Srbska turistična družba Putnik je po dobljenem sodnem sporu z zakoncema Vajnhandl, ki je trajal več kot dvajset let, menjala ključavnice na znani šentiljski gostilni Meja na starem mejnem prehodu z Avstrijo.

53 let stara stavba je še iz časov Jugoslavije v lasti beograjske turistične agencije, njihov odvetnik Ingmar Bloudek pa pojasnjuje, da sta si jo zakonca Vajnhandl neupravičeno prilastila v devetdesetih letih

Objekt je po razpadu Jugoslavije ostal zapuščen in brez dejavnosti, kar je izkoristila nekdanja delavka srbskega podjetja Milena Vajnhandl s svojim možem, sicer bratom evropske poslanke in nekdanje predsednice Nove Slovenije Ljudmile Novak.

Sodba je postala pravnomočna februarja letos, a zakonca Vajnhandl prostorov prostovoljno nista zapustila. 

Izvršba po besedah odvetnika srbskih lastnikov nujna

Izvršitelj Tadej Poljak je danes na upnikov predlog opravil začel z izpraznitvijo prostorov, tako je Friderik Vajnhandl pri zadnjem vzhodu naložil zadnje zaboje piva in odpeljal. Vmes je še novinarjem zagrozil s tožbami in jih označil za »mrhovinarje«. V koliko stavba do petka ne bo izpraznjena, bo to opravil lastnik z angažiranjem delovne sile in na stroške zakoncev Vajnhandl. Na objektu so že menjali vse ključavnice.

»Dočakali smo tudi ta dan, da lahko opravimo to izvršilno dejanje,« je na lokaciji komentiral odvetnik beograjske turistične agencije Ingmar Bloudek in dodal: »Resnično ne razumem teh ljudi. Od februarja, ko je postala sodba pravnomočna, je bila gospa Vajnhandl dolžna prostovoljno sprazniti to nepremičnino in jo prepustiti nam v posest, a tega ni storila.« Zato odvetnik pravi, da je bila izvršba nujna.

»Ne razumem teh ljudi. Oni tega danes še vedno ne bi spraznili oziroma so hoteli neki rok, da jim damo, da prostovoljno spraznijo,« še pojasnjuje Bloudek, ki pravi, da je bila nepremičnina »protipravno okupirana«. 

»Pretreslo me je to, da je to sploh možno pri nas. To je edinstven primer,« je še jasen odvetnik dejanskih lastnikov.

V teku pa je še tožba zaradi neupravičene uporabe nepremičnine: »Pričakujemo sodbo, ki bo zagotovo v našo korist. Gre se za odškodninski znesek, okrog 150.000 evrov.«

Zakonca Vajnhandl sta v zadnjem letu nepremičnino tudi obnavljala, odvetnik srbskih lastnikov ne ve, čemu: »Tisti, ki ve, da nekaj ni njegovo, ne more zahtevati nazaj povrnitve vlaganj.« 

Spomnimo. Vajnhandlova sta nepremičnino uporabljala vse do današnjega dne, čeprav je bilo že leta 2004 pravnomočno ugotovljeno, da nimata za njeno uporabo nobene podlage in da je Friderik Vajnhandl ponaredil kupoprodajno pogodbo, aneks in potrdilo o plačilu kupnine, zaradi česar je bil tudi pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen.

Po besedah odvetnika sta zakonca leta 2011 na podlagi istih ponarejenih listin nepremičnino ponovno vpisala v zemljiško knjigo. Kako? Mož je nepremičnino, ki ni bila njegova, z darilno pogodbo podaril Mileni. Za ta primer, ki sicer vključuje ponarejanje, goljufijo in lažno overitev, mariborsko tožilstvo ni našlo dovolj dokazov.

Beležila sta tudi 200.000 evrov prometa letno, delala pa sta celo z državo, ko so med begunsko krizo kuhali za vojsko. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Bomo jih izplačali po sodni poti.

S-love-nija (nepreverjen)

Tak je, zaj de te Srbski okupator mel to gostilno? Pa nej smo mi to nagnali 1991? Govna!

čukundeda (nepreverjen)

Sramota za Slovenijo. Kako je lahko nek tak objekt na meji v lasti nekega srbskega podjetja. Sramota !
Kako so sploh lahk poslovali, če ni bilo urejeno vse okrog papirjev. Tukaj tudi smrdi okrog inšpekcije.
Sicer pa tipično repenčenje odvetnika.
Če bi jaz bil "najemnik", ne bi tega objekta nikoli nihče več uporabljal. Stara električna inštalacija še iz časov juge, malo se pregreje in zgradbe ni več.
Pa bi se lepo odvetniku režal v ksiht !!!!!!!!!!!!!!

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Ka ste eni čedni vej pa ponarediu je pogodbo pa obsojeni je biu. Nikdar je tou nej bijla njegova last ka bi zdaj rad.

O, o , o , živ… (nepreverjen)

Ha , ha , ha čukundeda tij si redni norček , geli ?

čukundeda (nepreverjen)

A tebe to tak vsak dan zvečer malo mede??? Ali samo ob torkih????

In reply to by O, o , o , živ… (nepreverjen)

Nikaloo (nepreverjen)

Ka ma tau veze s pomurjen

feri11 (nepreverjen)

Tak do pomali srbi s cejlof slovenijof....

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa lastnina srbskih podjetij v Sloveniji? To lahko pozabimo. Prodajalne Peka, Planike vse so zaplenili. Mi pa kot največji idioti na svetu vračamo lastnino srbskih podjetij in to na sami meji. Poskusite v Srbiji kupiti lokal na mejnem prehodu. Vprašali vas bodo če ste pri pravi.

čarni vrag (nepreverjen)

Seveda sem mislil lastnino slovenskih podjetij v Srbiji. Tega je bilo bistveno več in vse so pokradli.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice