Končno, bi lahko dejali. Še ena izmed črnih točk na pomurskih cestah naj bi bila urejena v drugi polovici tega leta. Gre za križišče na puconski ravnici, kjer je bilo v preteklosti že nemalo prometnih nesreč.

O problematičnem križišču na Puconski ravnici smo poročali že večkrat, v preteklosti pa so to črno točko na pomurskih cestah želeli odpraviti s pomočjo zvočnih zavor, ki pa želenega učinka niso prinesle. V križišču je namreč odtlej "počilo" še velikokrat.

Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Omejitev v samem križišču je sicer 70 kilometrov na uro, a vozniki se je zaradi ravne ceste in dobre preglednosti ne držijo, prav tako ne upoštevajo prednostne signalizacije. 

Že pred leti je želela občina Moravske Toplice križišče preurediti v krožišče, a posluha odgovornih za takšno rešitev takrat ni bilo. Dejstvo je, da se na občini problematike zavedajo, a glavno besedo pri tem ima Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, kamor so nas napotili po odgovore, ki smo jih v teh dneh tudi dobili.

S problematiko seznanjeni, dobili bomo novo krožišče

Na DRSI so s težavami v omenjenem križišču seznanjeni, zato le-tega obravnavajo kot "mesto z visoko stopnjo prometnih nesreč na na državnem cestnem omrežju v Republiki Sloveniji".

"DRSI v vezi s tem na teh evidentiranih lokacijah izvaja določene aktivnosti, v smislu izvedbe kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov za izboljšanje prometne varnosti, s spremljanjem podatkov prometnih nesreč na lokacijah izvedenih ukrepov. DRSI je tako v letu 2015, na obravnavani lokaciji MVSPN, izvedla določene kratkoročne ukrepe, v smislu ureditve prometne signalizacije na glavni in stranski prometni smeri križišča," so nam odpisali na DRSI.
 

Med kratkoročne ukrepe spadajo tudi zgoraj navedene zvočne ovire, ki pa kaj prida niso pomagale, zato je DRSI to križišče uvrstila v plan investicij, lani pa so se začele aktivnosti za realizacijo dolgoročnega ukrepa za izboljšanje prometne varnosti. Ukrep bo prišel v obliki izgradnje krožišča.

"Križišče Sebeborci iz naslova prometne varnosti že obravnavamo. Izdelan je projekt za ureditev območja križišča (ureditev krožnega križišča) v skupni dolžini 400 metrov. Recenzija projekta je v zaključni fazi, vzporedno potekajo tudi postopki za pridobitev zemljišč," pravijo na DRSI.

Izvedba del še letos, vrednost investicije 677 tisoč evrov

Ureditev križišča pa ni več tako daleč. Pravzaprav se bodo dela v najboljšem primeru začela že letos, seveda pa bodo morali biti zagotovljeni določeni pogoji. Skupna vrednost investicije bo nekaj manj kot 700 tisoč evrov.

"V kolikor bodo zemljišča pridobljena in zagotovljena potrebna finančna sredstva je začetek izvedbe, ki je s projektantskim predračunom ocenjen na 677.754,00 evrov, možen v drugi polovici leta 2019".

Kot vse kaže se bomo v letošnjem letu torej znebili še ene črne točke na pomurskih cestah, vožnja na tem odseku pa bo tako v prihodnje precej bolj varna.

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
püjki (nepreverjen)

zaradi nesposobnih ali pa pijanih šoferov...

anonymous (nepreverjen)

gremo stave pobirat kolko jih bo poletelo čez rondo? xD

btk (nepreverjen)

Zarade nesposobnih soferov, bomo zapravljali denar ge je nepotrebno...
rajse naj prevlecejo asfalt, ge je potrebno

Me zanima, kelko de poletof prek toga kroznoga :D

someone1 (nepreverjen)

Vsi ka ste proti krožišči se pitajte ka bi bilo če bi bil v tem križišču v prometni nesreči poškodovan ali pa mrtev nekdo od vaših bližnjih? Še skoz predrago? Ja bo jih letelo prejk rondoja eno par to je dejstvo glede na pamet pa aroganco nekaterih šoferof ampak to do si čista sami krivi.

In reply to by btk (nepreverjen)

Brezbrižneži (nepreverjen)

Ne zaradi nesposobnih, zaradi brezbrižnih! Če nisi sposoben, si nisi sam kriv. Če pa te ne briga za to, da prevoziš STOP znak, pa si še kako kriv.

Melsi125 (nepreverjen)

Lezece policaje bi rajsi postavili. Krozni na ravnon krizisci zaradi par bedakov keri na preglednon krizisci nebesko silo majo ! Milijon drugih cest pa nujno nuca prenovo.

abcčdef (nepreverjen)

Vsi mislite, ka so krivi nesposobni šoferji kar ni res. Tudi meni se je velikokrat zgodilo,da mi je avto prišel totalno v mrtev kot in ga sploh nisem opazila. Res je,da ko imajo kmetje posejano koruzo in je križišče nepregledno se vsak ustavi iz Puconske in Sebeborske strani. Zdaj ko pa je vse čisto pa samo pičijo prek. Edina dobra rešitev je krožno.... do se vsi hitro navadili ;) !!

bbbbx (nepreverjen)

Če je STOP znak se moreš staviti, če je kukorca ali nej. Ka ti je nej jasno? Kak lejko opravičuješ budale na cesti in njihovo ignoranco do drugih voznikov? Iz Sebeborske pa Puconske strani napraviti takše ležeče policaje kak v avstrijski Radgoni ge se moreš 15kmh prek pelati. Pa te gda si jih en par teh preseratorov ka bisnejo tan končnike spotere te mo vidli, če de se še keri vö meto z avtojon. Nej pa ka do zdaj krožno delali zaradi teh oslov. Itak tan glih nega nekšoga strašnoga prometa.

In reply to by abcčdef (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kakšen avto voziš, ka ti lejko avto ki vozi na prednostni cesti pride v mrtev kot. Takšnega avta ni. Je pač treba malo glavico obrniti in se prepričati, da je cesta prosta. Nej pa po mobiteli klepetati s prijateljico.

In reply to by abcčdef (nepreverjen)

tihi2 (nepreverjen)

Ne komentiraj, če se ne razmiš!!!!

Lejko ti pride v mrtvi kot, VENDAR če se ustaviš pri znaku Ustavi, prileti oni iz mrtvoga kota, če se pa ne staviš pa samo pokne......

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A to misliš mrtvi kot za A stebrom autuja. Pa dobro, si ti izpit mogoče kupo? Moreš pač poglednoti tak ka vidiš, če se nihče ne bliža po prednostni cesti. Če pa to ne veš, pa marš nazaj v avtošolo.

In reply to by tihi2 (nepreverjen)

tihi2 (nepreverjen)

Pogledne, merno ti razložen.... ti greš iz Sebeborec 200m od križišča voziš cca 40 km/h, drugi voznik prihaja iz Vaneče, 800 m od križišča in vozi 80 km/h, dvakrat pogledaš v stebriček A in ga ne vidiš, ker je toliko manjši (oddaljen) in se oba konstantno približujeta križišču, ko prideš skoraj do znaka in se USTAVIŠ, malo prej prileti v vidno polje. Če se ne ustaviš, poka!!

Lepo prosim, da to preveriš pri kakem strokovnjaku, preden me pošiljaš v avtošolo. Ona ženska zgoraj ima prav, razen v tem da se obvezno na koncu moraš ustaviti. lp

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

umberto (nepreverjen)

MA kakšen mrtvi kot, tij maš cejle možgane v mrtvon koute!
Kak se ti vsi stavijo, da je kukrca, da je nega pa nej? Če "pičiš prek" skouz STOP znak, te ga pač j..., za menej si nesposoben pa neodgovoren šofer. Če maš srečo, bi ti bar mogli zejte izpit, če nemaš sreče, te s križišča odpela Banfi.

In reply to by abcčdef (nepreverjen)

sandi 1 (nepreverjen)

ČE IMAŠ STOP ZNAK, MORAŠ USTAVITI in Z SVOJO PAMETNO GLAVICO POGLEDATI LEVO in DESNO in KJE IMAŠ MRTVI KOT?????????????????? NE BLUZI NEKAJ NA PAMET, KER SE VOZIM TAM TEDENSKO 2X, ČEZ TO KRIŽIŠČE PA NIMAM MRTVEGA KOTA NE LEVO NE DESNO.....

In reply to by abcčdef (nepreverjen)

tihi (nepreverjen)

Halo, če se ustaviš, ni mrtvega kota, to je samo pri približevanju če se ne ustaviš. USTAVITI SE JE OBVEZNO. Ampak eni se pač ne in tu je možen mrtvi kot A stebrička.
Še enkrat preberita kaj sem napisal zgoraj, pametnjakoviča .....

In reply to by sandi 1 (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

To kižišče spada v kraj Sebeborci občina Moravske Toplice in ne v PUCONSKO ravnico.

tihi2 (nepreverjen)

Glij tu je meja.... tak ka nemaš prav

In reply to by Brankoo (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

Križišče Sebeborci iz naslova prometne varnosti že obravnavamo. Izdelan je projekt za ureditev območja križišča (ureditev krožnega križišča) v skupni dolžini 400 metrov. Recenzija projekta je v zaključni fazi, vzporedno potekajo tudi postopki za pridobitev zemljišč," pravijo na DRSI.
tihi2, potrebno je brebrati članek, preveriti na zemljevidih in ne nekaj na pamet "tupiti".

In reply to by tihi2 (nepreverjen)

tihi2 (nepreverjen)

Vem, ker sem zraven, samo do tega križišča je občina Moravske Toplice, naprej Puconska občina, cesta državna, daj poduči me, če ni tako.... kako torej je to lahko Puconska ravnica?

In reply to by Brankoo (nepreverjen)

Grk Zober

Totalna bedarija. Zahtevam, da se povsod, kjer je STOP znak naredi krožišče. Stop znak pa ukine v cestnoprometnih predpisih.

kukavica (nepreverjen)

Saj se bo. Samo počasi.

In reply to by Grk Zober

biciklist (nepreverjen)

Zaradi nekaj norcev, ki ne upoštevajo STOP znaka, bo nora država naredila krožišče! Kretensko!

heh.. (nepreverjen)

Naj dobre kandelabre napravijo ka vačik nedo dugo na njih posvejti svejtili :D

PromeTej (nepreverjen)

Krožišče tu ni potrebno, pač pa grbine s strani Sebeborec in Puconec in ustrezna signalizacija, opozorilna,... Nesreče so in bodo, krivda pa je na človeku ne na cesti!

. (nepreverjen)

Naj na sredi rondoja nastavijo betonske ovire, da ko se pijanci zaletijo da bojo hin, tak kot pri eurošpinu.

pozorni (nepreverjen)

Tiste štere izsiljavle predost zdaj, de jo tüdek v ton vašon lüjbon krožišče. Ka te pa te napravele? San ga glejdo zadnjič vgojno ka je ešče kmica bijla. Male "poltovornjak" se je približavo s püconske stranij, ges san pa bio na glavnoj ceste. Bole se je približavo križišče bole je začno pospešavate. Ges san pa brenzo, ka je gospaud lejko preleto križišče. Pa za par dnij točno isto, iste tovornjaček edijna razlika ta ka je pred menof ešče eden vkup z menof na glavnoj ceste brenzo pa sva somara prejk püjstela.

Zrti (nepreverjen)

In zdaj mo z 90 km brezmzo za 20 te pa pa nazaj na 90 km in to de delo še ostalih 98 procentov lido ja se tu vozi. Preračuno što kakšen vpliv na okolje de tou? Kelko več nafte de se skorilo.? Enostavno ležeči policaji pred križiščem ka se moreš obvezno staviti bi bila nakbokša rešitev

Ajme (nepreverjen)

To je res idiotizem ka mo zdaj tisti ki se po prednostni vozimo, na tej ravnici bremzali s 70 na 0 kmh. Naj raje kamere montirajo in služijo na prekrškarjih.

In reply to by Zrti (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Tisti šteri na toj samotni ravnici šče delati krožišče pa tou zagovarja nema vseh paperov v glavi. Kak, da drugih možnosti ne bi bilo za rešitev toga problema.

slika (nepreverjen)

Izven nivojsko križanje! Če ene budale vztrajajo pri krožnon, pa dajmo ostali na izven nivojskon križanje. Če se že zapravla, pa naj se za hasek..

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da v Puconski in Moravski občini znaki STOP, zvočne bremze, pa prečne črte nemajo nikšnoga efekta. Oni se pelajo, pa kak de Božja volja. Še najbogše bi bilo, če bi jim napravili skakalnico, ka bi kak v filmi o Jamesu Bondi leteli prek prednostne ceste.

gost111 (nepreverjen)

Bo tako kot v Lipovcih. Vsake par dni nekdo leti prek krožnoga, pa štange od luši in znakov so non stop zvite ali pa celo polomnjene. Tu bo še hujše. Krožišče na taki ravnici....

umberto (nepreverjen)

Mimogrede, čestitan Pomgradi, ka de pa do 700 000 EUR prišo za eno okrouglo fliko asfalta.
Menej resno zanima, što podpiše račun za tej cejne?

Za 10 000 lejko napravijo ležeče policaje na cestama iz Sebeborec in Puconec, pa da vidin majstra, keri de še itak leto skouz križišče.

sandi 1 (nepreverjen)

če bi bilo po mojem bi dao napraviti nadvoz PUCONCI - SEBEBORCI,ka bi Pomgrad malo več zaslüžo....

black panter

lejko bi pa tou cesto ukinoli Sebeborci-Puconci....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice