V mariborskem Štuku je minuli torek potekala tradicionalna prireditev Prekmurska gibanica. V sklopu prireditve je letos potekalo tudi nagradno tekmovanje, kdo hitreje poje gibanico, ki pa se za eno od tekmovalk skoraj končalo tragično.

Kot smo danes že poročali, naj bi se po naših informacijah mlada študentka iz Prekmurja med tekmovanjem začela dušiti, ker ni mogla do zraka, je padla v nezavest. Prisotni na prireditvi so ji nudili prvo pomoč in tudi poklicali reševalce, ki so študentko oživljali več kot pol ure. Njeno zdravstveno stanje je resno.

Kot nam je v telefonskem pogovoru potrdil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor, so bili možje v modrem obveščeni o nesrečnem dogodku in so na prizorišču nesreče pri oživljanju celo priskočili na pomoč. Tuja krivda je po besedah Policijske uprave Maribor izključena, o ugotovitvah pa bodo obvestili tožilstvo.

KPŠ dogodek potrdil

Na dogodek so se zdaj odzvali tudi iz Kluba prekmurskih študentov, ki je bil organizator omenjene prireditve. 

"V tem trenutku vam lahko le potrdim, da je na tradicionalni študentski prireditvi Prekmurska gibanica v Mariboru, 3. decembra 2019, prišlo do nesreče med nagradno igro, kjer je ena udeleženka potrebovala nujno medicinsko pomoč. Prvo pomoč smo ji nudili nemudoma na kraju dogodka vse do prihoda reševalne ekipe. Uradnih podatkov s strani UKC Maribor o njenem stanju žal nimamo.

V Klubu Prekmurskih študentov smo globoko pretreseni in v šoku. Želimo si, da bi se njeno zdravstveno stanje čimprej izboljšalo. Toliko zaenkrat z naše strani in hvala za razumevanje".

Preberite še

Komentarji (1)

alkimist

Yo študentinfo klapa, če lejko pri Perhavcovi zaklepate komentarje, jih dajte še tu preden van stvari vujdejo izpod kontrole.

Starejše novice