V Pomurskem dnevniku poročamo iz slavnostne seje Mestne občine Murska Sobota. Novice v dnevniku nadaljujemo s praznovanjem v središču mesta Murska Sobota in odprtjem podhoda na Bakovski ulici. V dnevniku gostimo tudi predsednika Obrtno podjetniške zbornice Murska Sobota Vlada Mandiča, ki bo podal ostro stališče obrtnikov glede davčnih blagajn. Sicer pa vas bomo v dnevniku opozorili še na poostren nadzor na cestah.

To in še veliko več v Pomurskem dnevniku.

Pomurski dnevnik je na sporedu vsak delovnik ob 18.00, 20.00 in 21.30 na Osrednji pomurski televiziji TV IDEA.

Komentarji (2)

streja (ni preverjeno)

bedarila dneva. zakoj bi ge kak davkoplačevalec šenkavo plačuvanje davkov obrntikon, pri čemer sakši prišpara od njih telko, kelko je pač samovoljno pripravleni vkradniti državi? Pošteno plačuvati davke pa te razbremenjevati malo gospodarstvo z davčnimi razbremenitvami, kere bi bile dosta večje, či bi bole pošteno davke plačuvali. In davčne blagajne do k tome malo prispevale, ovak ne bi bile trn v peti.

Gost (ni preverjeno)

Davčne blagajne so dejansko kapitalna neumnost. Že sedaj je z zakonom določeno, da je obvezno izdajanje računov in plačevanje davkov. In že sedaj morajo imeti tisti, ki izdajajo račune strankam takšne programe kjer ne morejo brisati in popravljati računov. In kdor že sedaj ne izdaja računov jih tudi ob davčnih blagajnah ne bo izdajal. Tako, da se s temi blagajnami ne bo rešilo čisto nič. Pošteni obrtniki in ostali, ki so zavezani plačilu DDV-ja že sedaj nimajo problemov, prevarantom je pa tudi vseeno, pač še naprej ne bodo izdajali računov.

streja (141.101.92.162), temu, da nekateri obrtniki ne plačujejo davka na dodano vrednost pa najbolj pripomorejo stranke - brez računa je vse ceneje, ker je brez DDV in velika večina strank se pri storitvah odloči za cenejšo varijanto brez DDV-ja.

Tudi pri nas v trgovini je vsake toliko najde stranka, ki želi izdelke brez računa in tako posledično ceneje. In ko poveš, da to tako ne gre je več ali manj vedno odgovor, da se vse da, če se hoče.

Dokler se ljudje ne bodo spremenili tudi davčne blagajne ne bodo pomagale.

Starejše novice