Preverili smo, kolikšen regres so ali pa še nameravajo izplačati nekatera podjetja v Pomurju.

Izplačilo regresa je zakonsko določena obveznost delodajalca v Sloveniji, ki mora zaposlenim izplačati regres za letni dopust. 

Vsi zaposleni, ki imajo pravico do letnega dopusta, imajo tudi pravico do izplačila regresa za letni dopust.

Regres mora biti izplačan najkasneje do 1. julija tekočega leta. Če je delavec zaposlen po tem datumu, je regres izplačan sorazmerno z delovno dobo v tem letu.

Zakon določa, da mora biti regres vsaj v višini minimalne plače, vendar kolektivne pogodbe ali pogodbe o zaposlitvi lahko določajo višji znesek.

Izplačilo regresa je možno tudi v več delih, če je tako določeno s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi, vendar mora biti glavnina izplačana do 1. julija.

V primeru resnih finančnih težav delodajalca lahko delodajalec v dogovoru s sindikati ali predstavniki delavcev zaprosi za podaljšanje roka za izplačilo regresa, vendar mora biti ta vseeno izplačan najkasneje do 1. novembra.

Pri nekaterih uspešnih pomurskih delodajalcih smo zato sklenili preveriti, koliko regresa nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

V Pomurskih mlekarnah bodo do 30. junija, nakazali regres v višini 1.500 evrov. Letos je izplačilo za 20 odstotkov višje kot lani. Ob tem pa si prizadevajo, da bi v prihodnje še izboljšali poslovni rezultat in lahko še povečali višino regresa.

V podjetju Farmtech bodo 21. junija 2024 izplačali 1850 evrov regresa.

V MOL-u v Sloveniji prepoznavajo vrednost njihovih zaposlenih in si prizadevajo za dobre delovne pogoje. 

»Regres za letošnje leto so zaposleni prejeli v začetku junija, in sicer v višini 2.332,70 evra. Znesek v letošnjem letu je višji kot lani, saj se zavedamo, da je za sodelavkami in sodelavci izzivov polno obdobje, ki ga je zaznamovala predvsem bistvena širitev MOL-a na slovenskem trgu,« so zapisali pri MOL-u Slovenija.

V podjetju Pomgrad natančnega zneska, kot kaže, niso pripravljeni razkriti. »Družba Pomgrad bo letos izplačala regres v višjem znesku kot lansko leto, zaposleni ga bodo prejeli do konca meseca junija,« so zapisali. 

»Regres v višini 1500 eur je bil obračunan in zaposlenim tudi nakazan prejšnji mesec,« so pojasnili pri lendavskem podjetju Virs in dodali, da je regres enak kot lani.

»Družba deluje tako na slovenskem, kot tudi naših sosednjih trgih. Razmere v gradbeništvu, kjer smo pomemben dobavitelj stekla, so v letošnjem letu zelo negotove in zahtevne, saj se ohlajanje nemškega gospodarstva prenaša prek Avstrije tudi v Slovenijo. Toda kljub bolj zahtevnim razmeram na tržišču bomo zaposlenim nakazali regres v enaki višini, kot v lanskem letu,« so zapisali v gornjeradgonskem Reflexu in dodali, da bodo nakazilo izvedli konec meseca junija, in sicer 27. junija 2024.

V podjetju Roto pa podatkov o višini regresa ne želijo razkriti. 

Na naše poizvedovanje se niso odzvali v podjetjih Medicop, Carthago, Cleangrad, Varstroj, Lušt, Artex, Elrad, Varis, Panvita in Arcont.

Komentarji (7)

realnooo (ni preverjeno)

KELKO PA SOBOTAINFO IZPLACA REGRESA???

gfdsfdsfdfdasda (ni preverjeno)

2400 saj so plačani da lažejo in strašijo so sužnji satanistov in vsega slabega spizdite mi!

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Niko i ništa

Več, kak se pa dobi od sociale.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Cejne 30% višje regres pa isti kak lani. To je rejsan skrb za delavca.

Zdrava pamet (ni preverjeno)

Konc koncev so lastniki (direktorji) raznih podjetij med sabo zmenjena, da dajo (plačo in regres) malo nad zakonskim minimumom, potem pa se po prsih tolčejo da so eni najboljših plačnikov. Verjetno uživajo neke moderne droge, saj sami sebi to verjamejo! Lopovi!

Furija 123 (ni preverjeno)

Carthago 2200€

Jackthe riper (ni preverjeno)

Pa ka na Mol Slovenija lažejo. 1.900€ so zaposleni prejeli regresa. To si je uprava razdelila.

Starejše novice