Foto: Mediaspeed
V Gornji Radgoni so se zbrali številni obsikovalci, ki so degustirali penine in vino.

Preteklo nedeljo, 26. junija, se je po dolgih dveh letih premora, ob letošnji 170-letnici podjetja, v Radgonskih goricah ponovno odvil tradicionalen, že 14. Dan odprtih kleti.

Pester celodnevni program

Celodnevni program je bil pester in je za obiskovalce nudil številne možnost udejstvovanja. Na brezplačnih ogledih so lahko spoznali zgodovino, tradicijo in način delovanja kleti.

Udeležili so se lahko tudi pohodov po kleteh in voženj skozi vinograde. Na degustaciji 170 let pod vodstvom enologinje, Klavdije T. Špur so poskušali različna vina in penine.

Na dodatni, posebni degustaciji pa so vsi sudelujoči lahko spoznali najnovejšo peneče vino, ki je kot prvo na svetu pridelano v popolni temi: Untouched by Light.

Penine na dnu Mure zorele kar tri leta

Točno opoldan se je na Mostu prijateljstva med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom odvil dvig penin iz reke Mure.

Tokrat so penine na dnu Mure namesto enega leta, izjemoma zorele celo tri leta, kar je nedvomno pustilo tudi svoj pečat pri okušanju.

Na Mostu prijateljstva so o pomenu tradicije in sodelovanja spregovorili tudi župan Bad Radkersburga Karl Lautner, direktor občinske uprave Gornja Radgona Vladimir Mauko, enologinja Radgonskih goric Klavdija Topolovec Špur in direktor Radgonskih goric Borut Cvetkovič.

Slednji je v imenu podjetja obema občinama, ki ju Most prijateljstva povezuje, podaril 24 steklenic penine, ki so opoldne izplavale na površje.

Foto: Mediaspeed

Program se je nadaljeval z glasbenimi nastopi

Popoldanski zabavni program se je nadaljeval z glasbenimi nastopi Leopolda I., skupine King Foo in Nine Pušlar.

Radgončan Leopolda I. je na Dnevu odprtih kleti premierno predstavil pesem, napisano posebej za Radgonske gorice in njihovih 170 let tradicije z imenom Nepogrešljivi.

Upajo, da se bodo njihovi potrošniki s sporočilom pesmi znali poistovetiti in da bodo začutili hvaležnost za vsak nepogrešljiv trenutek, ki ga skupaj ustvarjajo že 170 let.

Spodaj si poglejte nekaj utrinkov iz dogodka.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice