Konferenca nevladnih organizacij Pomurja na temo Organizacija prireditev: pravno-formalne obveznosti Nevladne organizacije pri organizaciji svojih prireditev pogosto naletijo na številne nejasnosti.

Te se nanašajo na prijavo dogodkov na policiji ali upravni enoti, na obveznosti glede uporabe glasbe in številne druge pravne podrobnosti ob prodaji izdelkov, davčnih blagajnah, fotografiranju in dovoljenjih ter navsezadnje odškodninski odgovornosti organizatorja.

Številna društva in druge nevladne organizacije se zaradi številnih obveznosti in predvsem nejasnosti tako raje večjih prireditev niti ne organizirajo ali pa upajo, da bodo brez težav svoj dogodek izvedli tudi brez vseh potrebnih formalnosti.

Pa je javne prireditve in dogodke pri nas res tako težko organizirati na pravilen in zakonit način? Na to vprašanje bodo v sredo, 5. feburarja 2020 poskušali odgovoriti na konferenci nevladnih organizacij Pomurja na temo Organizacija prireditev: pravno formalne obveznosti s pričetkom ob 14. uri v Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan v Dvorani Živa.

“Nevladnim organizacijam in tudi vsem drugim organizatorjem dogodkov želimo na enem mestu podati vse ključne informacije in obveznosti, ki jih je pri organizaciji potrebno upoštevati,” pravijo v Regionalnem stičišču nevladnih organizacij Pomurja.

Na konferenci bodo spregovorili predstavniki Policije, Upravne enote, Združenja SAZAS in Zavoda IPF. Pravne obveznosti na javni prireditvi bo podrobneje predstavil vodja pravne službe na CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij Matej Verbajs, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek bo govoril o pomembnosti promocije in komunikacije, Andreja Sever iz KTD Črenšovci pa bo predstavila izkušnje z organizacijo festivala Jenamena.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar je zaradi lažje organizacije potrebna registracija udeležencev. Prijavite se lahko tukaj. Vsi sogovorniki bodo ob koncu konference sodelovali tudi na okrogli mizi “Organizacija prireditev – kako misliti na vse?”, ki jo boste lahko v živo spremljali tudi na Sobotainfo.com. Vprašanja za okroglo mizo boste lahko zastavljali v živo, lahko pa jih že pred dogodkom pošljete na [email protected] .

Dogodek bo organiziran v sklopu Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja, ki se izvaja v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023 in se financira iz Sklada za razvoj NVO preko Ministrstva za javno upravo.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice