Jože Janža, sin Erika Janže in Nada Janža.
Obiskali smo Nado in Jožeta Janža, ki sta te dni najbrž med najbolj ponosnimi starši na svetu.

Slovenska nogometna reprezentanca je v nemškem Stuttgartu na prvi tekmi evropskega prvenstva z rezultatom 1:1 remizirala z Dansko.

Erik Janža iz Puževcev, ki se je kot otrok boril s kilogrami, je dosegel enega najpomembnejših zadetkov v svoji karieri, s katerim je Sloveniji na Euru 2024 prinesel odmevno izenačenje

Janža, levi bočni branilec, je na 11 nastopih za državno reprezentanco dosegel tri zadetke, dva od teh proti Danski.

Po remiju z Dansko pa se bo ekipa pod vodstvom Matjaža Keka danes, ob 15. uri, v Münchnu pomerila s Srbijo, ki po porazu z Angleži nujno potrebuje zmago. V akcijo gre tudi Janža.

V Puževcih se je plesalo in vriskalo, tekle so tudi solze sreče

Še pred drugo tekmo naše reprezentance na evropskem prvenstvu smo obiskali starše Erika Janže, v malem naselju Puževci, v občini Puconci.

Najbrž je jasno, da sta Nada in Jože Janža te dni verjetno ena najbolj ponosnih staršev v Sloveniji in na svetu. Občutke po zadetku sina na evropskem prvenstvu težko opišeta, pravi oče:

»To so take emocije ... Midva z vnukom sva gledala tekmo, ko je padel gol. Pred enim mesecem sem bil operiran, sploh se ni poznalo, da me kaj boli. Plesala sva, vriskala, solze so tekle

Jože Janža je še zdaj aktiven v nogometu, v enem izmed nogometnih klubov v Avstriji deluje kot maser.

Na Gasilski dom Puževci so namestili zastavo.

Oče ima pri ogledu tekem prav poseben ritual

Erik Janža je prve nogometne korake naredil na igrišču v Puževcih. Njegova mama nam je zaupala, da se je v otroštvu boril s kilogrami, najbolj pa se je zanimal za namizni tenis.

 »Zelo sem bil razočaran, ko se je odločil za ping pong. Da se je odločil za nogomet, sem bil jaz odločilen, ker če bi bilo po njegovo, verjetno ne bi igral, ali pa bi igral bolj za rekreacijo,« pa je dejal oče.

Vsako sinovo tekmo danes spremlja s prav posebnim ritualom. V roki drži kovanec, ki ga po njegovih besedah ni še nikoli izdal - ko drži kovanec v roki, njegov sin dobro igra in zabija gole.

»Samo fuzbal se gleda, samo fuzbal se govori«

Nada Janža je iskreno dejala, da je bila večkrat tudi 'huda' na svojega sina:

»Ne prav 'huda', ampak pri naši hiši drugega nisi slišal, niti zdaj ne slišiš, samo fuzbal, fuzbal. Samo fuzbal se gleda, samo fuzbal se govori ... Zdaj sem pa ponosna

Se bodo Puževci preimenovali Janževce, če bo Prekmurec danes zabil dva zadetka? »Ne, bomo pa pili janževca,« se je še pošalil oče.

Komentarji (6)

Tanja Flaškon (ni preverjeno)

Živel Janez Janša
Ta priimek je poznan pocejlome svetu
Hvala vaši familiji da imate takšnega nogometaša

realnooo (ni preverjeno)

ERIKA ZA ZUPANA, OZ. ZA PREDSEDNIKA DRZAVE...TE CLOVIK JE REJSO SVEJT!!

No name (ni preverjeno)

Erik car

picmoš (ni preverjeno)

Pazite samo da se komu ne zmejša ker že nekateri malo manjka . Čistitke Srbiji za gol proti napihnjenemu moštvo Slovenije in Keka .Zdaj še samo popušing kanon futer od Angležel in je konec in tako treba .Ljudem se meša .Za tekmo med Slovenijo in Srbijo je spet kriv podaljšek in seveda sodnik .To da pa niso znali obdržati 1 ;0 vodstva pa naj pripišejo sebi in Keko

Pohorčan (ni preverjeno)

Ge pa so te dedek, babica, čukundeda pa velke vrač????

Tanja Flaškon (ni preverjeno)

večna lovišča

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Starejše novice