Vir: bralec Sobotainfo
Tokrat smo v rubriki »Ka te mantra?« pomagali bralcu Sobotainfo izvedeti, kateri kraj je na stari razglednici s prekmurskim motivom.

V rubriki »Ka te mantra?« smo prejeli novo vprašanje bralca Sobotainfo. Zanima ga, kateri kraj je na stari fotografiji, ki naj bi, sodeč po zapisu na razglednici, nastala v 20. stoletju.

Vir: Bralec Sobotainfo

Ekumenska kapela na pokopališču v Vučji Gomili

Pobrskali smo po spominu in zavrteli več telefonskih številk, se obrnili tudi na nekaj duhovnikov, nato pa prišli do odgovora. Seveda, smo takoj odhiteli na teren in lokacijo primerjali še v živo.

Zgornja fotografija je nastala v Vučji Gomili, v občini Moravske Toplice. Na fotografiji je ekumenska kapela na pokopališču v Vučji Gomili.

Leta 2014 obnovili kapelo, ki združuje evangeličanske in katoliške vernike

Kapela na pokopališču, zgrajena v neogotskem stilu z mogočnim in od daleč vidim zvonikom, izvira iz prve polovice 20. stoletja in je vpisana v register nepremičnine kulturne dediščine Republike Slovenije.

V letu 2014 so bila izvedena obnovitvena dela, kapela je bila preurejena v ekumenski bogoslužni prostor, ki združuje evangeličanske in katoliške vernike širšega območja občine Moravske Toplice in Pomurja.

Starejše novice