V družbi Pivka perutninarstvo so med 250 zaposlenimi in pogodbenimi partnerji, ki so jih v testirali na okužbo z novim koronavirusom, potrdili 32 novih okužb.

Skupaj imajo v podjetju 78 potrjenih primerov. Po njihovih podatkih v celotni družbi zaradi karantene ali okužbe odsotnih več kot sto ljudi. Tudi zato se poraja vprašanje, ali bodo več dela morali opraviti v družbi Panvita in ali bodo tam delali "namesto" Pivke.

Po odgovore smo se obrnili na skupino Panvita in jih povprašali, ali beležijo povečan obsega dela in ali okužbe v Pivki vplivajo tudi na njihovo delo.

"Prodaja naših izdelkov se zaradi okužb v Pivka Perutninarstvo ni povečala, kakor tudi ne obseg dela. V podjetju imamo kadra toliko kot ga potrebujemo za naš poslovni proces, vsako dalj časa trajajoče dodatno delo bi zahtevalo dodatne potrebe po kadru in prostoru," so nam sporočili iz skupine Panvita.

Merjenje temperature, v službo samo v primeru dobrega počutja

Da bi se izognili podobni situaciji, v kakršni so se znašli v Pivki, so seveda poskrbeli za dosledno upoštevanje navodil in ukrepov.

"Delujemo v skladu z navodili NIJZ za gospodarske družbe in izvajamo vse preventivne in še dodatne ukrepe za zajezitev vnosa bolezni. Vsi zaposleni nosijo maske in upoštevajo interna navodila gibanja v proizvodnji in na malici".

V skladu z novimi navodili in ukrepi, so preventivne aktivnosti pred vstopom v podjetje še povečali.

"V podjetje lahko vstopijo samo zaposleni s predhodno izmerjeno temperaturo in ugodnim zdravstvenim počutjem. Sledi razkužba rok in obutve ter preoblačenje v garderobah. Vse dostave potekajo izven dvorišča kjer morajo vozniki upoštevati dodatne ukrepe. Vsem delavcem je ob morebitnem slabem počutju ali sumu, da so prišli v stik z  okuženo osebo omogočeno testiranje".

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lorientez (nepreverjen)

Ugasnite tv, medije za 14 dni in virus bo izginil zavedno podkuplenci eni brez hrbtenice in glave pfujj!!!

Karl Marx (nepreverjen)

Niti eden Prekmurec ne pozna niti enoga igralca PSV-ja. Za nas so popolni anonimusi. Ka pa seveda ne pomejni, ka so nej dobri. Mogouće cilou predobri za Muro. Vûpan ka se moutin

In reply to by Lorientez (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

BOJKOT PANVITI!
NE KÜPÜVLITE NJIHOVA BOLANA SRANJA, DOSTA JE ZAJ!

Bojkom (nepreverjen)

Več de haska, če mo bojkotejrali tvoj komentar.

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Bojkot smrdljivi panviti!

In reply to by Bojkom (nepreverjen)

Bombo. . (nepreverjen)

Tij si se sigurno skoto po nesreči.....

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Bombo. . (nepreverjen)

Mislo san düplina z velikov pisavov.

In reply to by Bombo. . (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Mislo si ti kurac, retard!

In reply to by Bombo. . (nepreverjen)

nicnovega (nepreverjen)

seveda če ločejo, kadijo v pavzi in te med vikendom dale doma piknike, špricare

albert berto (nepreverjen)

najdi si slujžbo pa boš tij tudi lejko :)

In reply to by nicnovega (nepreverjen)

Zvc (nepreverjen)

Tej "virus" de naredo vec sranja na sekundarni ravni. Posledice do vidne za 1 leto. Kda de smrtnost zaradi rakavih obolenj in drugih bolezni zaradi "bojazljivosti" dolocenih panog, dosti dosti vecja. Si predstavlate, ka bi gasilci pravli, toga pozara pa nemo gasili zaradi toga pa toga?

Domačin (nepreverjen)

Požeruhska Panvita sami nategovalci. Drag repromaterial,edini majo stroški odkupa edini majo rok izplačila 60 dni edini ciganijo na vagi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice