovili, da gre za prirejene dokumente.

Minister za javno upravo v prvi Janševi vladi, je bil nihče drug kot Gregor Virant. Virant je bil takrat pomemben patron za Janšo. Sploh zaradi družinskih vezi z Miho Brejcem. Brejc, stari Udbovec, je takrat hranil Udbovski dosje Janeza Janše. Janši je sicer leta 1992 izročil njegov dosje, vendar je bil Janša prepričan, da je Brejc obdržal kopije. Zato je z Virantom ravnal v rokavičkah. Virant pa je bil malce užaljen, ker so na stranski tir porinili njegovega ljubimca Gorenaka.

Virant je večkrat apeliral na Janšo, naj Gorenaku dodeli vidno mesto. Janša pa o tem ni hotel slišati. Zato je Virant Gorenaka tolažil, naj pač potrpi. In Gorenak je trpel. Trpljenje si je lajšal z obiski Saše Baričevića. Pisalo se je leto 2007, ko je Gorenak spoznal odvetnika Mira Senico. Spoznal ga je na zabavi pri Baričeviću. Od takrat naprej, je Gorenak videl samo še Senico. Z njim se je zapletel v precej romantično zgodbo, ki pa se ni srečno končala. Senica mu je dal vedeti, da gre izključno za zabavo, Gorenak pa se je bil pripravljen ločiti zaradi Senice. Ljubezen za zabavo, je trajala leto in pol.

Potem je sledil šok za Gorenaka. Senica je svojo spremljevalko inštaliral v stranko LDS. Kmalu je "spremljevalka" postala notranja ministrica. O Katarini Kresal teče beseda. Gorenak je bil tako šokiran in ponižan, da je postal največji kritik ministrice Kresalove. Kar ste zagotovo opazili v njenem mandatu.

Vinko Gorenak je bil, morda je še vedno, odvisnik od tablet. Dr. Sašo Baričević mu je spisal goro receptov, tako za pomirjevala kot za poživila. Posedujem 16 fotokopij receptov, izdanih na ime Vinka Gorenaka. Kaj ti bo Viagra, miličnik Vinko?

Denar sveta vladar! S tem se zagotovo strinja tudi Vinko Gorenak. Kot glavi kadrovnik na MNZ, je bil mali bog. Bogovom pa se daruje. Tako so v Gorenakovo pisarno romale steklenice viskija, buteljke, umetnine in kuverte z denarjem. V enem primeru je od zaposlenega na UNZ Maribor, zahteval 5000 DM, da ugodi njegovi prošnji po selitvi na Ljubljansko UNZ. Premestitev je Gorenak speljal, kriminalist pa mu na koncu denarja ni izročil. Namesto tega, ga je prijavil "notranjim zadevam"! Vinko Gorenak je "skadriral" in usmerjal tudi takratno "notranjo kontrolo", zato je zadevo pometel pod prag. Ker pa je reagiral prepozno, je šla zadeva že v obravnavo na vrhovni oddelek DT, ki se ukvarja s kriminalom v svojih vrstah.

Vinko Gorenak je bil v hudih težavah. Preiskava, bi končala njegovo vladavino na notranjem ministrstvu. Obrnil se je na Janeza Janšo. Janša se je stežka obladoval, da ni pokazal, kako ga Gorenakove težave zabavajo. Če ga zdaj rešim iz dreka, bo moj večni dolžnik, si je mislil Janša. Svoje razmišljanje je delil z ožjimi sodelavci, zato vem, kaj je "mislil"! (nimam steklene krogle, ki bi mu zaupala tovrstne informacije)!

Naslednji dan je Janša poklical Gorenaka. Naročil mu je, naj se nemudoma oglasi pri njemu. Pol ure kasneje, je Gorenak sedel v Janševi pisarni. Nista bila sama. Poleg neokusne pisarniške opreme, nekaj umetnih rož in zastav v kotu, je na enem od stolov sedela Barbara Brezigar. V pisarni so se zadržali debelo uro. Vsebina pogovora je znana prisotnim, rezultat pa je Vinko Gorenak proslavljal v svoji pederski druščini. Tam je zbranim pojasnil, da je Babara od sile ženska. Preiskave ni bilo, kriminalist, ki je prijavil Gorenaka, pa je tri mesece kasneje izgubil službo. Po sklepu disciplinske komisije, katere član je bil Vinko Gorenak. Papirje, na katere je Gorenak zdavnaj pozabil, bo po svoji volji videl na sodišču. Prav tako bivšega kriminalista, ki ga je poslal na cesto. To bo samo ena od mnogih prič, ki bodo dokazovale, da so moje navedbe resnične.

Roza druščina Vinka Gorenaka, se je nehala sestajati v hotelu Lev. Kaj je temu botrovalo, ne vem. Stalni lokaciji sta bili stanovanje na Mlinski poti v Črnučah in hiša dr. Saše Baričevića na Oražnovi ulici na Viču. Rojstnodnevni razuzdani zabavi, zdaj pokojnega doktorja, je vsaj dvakrat prisostvoval Vinko Gorenak. Pravijo sicer, da naj bi bil redni udeleženec hard core pederskih srečanj, vendar za to ne morem predložiti nobenega dokaza. Po rojstnodnevnih žurih Baričevića, pa so ostali dokazi in pričevanja. Baričević je namreč za te divje razuzdane zabave, najemal moške prostitute in kupoval kokain. Dva mlada narkomana iz Metelkove, ki sta prodajala svoje telo (oba dobro poznam), sta bila udeleženca teh orgij. Baričević jima je plačeval po 200 evrov vsakemu, da sta do konca zabave igrala spolna sužnja. O podrobnostih ne bom, ker so zares neokusne. Podrobnosti bosta najbrž fanta opisovala na sodišču, ko bosta spet srečala Vinka Gorenaka.

Na zadnji zabavi, ki sta ji prisostvovala, so Vinka Gorenaka poškodovali. Ob 03.20 zjutraj, je bil sprejet na Ljubljansko urgenco. V mali operacijski dvorani so mu zašili raztrganine (anus-danka) in ga ob 06.05, odpustili v domačo oskrbo. Fotokopija izvida bo priložena v kazenski spis, Vinko Gorenak!

Ironija! Po novem zakoniku, zaradi katerega bo Janša izsilil referendum, bi bili zdravstevni podatki "zakriti"! No Vinko, v tem primeru nikoli ne bi izvedeli, da so ti rit zašili.

Obdobje vladavine SDS in Janeza Janše 2004-2008, je bilo odločilno za nadaljno kariero Vinka Gorenaka. Kot zahteva red v kriminalnih združbah, se usluge vrača. Janez Janša je kot premier, od Gorenaka zahteval dostop do podatkov, ki jih ima MNZ. Sprva so Janšo zanimale kadrovske evidence, kasneje pa je Gorenak Janši dostavljal zaupne operativne podatke. Kot premier je imel Janša dostop do marsičesa po funkciji. Ni pa imel dostopa do informacij, ki jih dobi navaden policist, ko se logira v podatkovno bazo MNZ. Pred časom je bila aktualna afera, ko so iz PP Center odpustili kriminalistko, ki je neupravičeno dostopala do evidenc v računalniku.

Vinko Gorenak je v obdobju Janševe vladavine, izključno za politične potrebe svojega gospodarja, informacijski sistem MNZ zlorabil vsaj v 52-ih primerih! Enostavno je skopiral vse podatke iz evidenc, ki jih ima MNZ in Policija o dotični osebi in jih odnesel predsedniku vlade Janši. V zasebnih krogih, pa se je na račun tega pritoževal svojim pederskim kameradom. Gregor Virant je bil prizadet, ko je izvedel, da je Janša poizvedoval za njegovim tastom, Miho Brejcem. Hotel je razčistiti z Janšo, kaj to pomeni. Gorenak pa ga je prepričeval, da tega ne sme storiti, ker ga bo izdal. Virant je očitno precej časa molčal. Lahko pa domnevamo, da se je izkašljal doma pri tastu!

Ker Gorenak v kabinetu vlade ni imel pametnega dela, se je dolgočasil. Na zabavi pri Baričeviću, je vzel telefonsko številko enega od narkomanskih prostitutov. Gre za znanega Ljubljanskega buzija, ki sem ga spoznal v zaporu. V zaporu na Dobu so ga klicali "Pamela"! V Ljubljanskem zaporu in narkomanski sceni v prestolnici, pa se ga je držal vzdevek "Samanta"! Mulo izhaja iz znane premožne Ljubljanske družine. Heroin pa je bil kriv, da se ga je družina odrekla. Za drogo je služil kot "žigolo". Masiral je stare babe in jih zabaval. Ker je bil zaslužek pičel, jih je ponavadi še pokradel. Zaradi tega je končal na Dobu. Na Dobu se je preživljal kot zasebni ljubimec znanega Gorenjskega podjetnika.

V obdobju 2006-2007, se je Vinko Gorenak večkrat sestal z omenjenim prostitutom. Srečanja so bila v dopoldanskem času, v hotelu Park na Taboru. Gorenak je dal denar za najem sobe, potem pa je počakal na vrtu ali v bifeju hotela Park. Ko je prostitutek dobil ključ, je pomahal Gorenaku. Ponavadi sta romala v četrto nadstropje. Vinko Gorenak, ta kleni domobranski poslanec, je plačeval 100 evrov, da ga je narkoman porival v rit!

Konec leta 2007, je Vinko Gorenak izvedel, da kriminalistična služba preiskuje posle Ivana Zidarja. Janša se je ustrašil, da se to ne bo dotaknilo tudi njega. Ivan Zidar, je že davnega leta 1991 spoznal, kakšen patron je Janez Janša. Zato ga je po svoji navadi podkupil. Kako je to izgledalo? SCT je za specialno brigado Moris, asfaltiral 30 km zasebne ceste zastonj. Poleg tega nam je SCT takrat zgradil "Spodnje garaže" (tankovska enota), Primože (Hangarji) in trenažni center na Škrilju. To je bilo darilo Ivana Zidarja, novemu igralcu na političnem parketu. Zidar brez odličnih povezav s politiko, nikoli ne bi postal, kar je postal. Niti SCT, da se razumemo.

Vinko Gorenak je dobil posebno zadolžitev. Izpolnil jo je do črke in zrastel v očeh domobranskega komandanta Ivana Janeza Janše. Prinesel mu je vse, kar je kriminalistična služba takrat imela zoper SCT in Ivana Zidarja. Vinku Gorenaku je pripadla čast, da obvesti hišnega reporterja Vladimirja Voduška, o načrtovanih akcijah kriminalistov. Vodušek je bil takrat poročevalec "Nacionalke" iz Kolodvorske. Znano vam je, da je prvi ekskluzivno posnel vklenjenega Zidarja! Zdaj veste, zakaj!

Ko se je to dogajalo, sem sedel v Ljubljanskem zaporu na Povšetovi. Zvečer na poročilih sem gledal to predstavo. Vinko Gorenak, pa se je zabaval pri Baričeviću. Nekaj dni kasneje, je zabavo ponovil v hotelu Park. Prostitutu " Samanti" je razlagal, kdo je Ivan Zidar in kako je on pripomogel, da je rdeči buržuj padel. Rdeči buržuj, da je izjavil Vinko? Tako je rekel, pravi "Samanta". Vinko Gorenak je rojen pod srečno zvezdo. Če bo dosledno vztrajal pri tožbah in ovadbah, bo na sodišču srečal vse bivše "ljubimce", informatorje in bivše sodelavce iz Štefanove 2. Ne bo se ognil tega, da bodo iz zapora Dob, kot pričo vozili Janeza Janšo! To bi se najverjetneje res zgodilo, če ne bi bil jaz držal obljubo! Če bo Ivan prestopil prag kateregakoli Slovenskega zapora, bo ven prišel v vreči z listkom na palcu.

Mesec dni po aretaciji Ivana Zidarja, so zaradi vloma aretirali omenjenega prostituta. Ker je imel čakajočo kazen, je končal na zaprtem oddelku Ljubljanskega zapora. Kaj mi je povedal o svojih izkušnjah z Vinkom Gorenakom, pa naslednjič!

Narkomanski prostitutek "Samanta", se je z Vinkom Gorenakom srečeval v različnih "vremenskih" obdobjih. Ko sem ga povprašal, kaj s tem misli, se je samo kislo nasmehnil. Kadar je šlo Gorenaku dobro, je šlo vedno za razuzdano zabavo. Z alkoholom, kokainom in erotičnimi pripomočki, kot je 30 centimetrski dildo. Nekajkrat pa ga je Gorenak poklical in naročil v bifeju hotela Park, ko je bil s psiho na tleh. Takrat se nista šla umazanih igric, ampak se je prostitutek prelevil v razumevajočega slušatelja. Če se je Gorenak med izlivanjem duše napil, se je ponavadi še razjokal tipu v naročju. Kdo bi rekel, da je Gorenak tako zapletena duša.

Gorenak je jokal in tožil zaradi žene, sina in predsednika vlade, ki ga ne upošteva. V takih čustvenih trenutkih, se ga je prostitutek usmilil. Ponudil mu je dim ali črtico heroina. Gorenak se je sprva zgražal, potem pa popustil. In bilo mu je všeč, pravi prostitutek "Samanta". Vse skupaj je izgledalo, kot bi Gorenak v slabih trenutkih hodil v Kitajske kadilnice opija. Tako so se nekoč legalno sproščali in zadevali, Newyorški gangsterji. Gorenak bi se prav gotovo navlekel heroina, če ne bi prostitutka zaradi vloma zaprli.

Gorenak svojega plačanega ljubimca ni mogel rešiti iz zapora. Je pa posredoval pri kriminalistih, da so novo ovadbo omilili, kolikor se je pač dalo. Dvakrat mu je celo pisal in poslal denar v zapor. Ko je prišel iz zapora, je bil Vinko Gorenak že notranji minister.

Odkar je Gregor Virant "izdal" in zapustil Janeza Janšo, je postal "persona non gratta" za domobranski dvor iz Trstenjakove. Zato je bilo Gorenakovo sestajanje z Virantom, najbolj varovana skrivnost. Janša bi Gorenaka takoj proglasil za judeža in ga izgnal iz raja. Pri tem ga ne bi zanimalo, da ga je šel Vinko Gregcu samo malo potegnit.

Ko smo ravno pri Virantu. Gorenak je prostitutu "Samanti" razlagal, kakšne težave ima Virant doma z ženo Nano. Pravi, da je nekajkrat dobesedno pobegnil sredi noči iz Doba pri Domžalah in se zatekel na Mlinsko pot v Črnuče. Tja ga je prišel tolažit Rep, včasih pa But ali Gorenak. Naša buzerantska elita je očitno složna in povezana, če se kdo znajde v "težavah"! Takšnih in drugačnih.

Januar 2014! Na telefonsko številko, objavljeno v Salomonovem oglasniku, je poklical znan glas. Želel je naročiti fanta za spolne igrice v troje. Agencija, ki posreduje tovrstne stike, snema vse telefonske pogovore. Baje zaradi varnosti tistih, ki se tržijo. Posnetek sem včeraj poslušal večkrat. Dvoma ni. Poslanec SDS Vinko Gorenak, si je zaželel mlajšega fanta brez predsodkov, pripravljenega na vse. V nadaljevanju pogovora je Gorenak povedal, da najema prostituta za svojega partnerja. On pa, da bo samo pasivni opazovalec spolnega odnosa.

Spolno nadlegovanje na delovnem mestu! Vinko Gorenak ima bogato tovrstno preteklost. Prva prijava zoper njega, je bila podana še v državi, ki jo danes Gorenak neizmerno zaničuje. Šola za Miličnike v Tacnu, je prijela prijavo staršev kadeta. Petnajstletni gojenec prvega letnika, se po zimskih počitnicah ni želel vrniti v Tacen. Šokiranim staršem je stežka povedal, da ga tovariš Vinko Gorenak spolno nadleguje.

Spolno nadlegovanje Tacenskih kadetov prvega letnika, je bil pravzaprav sprevžen hobi mentorja komunističnega krožka, Vinka Gorenaka. Na moje presenečenje, to ni bila neka velika skrivnost med pripadniki RSNZ in Milice. V tistih "železnih" časih so učitelji veljali za male bogove. Kaj šele komunistični mentor v miličniški uniformi. Farji so šlatali in posiljevali otroke pri verouku, komunjare pa svoje kadete, kajne Vinko!

Pederčina ne predstavlja samo spolne usmerjenosti. S pedrom ozmerjamo lažnivce, goljufe in spletkarje. Res si pederčina, zineš nekomu, ki te je zajebal npr.! Pičke pa za pedre označujejo tipe, ki jih niso hoteli pofukati. V Sloveniji imamo dve res pravi pederčini! Po spolni usmerjenosti in dejanjih. Uganili ste, to sta Gregor Virant in Vinko Gorenak. Nadaljevanka "Vinko Gorenak je peder", nikogar ne obsoja zaradi spolne usmerjenosti. Mene ne moti, kaj Vinko počne za štirimi zidovi. Precej pa me moti njegovo javno nastopanje in malikovanje nacizma. O etiki in morali, je Vinko Gorenak zadnji, ki se lahko govori.

Vinko Gorenak si je zaželel alarme naprave doma. Mojster je prišel, zmontiral in odšel. Alarmna naprava je bila sejemska različica, zato so jo Gorenaku vgradili zastonj. Eden od sosedov, ki je zagotovo pederčina, je Gorenaka prijavil. Pri tem pa pozabil, da Vinko Gorenak ni navadna ovca. Gorenak je za prijavo izvedel in monterju naročil, da mu izda račun za nazaj. Kar se je tudi zgodilo. In potem je Vinko Gorenak "ponosno" mahal z računom, češ kako sem jaz pošten!? Kot prava pederčina, je o alarmu celo napisal lažnivo pravljico. Pravzaprav krepostno pravljico. Napisal je, da je monterju zagrozil s prijavo in demontažo, če mu ne izda račun! Ha ha! Pa še enkrat ha-ha!

Vinko Gorenak je pederčina, da te kap. Je lastnik avtodoma, s katerim se rad pohvali. Pravi, da z ženo počitnikujeta. Ne pove pa za svoja potovanja po Italijanskih in Hrvaških cestah. Pri mestecu Grado nedaleč stran od Trsta, je veliko avtocestno počivališče. Vinku Gorenaku dobro znano. Kaj tam počne Vinko in čemu služi njegov avtodom, izveste naslednjič. Privežite se, sezulo vas bo.

Mitja Kunstelj

Karl Marx (nepreverjen)

Zapejranje tras lokalov je totalna neumnost. Terase so na zraki, na sunci, nega nevarnosti za širjenje virusa. Če se oblast rejsan briga za zdravje državljanov (ka njej sicer ne vörđen), zakoj pa te kojopijzdomaterno dovoli, ka posluje Wolford, Carthago, Radenska, Arcont...ge sakši den za osen ali desejt vör notri zaprejo po 800 ali 1000 bougih delavk pa delavcov ? Ka pa tü nega možnosti okužb, liki samo na terasi kafiča ? Dajte nej mi glumiti...

komunstični vernik (nepreverjen)

Desnjaki do konca pomagajo svojin kapitalističnim podpornikom.

Male obrtnike in lokale do prve žrtvovali in spravili v bankrot

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Karl Marx tak se guči. 👏👏👏👏👏

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

vlada je za uradnega govorca kriznega štaba covid19 imenovala Jelka Kacina....zdaj bimoralo tudi največjim naivnežem postati jasno, da skrajne, že fašistične, ukrepe proti covid19 izvajajo le v državah, ki imajo povsem razsut zdravstveni sistem....

skorumpirani politiki in zdravniki, ki so zdravstvene sisteme uničevali skozi čas, tako zdaj z zapiranjem vsega živega in zahtevami "bodite doma" diktatorskih prijemov omejevanja svobode gibanja brez slabe vesti valijo odgovornost za uničenje zdravstvenega sistema na državljane.....

včeraj je vlada sprejela ukrep - ukinitve testiranj.....v bodoče se tako testiranja za potencialno z covid19 okuženimi ne bodo več izvajala.....ker ni denarja....ker so uničili naš zdravstveni sistem....

