Pomurska kopališča tudi to leto v samem vrhu najboljših kopališč v Sloveniji.

RTV Slovenija je v sodelovanju z Dobro jutro, Slovenija in različnimi radijskimi postajami po vsej Sloveniji že 33. leto zapored organizirala izbor 'Naj kopališče 2022', v sklopu katerega kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša kopališča in jih predlagajo na spletni strani ter jih tako nagradijo za njihovo delo in skrb za kopalce. 

Najboljša kopališča leta 2022

Glasovanje za naj kopališča je ponovno potekalo prek spletne strani, kjer so bile zapisane ključne informacije o vseh sodelujočih kopališčih. Kopalke in kopalci pa so lahko glasovali tudi z glasovnicami na posameznih kopališčih. 

Med drugim so lahko na spletni strani sporočili tudi svoje komentarje in namige za izboljšanje ponudbe v kopališčih, organizatorji glasovanja pa so jim za sodelovanje v izboru podelili tudi različne praktične nagrade, kot na primer kopalne karte.

Med 41 kopališči v izboru tudi šest pomurskih kopališč

Skupno je letos v izboru sodelovalo 41 slovenskih kopališč, med katerimi je bilo tudi šest pomurskih kopališč. Izbiralo pa se je najboljša kopališča v šestih različnih kategorijah

  • velika termalna kopališča, 
  • srednje velika termalna kopališča, 
  • mala termalna kopališča, 
  • pokrita bazenska kopališča,
  • naravna kopališča,
  • letna kopališča.

V kategoriji naravnih kopališč so najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje mesto pa je zasedel Šobčev Bajer.

Med letnimi kopališči so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstil Bazen Brestanica, na tretje mesto pa Kopališče Kolezija.

Najboljše pokrito bazensko kopališče je ponovno postalo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je pristal Vodni park Bohinj, tretje mesto pa je zasedel Aquapark Žusterna.

Skoraj vsa pomurska kopališča pristala na stopničkah

Pomurska kopališča so sodelovala v kategorijah mala, srednje velika in velika termalna kopališča.

Kot je razvidno iz rezultatov, smo tudi letos jasno dokazali, da imamo v Pomurju izredno dobra termalna kopališča, ki sodijo v sam vrh slovenskih kopališč. Skoraj vsa pomurska kopališča so namreč pristala na stopničkah v različnih kategorijah.

In sicer Zdravilišče Radenci je sodelovalo v kategoriji malih termalnih kopališč in zasedlo tretje mesto

V kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so sodelovala kopališča Bioterme Mala Nedelja, Terme Vivat in Terme Banovci in zasedla vsa tri mesta stopničk. 

Kopalci so v tej kategoriji najbolje ocenili Bioterme Mala Nedelja, ki so osvojile prvo mesto. Na drugem mestu so pristale Terme Vivat, nagrado za tretje najboljše kopališče pa so prejele Terme Banovci.

Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu pa so pristale Terme 3000.

Vsi zmagovalci posameznih kategorij so prejeli kristalna priznanja mojstrov Steklarne Rogaška.

Bioterme Mala Nedelja kot najboljše srednje veliko termalno kopališče

Bioterme Mala Nedelja sicer v omenjeni akciji za izbor najboljših kopališč sodelujejo že od leta 2015. Prva tri leta sodelovanja so zasedli 1. mesto, zatem štiri leta 2. mesto in sedaj ponovno dve leti zapored 1. mesto.

Naziv Naj kopališče v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so tako osvojili že peto leto zapored. Tudi letos se tako lahko pohvalijo z laskavim nazivom »Naj kopališče 2022«. Kaj pa jim pomeni ta dosežek?

»Prejeto priznanje za 1. mesto nam veliko pomeni in daje dodatni zagon, da se za svoje goste v bodoče potrudimo še bolj. Zavedamo se, da je skrb za naše kopalce in namestitvene goste na prvem mestu, zato se vedno znova trudimo nuditi čim boljše storitve za lažje premagovanje vsakdanjika ter izven sezone akcijske ponudbe, ki kopališče približajo prav vsem, ki so željni kopanja in dodatnega sproščanja ob kopanju.

Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki nas pri našem delu podpirate in pomagate ter vsem, ki ste oddali svoj glas,« so sporočili iz Bioterm Mala Nedelja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice