Foto: Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona
Pust veselih ust je tu! Obeležili so ga tudi v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni in to na prav poseben način, pripravili so Eko pustovanje.

V Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni so s pustovanjem začeli že včeraj. V sklopu Eko šole so v vrtcu pripravili posebno Eko pustovanje, ki je, kot pravijo, pri njih že tradicionalno.

Izdelali posebne ekološke pustne maske

Otroci so skupaj s starši in vzgojiteljicami izdelali ekološke pustne maske in okrasili igralnice, nato pa so se odpravili še na pustni sprehod.

»Oblekli smo kostume, ki so bili izdelani iz recikliranih materialov oziroma materialov, ki jih bomo kasneje lahko ločevali in tako prispevali k čistejšemu okolju. Uporabili smo blago, karton, časopisni papir in še marsikaj, kar naj ostane skrivnost.

V otroških glavicah se je porajala marsikatera ideja. Okrasili smo igralnice, garderobe, izdelali plakate za pustni sprehod. Ob bučni pustni glasbi smo obiskali tudi naše sosede, varovance Doma starejših občanov Gornja Radgona, katerim smo že s svojim prihodom narisali nasmehe na obraze. Plesali smo, se skupaj družili, peli in rajali,« so razložili v Vrtcu Manka Golarja.

»Otrokom se mora pustiti živeti domišljijo in veselje«

Dodali so, da so se v vrtcu na pustovanje pripravljali cel teden, poleg včerajšnjega Eko pustovanja pa imajo veselo rajanje tudi danes.

»Danes z veselim pustom nadaljujemo. Zavedamo se, da je tradicijo potrebno ohranjati za naslednje rodove in pustiti otrokom živeti domišljijo in veselje, saj jo še kako potrebujejo,« so zaključili v vrtcu v Gornji Radgoni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
. (ni preverjeno)

Kaj nam drugo ostane kot sanje.

Starejše novice