Tik ob Mariboru je v teku gradnja 896 metrov dolgega viadukta, ki bo po izgradnji postal najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. Uspešno je bila izvedena vgradnja betona, ki je bila ena izmed večjih, če ne največja v zgodovini Republike Slovenije.

V ponedeljek, 21. junija, je bila v okviru gradnje viadukta Pesnica izvedena vgradnja betona za segment štiri prekladne konstrukcije v dolžini 112 metrov.

Pri vgradnji 1560 kubičnih metrov betona, ki je potekala neprekinjeno 14 ur, je sodelovalo 50 ljudi. 21 avtomešalcev je opravilo 193 dostav betona, tri črpalke za beton pa so prečrpavale beton na višino 17 metrov. 

Omenjena vgradnja je bila ena izmed večjih, če ne največja v zgodovini Republike Slovenije, so sporočili iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Po končani gradnji bo nastal najdaljši železniški viadukt v Sloveniji

Trenutno je izvedba temeljenja v zaključni fazi, zgrajenih je 36 od skupno 62 stebrov. Dokončanje konstrukcije celotnega viadukta bo predvidoma zaključeno v naslednjem letu. Nato sledi namestitev tira, izvedba vozne mreže ter signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav. 

Po končani gradnji bo viadukt Pesnica najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. 

Železniški promet bo po novem viaduktu stekel v začetku leta 2023

Pričetek gradnje 896 metrov dolgega novega viadukta Pesnica je bil v mesecu oktobru preteklega leta. Zaključek vseh del je predviden je v prvi polovici leta 2023.

Viadukt bo prečkal Pesniško dolino na višini približno 15 metrov nad tlemi in bo speljan čez avtocesto A1 Šentilj–Maribor, regionalno cesto R2-449 Pesnica–Lenart, potoka Pesnica in Cirknica ter lokalno cesto. 

Potekal bo vzhodno od obstoječega železniškega viadukta, na južni strani bo navezan na novi predor Pekel, na severni strani pa na obstoječo železniško progo pred železniško postajo Pesnica. 

Foto: Aleksander Truppel

Viadukt bo postavljen na 62 armiranih betonskih stebrih. Stebri bodo okrogli s premerom 1,60 metra ter ovalni s premerom 1,60/2,40 metra. Zgornja konstrukcija viadukta bo iz armiranega prednapetega betona, s širino plošče 13,36 metra, ki omogoča namestitev dveh tirov. Za zmanjšanje emisij hrupa, bo na obeh straneh viadukta postavljena transparentna, 1,5 metra visoka protihrupna ograja.

Dela v okviru gradnje viadukta Pesnica so izvajajo v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru kohezijskih sredstev.

Foto: Aleksander Truppel
Foto: Aleksander Truppel
Foto: Aleksander Truppel

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

Zanimivo.
Kakšnih 25 let nazaj so v Avstriji v predmestju Graza v eni noči čez avtocesto Dunaj - Celovec zmontirali drugi tir železniške proge Graz - Lipnica.
Avtocesta je lahko bila zaprta samo eno noč.
No, pri nas je pač senzacija, če se kaj malo hitreje in več naredi, ker smo pač navajeni, da vse traja zelo dolgo in tudi stane bistveno več, kot kje drugje.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

takšna betonaža je navaden PIČKIN DIM
Ko smo mi betonirali ĆRNI KAL to pa je bila betonaža
ne pa ovo sranje od sranja

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Čestitke za uspešno delo, pa spodobno plačo želim vsakemu sodelujočemu članu.

administrator (nepreverjen)

jaz sem pa beton vibriral z mojim vibratorjem

In reply to by Neko (nepreverjen)

Sodelujoči (nepreverjen)

Zanimivo, da ni omenjrno, da je to izvedel Pomgrad.

lešinar (nepreverjen)

Oj kakšen halo .Tisto kar pa se betonira 200 in več metrov višine v Dubau in nebotičniki v Ameriki pa ni nič ? To malo kar so pa naredili pri nas pa toliko pisanja in vsega .

Tunč (nepreverjen)

Vüpan ka de se fküp bole trpežno kak njuve ceste ka ji napravejo.

MojTeGuro (nepreverjen)

Železniške postaje prazne pa železnice isto tak,mi pa gradimo žleznice pa železniške vikadukte.Koroška pa še vedno odrezana od sveta,še vedno se paklamo ta po stari smrtonosni cesti...Samo ribajte železnice,ceste ki jih pa narod najbole koristi pa naj bojo uničene.

Starejše novice