Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. februarja, opravili 1125 PCR in 56.949 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 2267 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2427 PCR in 86.503 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3731 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 83.177 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 137 novih okužb

Največ okužb so zabeležili v Murski Soboti, in sicer 29, 17 pa v Ljutomeru. Sledijo Beltinci s 13 novimi primeri ter Lendava z 11 novimi primeri

Osem novih okužb beležijo v občini Tišina in Moravske Toplice, sedem v občini Rogašovci, po pet pa jih imajo v občinah Črenšovci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Po štiri primere so potrdili v občini Puconci, Turnišče in Veržej, tri nove primere imajo v občinah Gornja Radgona, Velika Polana in Odranci, po dva pa v občinah Radenci, Apače, Križevci, Gornji Petrovci in Šalovci.

Kot zadnje so po eno okužbo potrdili v občinah Cankova, Grad in Dobrovnik.

Brez novih primerov so tako štiri pomurske občine, in sicer Kuzma, Razkrižje, Kobilje in Hodoš.

Najbolje kaže občini Hodoš

Najmanj aktivnih okužb v Pomurju beležijo v Hodošu, in sicer 14. Zgolj štiri več, 18 aktivnih primerov pa beležijo v občini Kobilje. 

Najslabše pa kaže Murski Soboti, kjer je trenutno 842 aktivnih primerov.  

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 69.082 oziroma 60,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.991 posameznikov oziroma 58,4 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 35.019 oseb oziroma 30,5 odstotka prebivalcev.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
6467786534 (nepreverjen)

Ma kakšne okužbe če prehlad NATEG I PREVARA preklicana kak lahko take lažnive bedarije pišete!

Babicc (nepreverjen)

Korone bo konec, ti pa bos ostal idiot.

In reply to by 6467786534 (nepreverjen)

black panter

Maš prav, ka de li te NATEGNJENI pa PREVRANI pisaro

In reply to by Babicc (nepreverjen)

Lol lol lol (nepreverjen)

Pa ka van se ne folga? Ka te li od naslednjoga tedna dale pisali? Pa te se z Niko in Danico ukvarjali?

Kiki2 (nepreverjen)

V kratkem razpis referenduma o spremembi imena slovenske valute.
Če je prej bil SIT potem bo po EURU sedaj ime naše valute LAČEN.
Če sem prej bil sit potem sem sedaj lačen in to drži za velik del Slovencev.

Zoltanbači (nepreverjen)

Tij si legenda

In reply to by Kiki2 (nepreverjen)

7uytr (nepreverjen)

Zdaj je jasno: Ti slovenski zdravniki morajo v zapor! Vir zurnal24.
Naslednjic ovce spet zaupajte stroki. Bolje postednikov farmacevtskih korporacij.

MZSLO (nepreverjen)

Specialistka urgentne medicine: “Ne bom sklonila glave!”
Neizkoriščenega imam 22 dni lanskega dopusta. Rada hodim v službo in rada imam svoje delo. Pa vseeno ne toliko, da bi z veseljem delala toliko, da mi v enem letu ostane skoraj ves dopust.
Ne, ne delam nadur zaradi denarja. Nadure delam, ker bo sicer služba ostala nepokrita. Ker bo sicer jutri tisti, ki bo prišel na naša vrata ali poklical na 112, ostal brez zdravniške pomoči. Za koliko delam(o)? Ravnokar sem številko na računu za januar (z vsemi dodatki) delila s številom opravljenih ur. 14,28 €/uro Ponavljam – z vsemi dodatki za prevoz, malico, delovno dobo, izmensko in nočno delo. Brez tega sem ovrednotena na cca 10 €/uro. Ta mesec nisem imela ne dopusta ne bolniške odsotnosti.
Sem specialistka urgentne medicine. Delam 12-urne izmene in vsak mesec sem soočena z nešteto stresnimi situacijami. Marsikatera od njih pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Marsikatero nesem s seboj domov in marsikatera bo ostala z mano za vedno. Nekatere v dobrem smislu, ker smo uspeli rešiti življenje, marsikatera pa žal zaradi tragičnosti situacije zareže drugače. In globoko.
Pozivam vse, ki tole berete, da storite enako. Delite izplačilo na svojem računu s številom ur, opravljenih v prejšnjem mesecu. Kakšno številko dobite? Potem si pa zamislite, koliko svojega dela opravite ponoči, čez vikende in praznike. Kolikokrat ste zaradi obsega in narave dela med popoldnevi, vikendi in prazniki odsotni od svojih bližnjih? Kolikokrat morate v nekaj sekundah sprejeti odločitev, ki pomeni razliko med življenjem in smrtjo? In posledice te odločitve nositi s seboj? Za koliko bi ovrednotili uro dela, med katero se pozimi, sredi noči pripeljete na prometno nesrečo, kjer je nekdo vkleščen v razbitem avtu, kriči od bolečin in močno krvavi? Tisto, kjer vam pacient z delirijem za las zamahne mimo glave? Ali tisto, kjer je mlad očka padel s strehe, se udaril v glavo in sedaj samo še hrope in se bo zadušil, če mu takoj ne pomagate? Tisto, ko nekdo kljub vsemu, kar naredite, umre pod vašimi rokami? In ko morate to nato še povedati svojcem? In potem pomislite še, koliko bi tako delo cenili, če bi ga opravljali vi.
Ne, ni vse v denarju. Če bi bilo, že danes ne bi opravljala te službe. Ta služba (ki ni toliko služba kot je poslanstvo in način življenja) mi da (in včasih vzame) več, kot je lahko v neki številki ovrednoteno konec meseca. Vseeno pa je to način, kako nekomu pokazati, koliko cenimo njegovo delo. Na javno mnenje se raje ne bom ozirala – če bi se, bi si mislila, da me skoraj vsi ljudje prezirajo, me imajo za zaslužkarja, lenuha in nesposobneža. Pa vseeno tega javnega mnenja, ki vre iz komentarjev po internetu, ob svojem vsakdanjem delu ne občutim. Tam občutim predvsem nasmeške hvaležnosti, olajšanja in kakšen opogumljajoč stisk roke.
Ne bom pa sklonila glave, ko mi nekdo reče, da sem za znanje in sposobnosti, ki sem jih pridobila z dolgimi leti šolanja in usposabljanja, za delo ponoči, čez vikende in praznike plačana dovolj. Ali celo preveč?

geza mezga (nepreverjen)

HUDO

In reply to by MZSLO (nepreverjen)

Starejše novice