ukinitev testiranj seveda pomeni vodo na mlin točno tem, ki so sistem uničili.....ker se testiranja ne bodo izvajala, to pomeni, da se bo povsem onemogič vpogled v realno primerjalno statistiko, ki prikazuje realno sliko....torej podatkov števila testiranih, na osnovi teh števila okuženih, na osnovi teh števila ozdravljenih in na osnovi teh števila umrlih ne bo več moč statistično vpogledovati....

kar pomeni, da se je tako odprla avtocesta vsem možnim, sploh paničarskim, špekulantom in teoretikom zarot, ki bodo tako poslej širili takšne podatke, kot se jim ob zljubilo, predvsem lažnjive, četudi bi uradni podatki povsem ovrgli njih izprijene blodnje....

to seveda pomeni tudi, da bo tudi Jelko Kacin, poslej uradni govorec vlade, govoril kar in kakor bo hotel, ker drugi člani vlade sploh o tem ne bodo govorili, brez dvoma pa bo sledila salva zavajujočih in neresničnih podatkov.....

to si upam trditi že zdaj, ker ne bom nikoli v življenju pozabil Kacina, ki je enako vlogo uradnega govorca imel tudi za "pomladnike" med osamosvojitveno "vojno".....toliko spinov, manipulacij, neresničnih podatkov, zavajanj in laži, kot je Kacin takrat plasiral slovenski in tuji javnosti, še nisme doživel v življenju od še nobenega politika, celo slovenski zet izpade pravi amater proti takratnim Kacinovim manevrom.....

in Kacin ostaja Kacin.....ki bo brez dvoma naredil na enak način tudi tokrat vse potrebno, da bo zaščitil politike, ki so skozi 30 let uničili zdravstveni sistem na današnjo stopnjo in prevalil krivdo odgovornosti na državljane....

ironično pa je, da bi v izolaciji za zelo let morali biti in ostati ravno tej skorumpirani politiki in Kuštrinovci, ki so zdravstveni sistem uničili, ne pa državljani.....
DMMb

black panter

posrani levičari,vaš šarplaninec je dva kedna zamudo z ukrepami,zdaj pa more janša rešavati njegovo sranje

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Laž,laž in laž o tem korona virusu vse kar govorijo.
Je pa to virus,ki se najprej naseli v grlu, kar povzroča vnetje in občutek suhega grla,ta simptom lahko traja 3 do 4 dni,treba tudi povedat,da v večini primerov tudi ostane pri tem.
Večina ljudi preboli to kot navaden prehlad, nekateri celo čisto brez simptomov (kljub temu se virus prenaša).
Torej samo brez panike in ne nasedajte tem populistom,ki govorijo kako je virus nevaren.

In reply to by black panter

Vranas (nepreverjen)

Ti si posrani desnicar mocen za racunalnikon pikandura ena

In reply to by black panter

black panter

Tele zabito

In reply to by Vranas (nepreverjen)

migrantuss (nepreverjen)

Ne seri.... avstrijci majo desno vlado, glih tak hrvati.... pa vsi enako kak Slovenija komaj jutri vse uradno doj zapejrajo. Pa so avstrijci pred nami meli virus pa mrtve zaradi virusa. Jebo te komunjara janša da te jebo

In reply to by black panter

čarni vrag (nepreverjen)

lani 2,aprila 2019 je MMC poročal
https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/zaradi-gripe-je-v-sloveniji-umrlo-…

V ljubljanskem kliničnem centru so imeli doslej 62 smrtnih žrtev zaradi gripe, iz Maribora poročajo o 27 umrlih, v murskosoboški bolnišnici pa je samo v letošnjih prvih treh mesecih umrlo 30 ljudi, lani pa še 18.

Zaradi gripe je v Sloveniji umrlo 160 bolnikov
Marsikje je gripa hujša kot v preteklih sezonah.

