Na zadnji Sočni vilici se je (pred)premierno predstavila Gostilnica Franc, ob tem se marsikomu poraja vprašanje, kdaj bo nov lokal zaživel tudi na Slovenski ulici?

Kot smo poročali, bo središče Murske Sobote bogatejše za še en gostinski lokal, ki bo ponujal futuristično 'street food' ponudbo in posebno praženo kavo.

Gostilnico Franc, med Bunkerjem in trgovino z lokalnimi izdelki Naša bauta, odpirajo lastniki lokalnega podjetja za oblikovanje in komunikacijo Francfranc.  

Gostinci, ki bodo delovali v novem bistroju, so obiskovalcem festivala Soboški dnevi že predstavili, kaj jih kmalu čaka tudi na Slovenski ulici.

Tisti, ki pa jim ni uspelo poskusiti njihovih slastnih jedi, bodo lahko to storili na naslednji Sočni vilici

Ali udeležba na Sočni vilici naznanja hkrati tudi bližnjo otvoritev

Nedavno smo poročali, da naj bi Gostilnica Franc odprla svoja vrata že v začetku poletja, Črtomir Just iz podjetja Francfranc pa nam je za Sobotainfo razložil, da je več različnih dejavnikov botrovalo novemu terminu otvoritve.

Just pojasnjuje, da sicer gradbena dela odlično napredujejo, vendar se pri tako obsežnih projektih, kaj hitro časovnica poteka zamakne, k urejanju gostinskega obrata stopajo s celovitim pristopom:

»Raje si vzamemo več časa, da bo na koncu vse kot treba.«

Med drugim trenutno obnavljajo fasado, s katero bodo poskrbeli za svež videz Slovenske ulice. 

»Vse moči usmerjamo, da bo čim prej odprto,« je dejal nov lastnik, ob tem pa dodal, da v lokalu potekajo zadnja prenovitvena dela in urejanje birokracije

Konec poletja oziroma v začetku jeseni, kot obljublja Just, bo v Murski Soboti končno zaživel še en gostinski obrat, kjer bo med drugim gostom ponujena tudi prav posebna pražena kava. 

Poudarek na lokalnih ponudnikih

Odprtje novega lokala bo pomenilo razcvet ulične kulinarike oziroma 'street fooda' v Pomurju, bistro pa ne bo ponujal običajen 'street food', velik poudarek bo na lokalnih ponudnikih in sezonski hrani.

Na jedilniku se bodo znašli zanimivi sendviči, juhe, na voljo bo dnevno ponudbo in trendovske solate oziroma, kot jim nekateri rečejo 'poke bowli'. 

Poskrbljeno pa bo tudi za vegetarijance, te bo pričakala pestra brezmesna oziroma vegi ponudba. 

Kaj pa do takrat, kje jih lahko najdemo?

Težko pričakovano ulično kulinariko, ki bo osvežila kulinarično ponudbo v Murski Soboti, pa vas bo do takrat čakala drugje. Gostince Gostilnice Franc ste imeli priložnost srečati na petkovi Sončni vilici, kjer so poleg sendvičev tokrat ponujali tudi poke bowle in koktelje, slednji sicer ne bodo del stalne ponudbe, vendar jih bodo poskušali uvesti v vikend ponudbo. 

Na Sočni vilici pa vas bodo pričakali tudi 25. avgusta, poleg Sočne vilice pa upajo na sodelovanje na drugih kulinaričnih dogodkih, Just razlaga, da bodo poskušali biti čim bolj dejavni na tem področju: 

»Do odprtja se bomo poskušali pojavljati na tovrstnih dogodkih, zaradi zamika otvoritve poskušamo ostati aktivni.«

Komentarji (18)

Gmt (ni preverjeno)

Skoda truda...MS je selo od sela, nega studentov, nega turistov, isti lidje na iston mesti🙅‍♂️🤢

Niko i ništa (ni preverjeno)

Življenje gre očitno mimo tebe, štenkaš eden?

In reply to by Gmt (ni preverjeno)

Saint Cyprian (ni preverjeno)

Življenje ide gladko in prehitro mijmo vseh nas. V bistve je nite nej nika zgrejšo z povejdanen. Dejstvo je ka je varaš Sobota nikole nej mel razvite meščanske duh. Nikole ga neje nite bilou v pretekloste pa zelo težko boš ga doživo tude v prihodnoste. Tu se lejko odprej nainouk 20 nouveh oštarij pa 20 nouveh odrov za koncerte, če pa meščanske strukture lidi nega. Sobota je že v bistve 40 lejt tak kak, če be pred dvema kednoma vrejzala atomska bomba. Covid pandemija je situacijo žal rapidno poslabšala pouleg toga pa se je zadnjih 20 lejt fejst dosta lidij še dodatno odselilo.

