Foto: Jože Žerdin
Na Hotizi je ta konec tedna ponovno zadišalo po okusnih ribah, odvijali so se 26. Hotiški ribiški dnevi.

Vas Hotiza pri Lendavi, ki leži le streljaj od reke Mure, je že od nekdaj znana po tem, da so tam živeli številni ribiči, ki so hodili lovit ribe v reko Muro ali v njene mrtve rokave.

Da pa spomin na hotiške ribiče ne bi šel povsem v pozabo, so se na Hotizi pred 26 leti odločili, da bodo vsako leto pripravili Hotiške ribiške dneve.

Na Hotizi pripravili tradicionalne ribiške dneve

Tako so se tudi letos vsa društva, ki delujejo v Krajevni skupnosti Hotiza, povezala in združila ter pripravila prireditev 26. Hotiški ribiški dnevi

Prireditev je tokrat bila kar dva dni, odvijala pa se je na novem prireditvenem prostoru, in sicer ob potoku Jedro, kjer je potočni mlin in brod in kjer je skulptura pokojnega ribiča Tinča.

Na voljo so bile okusne ribje jedi, zvečer pa je sledila zabava

Stanko Gjerkeš, eden izmed organizatorjev letošnjih 26. ribiških dnevov, nam je povedal, da so bili z novim prireditvenim prostorom nadvse zadovoljni.

Hotiške ribiške dneve je v dveh dnevih obiskalo nekaj več tisoč ljudi, ki so poskusili ocvrte ribe na hotiški način s krompirjem, bučnim oljem in čebulo. Poleg rib so ponujali tudi ribjo čorbo in druge kulinarične specialitete.

V projektu je sodelovalo 200 članov hotiških društev in v kuhinji kar 60 kuharjev in kuharic.

Obiskovalce ribiških dnevov so zabavali zvoki ansambla Petra Finka, v večernih urah pa se je odvila še zabava s priljubljeno skupino Mambo Kings.

Komentarji (15)

Ich (ni preverjeno)

Vse lepo in prau. Bi pa bilo fajn če bi gdo napisal koliko je stala porcija rib.
Hvala za odgovor.

Fake (ni preverjeno)

Zakoj bi pa morali to napijsati, vej pa nemajo spletne prodaje! .

In reply to by Ich (ni preverjeno)

gost81 (ni preverjeno)

Porcija rib (3 kosi, krompirjeva solata) je bila 11€.

In reply to by Ich (ni preverjeno)

rijbič (ni preverjeno)

poštena cena

In reply to by gost81 (ni preverjeno)

Stiv (ni preverjeno)

Gost81,iz slik g.Žerdina je razvidno da sta dva kosa bila in na drugi sliki celo,samo en kos !! Pohlep ni lepa čednost...izgleda pa,da se vodstva in organizatorji takih prireditev ne zavedajo,da to pelje v vse manjše obiske in razvrednotijo pomen taki prireditev !!

In reply to by gost81 (ni preverjeno)

Pik (ni preverjeno)

Žerdini je glavno ka žre zašenki.. njemi je vseeno kelko je rib samo ka šenki..

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

polanapapa (ni preverjeno)

Kama do pa šli pejneze?

Kapetan44 (ni preverjeno)

K tebi. Napisi naslov tokom dneva prinesemo ka se neš se vozo

In reply to by polanapapa (ni preverjeno)

Sms (ni preverjeno)

Kama idejo pejnezi! NK Hotiza more poravnati dolge ka jih ma pa kazen de mogla plačati ka so se prijavili za igranje v PNL 23/24 pa nemajo igralcev ka nastopili

In reply to by polanapapa (ni preverjeno)

ma nemoj (ni preverjeno)

Kakšne duge? Maš kakšna pisna dokazila o tem? Če ni na papirju je brezpredmetno.

In reply to by Sms (ni preverjeno)

En (ni preverjeno)

Letos se tudi kdo zastrupo?

FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Bil sem na tej prireditvi ene tri leta nazaj. Veste, kaj je bilo najboljše? Gruntovčani Juniorji, ki so povezovali prireditev. Tam sem se z njimi spoprijateljil in odtlej obiščem vsako njihovo tradicionalno prireditev "Gruntovčanijada". Tam se streže obiskovalcem taka klopa, v stari maniri, da bog pomagaj! Tudi čudovita vina točijo, predvsem s področja Sv. Vinka. To področje je na poti v Sigetec, kjer je kraj dogajanja in kjer je nekoč bil avtentičen kraj snemanja te kultne serije, ki je zame nekaj najboljšega, kar je od sebe dala produkcija nekdanje Juge.

Gost Dule (ni preverjeno)

Pejnezi do šli posameznikom v žepe! Klub so zapravili pejneze pa zdaj zapravijo. V Hungarikumu pa 4 jurjof dolga! Pa ne motajte z dokazili ker so podpisane dobavnice saj veste kdo je kaj jemal! Zdaj se pa v zmažuvlete šli te vsi pijanino igrat!

Zdravo (ni preverjeno)

👏👏👏👏👏

Gost Gostinski (ni preverjeno)

Pravilno si napisal !

Starejše novice