Slika je simbolična.
Nova turistična agencija Sončni vzhod bo povezovala butična doživetja na širšem območju med Pohorjem in Bočem, Slovenskih goric, Dravskega in Ptujskega polja ter Prlekije.

Razvojna agencija Slovenske gorice s partnerji je vzpostavila Turistično agencijo Sončni vzhod, ki bo sprejemni organizator potovanj na širšem območju med Pohorjem in Bočem, Slovenskih goric, Dravskega in Ptujskega polja ter Prlekije. 

S tem želijo krepiti povezanost, razvoj in trženje turistične ponudbe v tem delu Slovenije.

Projekt Vzpostavitev modela trženja lokalne ponudbe z novo ustanovljeno agencijo Sončni vzhod se sofinancira iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

»Skozi številne projekte, ki so bili izvedeni pod okriljem lokalnih akcijskih skupin, lokalnih skupnosti in drugih organizacij, je že dolgo prepoznana potreba po trženju lokalne ponudbe širšega območja Podravja, Slovenskih goric in Prlekije sedaj končno dobila odgovor v obliki agencije, ki bo skrbela za trženje obstoječih in novih integralnih turističnih produktov na območju vključenih lokalnih akcijskih skupin,« so ta teden sporočili iz omenjene agencije.

Projekt po njihovih navedbah izkazuje povezovalne sinergije širokega partnerstva z oblikovanjem skupne turistične ponudbe, ki jo bo moč približati širokem spektru gostov.

 »Namen agencije ni zgolj trženje ponudnikov, temveč predvsem podpora razvoju turizma in ponudnikov,« poudarjajo.

»Območje ponuja številne lokalne, edinstvene, zelene, avtentične produkte, ki so v turističnem svetu zaenkrat manj poznani, vendar toliko bolj dragoceni. S povezano lokalno ponudbo bomo gostom odvzeli breme organizacije ter jim tako zagotovili butičnost in individualni pristop,« dodaja direktorica Razvojne agencije Slovenske gorice Milojka Domajnko.

Med sodelujočimi v projektu je Domačija Firbas, kjer vidijo agencijo kot potrebno organizacijo za pridobivanje strank in obiskovalcev za ponudnike butičnih doživetij na območju Slovenskih goric in širše. 

»Ponudniki potrebujemo agencijo kot posrednika, ki poskrbi za komunikacijo med končnim uporabnikom in našim produktom. Pri tem pa se morajo vsi ponudniki zavedati, da je potrebno ponudbo prilagajati in jo imeti tudi na voljo, saj kar se obljublja, želijo potem obiskovalci dejansko doživeti,« je povedal njen predstavnik Bojan Firbas.

Bojan Firbas, Domačija Firbas

Ustanovitev agencije je po besedah vršilke dolžnosti direktorice Regionalne razvojne agencije (RRA) Podravje - Maribor Karmen Razlag korak naprej k prepoznavnosti vzhodnega dela Slovenije. 

»Novoustanovljena agencija bo spodbudila sodelovanje med številnimi lokalnimi ponudniki in promovirala njihovo ponudbo, ki bo na ta način predstavljena širšemu turističnemu tržišču tako doma kot v tujini,« je prepričana.

Cilj je povezovanje

»Tudi želja ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Slovenske turistične organizacije (STO) je, da se slovenski turizem čim bolj povezuje, sodeluje ter da svoj fokus usmeri tudi v tržno dejavnost, torej kako čim bolj pritegniti in navdušiti turiste za obisk Slovenije,« je dodala predstavnica ministrstva Doris Urbančič Windisch.

Starejše novice