Projekt City Cooperation II izvaja vodilni partner - The Oststeirische Städtekooperation s konzorcijskimi projektnimi partnerji Razvojnim centrom Murska Sobota, Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj in PORA Razvojno agencijo Gornja Radgona. 

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa že vzpostavljenega čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020, med 24 mesti iz držav Avstrije, Slovenije in Madžarske in je sofinanciran s strani EU v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Namen projekta je krepitev policentričnih mest v mreži čezmejne regije, ki je usmerjena k razvoju in trajnostni rasti. Mesta na podlagi projekta med seboj izmenjujejo izkušnje, znanja in odgovore na razvojne izzive, s katerimi se srečujejo. Plod projekta so različni ukrepi, ki bodo pripomogli k pestrejšemu in raznolikemu življenju v mestu, kot tudi sami ponudbi. 

Od leta 2018 pa vse do danes je pod okriljem projekta City Cooperation II v sodelujočih mestih bilo organiziranih več tematskih dogodkov. 

Po stopinjah aktivnosti 

Potekali so filmski večeri na grajskem dvorišču v Murski Soboti v poletnih mesecih, v decembru pa je bilo poskrbljeno za pester program na Trgu Martina Lutra v sklopu aktivnosti Praznični december. V občini Beltinci je potekala predstavitev lokalne ponudbe na prireditvi z etnološkim značajem na Otoku ljubezni ter predstavitev lokalnih skupnosti v okviru folklornega festivala. V Lendavi je bila v sklopu projekta obogatena ponudba na Festivalu Vinarium z vsebinami za otroke in družine ter postavljena dodatna prizorišča za vse obiskovalce. 

V Radencih so potekale tematske delavnice v okviru družinskega turističnega festivala “Mačje mesto”, obnovljen je bil posvetilni kamen pred občinsko stavbo ter postavljeno spominsko obeležje za Avsenikovo pesem “V Radence pot me pelje”. V Gornji Radgoni je bil vzpostavljen sistem za izposojo rabljenih koles “Recikel”, na gradu Negova je bila postavljena spominska soba , posvečena dr. Antonu Trstenjaku, ter izvedena prireditev ob 50. obletnici mostu prijateljstva med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom. 

Na Ptuju so organizirali akcijo "Pridi v mesto", kjer so se ponudniki v mestnem središču uspešno povezali ter pokazali, da s sodelovanjem lahko konkurirajo večjim trgovskim verigam. V Lenartu so s pomočjo projekta še dodatno obogatili osrednje poletne prireditve “LEn-ART”. V Ormožu pa so, tudi s pomočjo projekta City Cooperation II”, dve leti zapored izvedli uspešno “Severolandijo”.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice