V Radencih je bilo med 8. in 10. januarjem pestro.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci je v sodelovanju z dijaki srednje politehnične šole iz avstrijske Lipnice (Polytechnische Schule Leibnitz) v času od 8. januarja 2024 do 10. januarja 2024 izvedla mednarodni projekt Erasmus+.

Štiriindvajset dijakinj in dijakov s spremljevalnimi profesorji ter s koordinatorico projekta avstrijske šole Željko Platzer-Papič so v ponedeljek dopoldan sprejeli v Dijaškem domu Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, kjer jih je nagovorila ravnateljica Karmen Stolnik.

Prvi dan je bil namenjen delavnici s področja gastronomije, dijaki 3. ab razreda so ob mentorstvu strokovne učiteljice kuharstva Zdenke Mesarič pripravljali značilne jedi Pomurja, pri čemer so aktivno vključili tudi avstrijske dijake. 

Sporazumevanje je potekalo v nemškem jeziku, ob usmerjanju profesorice nemščine Vide Pelc pa so se gostje iz Avstrije naučili tudi nekaj besed slovenskega jezika. 

Jedi so sovrstniki iz Avstrije in dijaki - domači mladi kuharji - na koncu skupne kuharske delavnice použili v sproščenem vzdušju ob lično pogrnjenih mizah strežne učilnice. 

Za postrežbo so poskrbeli dijaki 3. ab razreda pod vodstvom strokovnega učitelja strežbe Dušana Zelka.

Avstrijski sovrstniki spoznali pomursko regijo

Naslednji dan so avstrijski sovrstniki spoznavali pomursko regijo, lepote pokrajine z izbranimi točkami s področja turizma in gastronomije. 

Avstrijskim sovrstnikom so v Veržeju pokazali zanimivosti Rokodelskega centra DUO Veržej, Čebelarski muzej – Čebelarstvo Tigeli, v Moravskih Toplicah pa Terme 3000 ter Čokoladnico in čebelarstvo Tara. 

Na koncu je sledil ogled Expana in Vulkanije.

Tretji dan projekta je bil namenjen ekskurziji v Ljubljano. Ogledali so si Hotel Intercontinental, v Hiši eksperimentov so bili prisotni pri izvedbi delavnic eksperimentov s področja naravoslovja, sledil je tudi ogled starega mestnega jedra Ljubljane, skozi katero so jih v angleškem jeziku popeljali domačini - dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana.

Komentarji (3)

Ohjoj (ni preverjeno)

Zej majo že 3 Pig...? Ups

Lepo (ni preverjeno)

V Moravskih Toplicah imamo zazidljivo parcelo in so dve možnosti ali prodam ali oddam in goste zrihtamo mi. Naredili smo reklamo tudi za gorenjsko in sotesko Vintgard. Nič zastonj, vse stane. Jaz ocenim osebo ki bi resno delala lahko zasluži tudi v 40 let delovne dobe tudi več milijonov evrov. Ampak je treba delati. Če koga zanima?

realnoo (ni preverjeno)

mene zanima koliko računaš za pol ure pušenja

In reply to by Lepo (ni preverjeno)

Starejše novice