Slika je simbolična.
Hladna fronta je prispela do Slovenije, temperature so se močno spustile. Konca ogrevalne sezone še tako ni na vidiku, kako pa je z daljinskim ogrevanjem v Murski Soboti?

Še minulo nedeljo smo uživali v toplih sončnih žarkih, oblečeni v lahka poletna oblačila, vendar pa se je vreme hitro spremenilo. 

Včeraj smo zaradi prihoda hladne fronte morali iz omare ponovno vzeti zimske škornje in tople plašče.

Prihod hladne fronte iz severa in severovzhoda je prinesel občutno ohladitev po vsej državi, ponekod je snežilo, veter je podiral drevesa.

Vremenska napoved za prihodnje dni kaže, da se nestanovitno vreme ne bo umirilo. Temperature bodo ostale nizke, gibale se bodo okoli ledišča.

Kurilne sezone očitno še ni konec

Mnogi so že upali, da so z zimskim oblačenjem in kurjenjem zaključili, vendar nas trenutne vremenske razmere opominjajo, da zima še ni rekla zadnje besede.

Kurilna sezona se tako nadaljuje, kako pa je z daljinskim ogrevanjem v Murski Soboti?

Iz sistemskih obratovalnih navodil za distribucijski sistem toplote za geografsko območje Mestne občine Murska Sobota je razvidno, da se ogrevanje po 1. oktobru, ko je zunanja temperatura tri dni zaporedoma ob 21. uri 12 stopinj Celzija ali manj.

Ogrevanje se konča po 20. aprilu, ko zunanja temperatura ob 21. uri preseže trikrat zaporedoma 12 stopinj Celzija.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Je daljinsko ogrevanje v Murski Soboti vklopljeno?

Sistem daljinskega ogrevanja v Murski Soboti obratuje od leta 1981 in pokriva severni del mesta.

Tomi Zrinski, direktor Komunale Murska Sobota, je za Sobotainfo pojasnil, da je daljinsko ogrevanje vklopljeno in deluje.

»Časovno je to odvisno seveda od vremena oziroma temperatur, ogrevalna sezona bi naj trajala do konca aprila, vendar pa se dogaja, da se glede na vreme daljinsko ogrevanje vklaplja tudi proti koncu maja

Odvisno je tudi od same stavbe ali je energetsko učinkovita, nam pa predstavniki oziroma upravniki stavb javijo, kdaj več ne potrebujejo ogrevanja,« je o trajanju daljinskega ogrevanja povedal Zrinski.

Kakšne so cene daljinskega ogrevanja v Murski Soboti?

V Murski Soboti variabilni del cene daljinskega ogrevanja znaša 97,55 evra na megavatno uro, so januarja pojasnili na Komunali Murska Sobota.

Z upoštevanjem fiksnega dela cene, prispevka za učinkovito rabo energije, prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije iz obnovljivih virov energije ter 22-odstotnega davka na dodano vrednost znaša cena toplote za sistem daljinskega ogrevanja v Murski Soboti 154,39 evra na megavatno uro.

Starejše novice