Vir: Facebook, Gostišče Gaj
Gostišče Gaj je en izmed večjih lokalov v Pomurju, ki je zaradi pomanjkanja delovne sile moral te dni zapreti svoja vrata.

Po 27 letih obratovanja se v Odrancih poslavlja gostišče z dolgoletno tradicijo. Pomanjkanje delovne sile je privedlo do zaprtja priljubljenega lokala v Odrancih.

S težkim srcem se od gostišča poslavlja direktor Daniel Kuzma, ki je ob tem za Sobotainfo spregovoril, kaj je botrovalu koncu zgodbe. 

Gostinsko osebje nezadovoljno s 1500 evri neto plače

Poglavitni razlog za zaprtje gostišče je pomanjkanje gostinskega osebja, navaja Kuzma.

Pojasni, da sta zaradi primanjkljaja delovne sile morala z očetom, lastnikom gostišča Matijo Kuzma delati cele dneve: »Mi smo imeli 1500 evrov neto plače, vseeno ne dobiš (op. a. delavcev).«

Kot je dodal, ni preostalo druge rešitve.

Zaprti lokal vzbudil zanimanje več ponudnikov

Kuzma nam je zaupal, da ima lokal kar nekaj ponudnikov za prevzem. A več o tem ni želel komentirati, upajo pa na pozitiven razplet in čim prejšnjo prodajo objekta, je dejal.

»Ne vem, če je v Pomurju kje tako velik lokal«

»Velika škoda je, vrednost pada, ko se lokal zapre. Škoda, ker je ogromen objekt. Ne vem, če je v Pomurju kje tako velik lokal,« je še dodal ob ogromni izgubi Kuzma. 

Izguba pa se ne izraža zgolj v materialni obliki, zaprtje je turobno tudi iz sentimentalnega vidika, je še pristavil. Gostišče se namreč ponaša z dolgoletno družinsko tradicijo, ki je sedaj prešla k svojemu koncu.

Komentarji (5)

brejg eti graba

*Gostinsko osebje nezadovoljno s 1500 evri neto plače* dvomim ka je 1500 osnova haha. verjetno je 1500 z 230 vrami pa vsejmi vikendami.. lidje do rajsi delali za minimalno za trakon kak pa celo zivljenje vrgli v delo nazalost..

njiva

Kdo je imel 1500€ plače?Ne ga srati,mogoče lastniki,kelnari,kuharji sigurno nej,Se pa strinjam,ka nobeden noče več iti delat v kelnarijo in kuharijo.Prvič,ko si mladi ajdi še tja do 25 leta,ko pa enkrat imaš partnerja in družino,pa nobeden ni nori,ka bo sakši vikend,petek,sobota in nedelja delal po 12-13 ur za minimalca.

brejg eti graba

točno to je... med korono so pa tudi gostinci keri so celo zivljenje delali tak odisli na kakso firmo pa so gor prisli ka rajsi malo menje dobis pa mas dejansko čas za živeti življenje... ( jes san eden izmed tej)

In reply to by njiva

4uinrock

Tudi jaz sem imel 1400 neto ko sem vozil kamion vecino po stajerski in prekmurju iz ljubljane...slisi se super to da sem bil vesel ce je bil kak dan da sem delal SAMO 10ur in stalno na sendvicih pa nobenega ni zanimalo...ta zaradi katerega se je ojavil ta clanek je sigurno kapitalisticna p**** ki ga ne zanimajo ljudje. Ta dela suznje iz ljudi in zdaj izigrava zrtev!to ni drugega kot sociopat ali psihopat. Kdor je pa objavil ta clanek v takem stilu kot je te je pa lahko sram da take pises brez preverjene podlage. Najdi delavce ki so ta delali in objavi se njihovo plat zgodbe ce si pravi novinar...se pa bojim da si kak znanec lastnikov ali celo kaka zlahta! Sram te bilo!

przelmuding

Daj ne bluzite 1500Evrov pa nega delovne sile, napijšite za kelko ur dela. Či bi za 40 urni tedenski delovnik doubili 1500Evrov bi v vrsti delavci stali.

Starejše novice