15 potapljačem se je pridružilo še okoli 50 ostalih sodelujočih, med njimi osnovnošolci treh okoliških šol, skupaj pa so jezero z okolico očistili za približno 150 kilogramov odpadkov.

Potapljaško društvo Murska Sobota je pod okriljem Slovenske potapljaške zveze minulo soboto izvedlo čistilno akcijo Soboškega jezera.

Tokrat so se akciji pridružili tudi otroci murskosoboških osnovnih šol I, II in III, s skupnimi močmi pa jim je uspelo nabrati za več kot 150 kilogramov odpadkov

Kljub zavidljivemu stanju Soboškega jezera in njegove okolice so se potapljači Potapljaškega društva Murska Sobota zbrali na tradicionalni septembrski čistilni akciji, da jezero po poletni sezoni očistijo predmetov, ki vanj ne sodijo.

Potapljači so za šolarje pripravili tudi EKO kviz, med katerim so spoznali ekološke, geografske in zgodovinske značilnosti Soboškega jezera ter se dotaknili osnov varnega potapljanja. 

»Veseli me, da je Soboško jezero v tako dobrem stanju, ki ga ob ekoloških akcijah vzdržujemo predvsem s preventivnimi akcijami, pri čemer imajo prav mladi največjo vlogo, za kar se še posebej zahvaljujem in čestitam šolam, ki jih vzgajajo v duhu varovanja okolja.

Prav zaradi tega smo na čistilno akcijo največjega pomurskega jezera letos povabili tudi otroke treh lokalnih osnovnih šol, za kar si želimo, da bi postala naša redna praksa,« je dejal predsednik Potapljaškega društva Murska Sobota dr. Mitja Slavinec.

Čistilno akcijo je v sklopu trajnostno naravnanega projekta Skupaj za boljši jutri, ki potrošnike nagovarja k ekološkemu ravnanju, podprlo tudi podjetje Spar Slovenija, ki s Slovensko potapljaško zvezo že sedmo leto čisti slovenske vode.

Komentarji (1)

Jug (ni preverjeno)

Bravo👌🤿

Starejše novice