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Se ne strinjam, ljudje se zbirajo, keri tou ščejo.
Če to ne bi bilo res, se ne bi odpirali novi lokali ter ponovno odpirale stare lokacije.
Štenkaši pa štenkajo, ten nega pomoči.

In reply to by Saint Cyprian (ni preverjeno)

StariSobocanec (ni preverjeno)

No ja, neje glih cistak tak kak pravis. Sobota je se v 70ih bila preci mescanska neglede na to ka je bila polovico manjsa. Stare Soboske druzine obrtnikov, trgovcev, zdravnikov… so Soboti dajale mescanskost. In ta mescanskost je zacela izginjati s priseljevanjem neizobrazenih delavcev za potrebe Mure, Panonije, Pomurke… keri so vec ali menje prisli iz ruralnih podrocij gorickoga, ter pocasi zacnoli prevzemati primat. Stare Soboske mescanske druzine so pocasi izumrle, njihovi izobrazeni potomci odsli v LJ, MB ali v svet… ostala je pa rurarla masa ljudi, kera se niti neje znala obnasati niti se prilagoditi zivljenju v mestu. Zato pa mamo zdaj posameznike katere vse moti in bi radi mir in tisino kak na vasi. Propad mescanstva v Soboti se je zacno z masovno industrializacijo.

In reply to by Saint Cyprian (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Delno drži. Ja, priseljenci so naredili škodo, ali tou je nej bilou samo v 70. letih, že prle. Od konca vojne naprej, industrializacija se je začala ob konci 40. lejt, največji razmah je bil že v 60. letih itd. Meščanstvo, kelko ga je bilou, je bilou v MS do začetka II. svetovne vojne, po tiston pa žal nej več. Kerih je nej vničo Hitler, jih je nova oblast.

In reply to by StariSobocanec (ni preverjeno)

heklič (ni preverjeno)

Ges kak osnovnošolec iz začetka 70.lejt se še kak dobro spoumnin tistih pravih dam in gospodov, kere se lejko srečavo po Soboti, še celou ob kakšnih praznikih in prireditvah, gda se je Soboško meščanstvo nališpalo in šlo kazat tudi na razne socialistične proslave in prireditve. Ljudje so se te še spoštljivo obnašali do kulture in so jin bili takšni dogodki priložnosti za druženje na malo višjon nivoji. Zdaj ti pa lejko samo slabo pride gda ideš v Soboti na kakšen kulturni dogodek in tan vidiš polovico obiskovalcov v trenerkaj, kerin je glavna zanimancija na prireditvi ge je šank in kelko košta pivo.

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

Pax (ni preverjeno)

Odličen in realen komentar.👍🏻

In reply to by StariSobocanec (ni preverjeno)

Pat&mat (ni preverjeno)

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 just say

pomurc (ni preverjeno)

Probal na Vilici, zelo okusno. Vprašljiva mi je samo dokaj visoka cena in pa sam prostor, ki je zelo zelo majhen, jeseni in pozimi verjetno folk ne bo zmrzoval zunaj na terasi, ka kaj prigrizne.

Roman cigan (ni preverjeno)

Mamila se bodo dala kupit?

Niko i ništa (ni preverjeno)

Z hamron se vdari po buči isti efekt pa še legalno je.

In reply to by Roman cigan (ni preverjeno)

Replika (ni preverjeno)

Zakoj v M.Sobote nega nikšoga kluba ale diskoja, ka be biu ponoče odprejte? Kak se je spartacus zapro nega več nočnoga življenja v Sobote.

Kubira (ni preverjeno)

Ker se ne splača, birokracija pa stroški dela so prevelki, ka bi se trgo što s ten.

In reply to by Replika (ni preverjeno)

spartacussssssss (ni preverjeno)

ja itak, spartakus v keroga je nihče nej odo razen ciganov. komi se pa še da s ten zajebavati

In reply to by Replika (ni preverjeno)

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Gostilna na gostilni, a res ne veste fton varaše odprejte kaj drüjgoga.samo pijtan

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Še malo pa nede v sobote nika drüjgioga kak gostilne

Haghs (ni preverjeno)

Cene so tudi PAF. ZA EN SENDVIČ 8€, A STE NORI

Starejše novice