V treh mesecih lani je za gripo v Sloveniji umrlo 160 ljudi. Pa nihče ni zahteval zaustavitev javnega prometa, zapiranje šol ni lokalov. Zdaj pa imamo enega mrtvega pa cel cirkus. Kdo je tu nor? Tu mi nekaj smrdi! Zakaj lani Šarec ni zapiral šol in gnal vsesplošno paniko. Samo v Soboški bolnici je lani za gripo umrlo 48 ljudi. Ljudje pridite k sebi, to kar se dogaja je nepojmljiva norost. Zdaj imamo enega mrtvega pa je vse v luftu, kot v kokošnjaku ko vanj vdre lisica.

VRANA (nepreverjen)

Še itak ti nej jasno?? Kda vseposedi drugje izkušnje s tem kažejo, kam pes taco moli!! Kda pa tudi pri nas zagusti, pa boš prvi, ka boš šinfo, kak so vse prepozno ukrepali! Italija 368 mrtvih gnes!!! Ka ti še itak nej jasno??? Pa nemreš biti tak zabiti, daj no.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Mitja Mitko (nepreverjen)

PREDSEDNIKU VLADE
(G.JANEZU JANŠU)

Javno vas pozivam oziroma sprašujem.Kakšni polovičarski ukrepi pa so to?Zaprli smo vrtce,šole,kulturne ustanove,javni prevoz itd..Kaj pa gospodarski subjekti/proizvodnje?A tam smo tretje razredni državljani❓Prav v firmah je možna največja mera okužb!Ločili ste pisarniške delavce(delo od doma)delavci v proizvodnji pa kaj?
Ukrepi za micro,mala in srednja podjetja so bili sprejeti(pomoč,subvencije) tako,da zapreti vsa podjetja za vsaj 14.dni‼

Nihče od teh"fabrik"ne bo propadel,ker ta virus je na globalni ravni in kolo pretoka se bo pač ustavilo ali premaknilo za mesec nazaj.Nekateri delodajalci na Ptujskem območju se obnašajo zelo neodgovorno,arogantno ali pa so verjetno dobro kapitalistično razpoloženi,da se jih ljudska življenja ne dotikajo...le dobiček!Lep primer je v mojem komentarju pod objavo☝

Po reakcijah ljudi pa je tako stanje povsod podobno v državi.

Ljudi je strah to izraziti javno,pa sem vam jaz.

Če so morali zapreti lokale SP-ji,kateri so res ranljiva skupina,potem je potrebno zapreti vse gospodarske subjekte,katerih branža ni vezana na produkte življenskega pomena.

Če Infektologi iz UKC LJUBLJANA sami ne vedo proti čem se borimo potem je skrajno ne resno izvajati polovičarske ukrepe in kriviti državljane če smo nevedni ali panični kaj se sploh dogaja.

Vsi smo ljudje,vsi bi radi živeli in če so nekakšni uvedeni"vatli" potem naj bodo za vse enako.KARANTENA naj bo za vse‼
Vse nujne službe oziroma ljudi,kateri morajo delati,da življenje teče dalje(zdravstvo,vojska,policija itd)še posebej TRGOVKE pa opremiti z zaščitnimi sredstvi,razkužili in uvesti določen čas odprtja trgovin.

SINDIKATI❓Namenjeni samo sebi!Niti enkrat v celem tednu nisem zasledil,da bi javno ponudili kakšno besedo,ukrep ali pomoč svojim članom!V najkrajšem možnem času podam izstopno izjavo.Velja za vse branže👇

NI ČAS ZA POLOVIČARSTVO,NI ČAS ZA DELITEV LJUDI PO STATUSU IN PREDVSEM NI ČAS ZA LJUDI KATERIH JE MOTO LE IZKORIŠČANJE IN DENAR‼

Bomo že nekako preživeli,si pomagali v stiskah,kakšno položnico pa bomo pač plačali pozneje..

VSEM ŽELIM VELIKO ZDRAVJA🍀samo to je trenutno važno🍀Imejte se radi,ter ne obsojati ljudi če zbolijo v vaši družini ali okolici"VSO SREČO"😘💪💝

Vvvvvvvvvw (nepreverjen)

Zdaj de se bar na tržnici kava (sandra lejko čurkov rejšila )(saj je najbolj izpostavljen lokal korone virosa

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice