Murska Sobota je po Ljubljani drugo slovensko mesto, v katerem bo občanom na voljo sistem Avant2Go, hkrati pa je med prvimi manjšimi evropskimi mesti, ki omogočajo souporabo sto odstotno električnih vozil.

S to prvo urbano inovacijo želi Mestna občina Murska Sobota preobraziti mesto v privlačno in konkurenčno, ki učinkovito zadovoljuje potrebe občanov in skupnosti v 21.stoletju.

Z vožnjo po mestu sta zagnala sistem

Župan soboške občine Aleksander Jevšek je danes v družbi Mateja Čera z vožnjo po mestu zagnal sistem Avant2Go, ki ljudem omogoča sodobno urbano mobilnost z nižjimi stroški, racionalno rabo dobrin ter odgovornejši odnos do okolja. 

»Majhno mesto velikih ambicij«

Jevšek je javnosti predstavil tudi svojo pobudo Murska Sobota 4 Future, s katero želi vzpostaviti platformo za povezano in sistematično sodelovanje z občani, nevladnimi organizacijami in podjetji, da skupaj z urbanimi inovacijami dosežejo spremembe v upravljanju, delovanju, razvoju in percepciji Murske Sobote. 

»Murska Sobota je majhno mesto velikih ambicij,« dodaja Jevšek.

Občina 4 Future bo razvijala vrsto aktivnosti

V okviru pobude Murska Sobota 4 Future bo občina razvijala vrsto aktivnosti. Z urbanimi inovacijami želijo povezovati znanost, podjetja in skupnost s ciljem, da z novimi pristopi najdejo najboljše načine za boljše urbano življenje. Z novo urbano identiteto želijo spremeniti percepcijo mesta, saj mesto potrebuje večjo samozavest, da uresniči nesporne prednosti, ki jih dajejo njena lega, povezanost, kakovost naravnega okolja ter kompetence ljudi, gospodarstva in institucij.

Z urbanim dialogom želijo k iskanju novih idej in rešitev, pa tudi k učinkovitemu javnemu nadzoru, pritegniti celotno skupnost. S tem želi mesto krepiti socialno vključenost, participacijo v javnih zadevah ter kompetence celotne skupnosti pri soočanju z izzivi mesta. Z urbanimi projekti, ki jih financira iz mehanizma CTN (Celostne teritorialne naložbe), bo Murska Sobota uresničila s Trajnostno urbano strategijo začrtane projekte prenove mestnega središča, obnovo kulturne dediščine, revitalizacije Soboškega jezera in zagona projektov urbane mobilnosti.

O projektu souporabe Avant2Go

Projekt temelji na uporabniških vzorcih mobilnosti, ki kažejo, da lastniško vozilo v povprečju kar 92 % vsega časa stoji neuporabljeno, pri čemer ves ta čas lastniku povzroča stroške. Souporaba vozila, ki nadomešča lastništvo, stroške mobilnosti posameznika zniža tudi za več kot petdeset odstotno. Sistem uporabnikom omogoča, da preko pametnih telefonov rezervirajo, aktivirajo in uporabljajo vozila, ko jih potrebujejo in zanje plačajo le, ko jih uporabljajo.

Za začetek tri vozila

Souporaba se začne v centru na Slovenski ulici, kjer je glavno mestno dogajanje in tudi dnevne migracije ter koncentracija ljudi. Prvi korak sta dve lokaciji, ki sta sorazmerno blizu. Na eni izmed lokacij so postavili tudi pametno polnilno postajo, ki omogoča hitrejše polnjenje vozil - polnjenje Renaulta Zoe tako traja samo približno 1 uro. Podobno kot v Ljubljani je tudi v Murski Soboti začetek pilotni, v okviru česar se bodo dodajale tako lokacije (glede na frekventnost in potrebe) kot tudi vozila. Na začetku bodo na voljo tri različna vozila: Renault Zoe, BMW i3 z daljšim dosegom (300 kilometrov) in Nissan Leaf.

Kako se prijaviti?

Prvi uporabniki lahko k storitvi sicer pristopijo po znižani prijavnini v višini 29 evrov(preprosto vplačilo preko spletne strani www.avant2go.com), ki vključuje registracijo in izobraževanje v obliki koristnih napotkov o električnih vozilih in funkcionalnostih aplikacije ter delovanja celotnega Avant2Go sistema. Vse formalnosti nato uredijo v Telekomovem predstavništvu na Slovenski ulici 45 v Murski Soboti, kjer so svetovalci pooblaščeni za izvajanje Avant2Go registracij uporabnikov.

S spleta

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Bravo!

dg (nepreverjen)

Pohvalno in zdi se mi zelo uporabno.

mnenje (nepreverjen)

Okvirni izračun:
Recimo da grem v Ljubljano 10x na mesec.

ena pot v Ljubljana pride z BMW-jem cca 180 eur (0,1EUR/min in 0,3EUR/km)za 10 ur (600 min) najema in 400km). 60,00 EUR časovno in 120,00 EUR kilometraža.
Torej . Če ideš 10x na mesec je to 1800 EUR in na leto 21600 EUR.
Za 5 let 108000 EUR.
Komentarji!?!

mnenje (nepreverjen)

aja še dodatni strošek, zavarovanje in izobraževanje je 147,00 EUR

konj (nepreverjen)

Pogooglaj ka pomeni urbana mobilnost.

Fašenek2 (nepreverjen)

Mnenje, če ti kaj ne paše ne gledaj/uporabljaj pa smeti indre.

Matematik3 (nepreverjen)

Mnenje, Fajn si računo, ampak namen so lokalne vožnje v tej fazi. Za LJ se splača bole dnevni najem. Ges san računo če se v Bakovce na pivo pelan pa nazaj je to 2 evra :) Aja, če pigen, nesmin voziti.

Gost (nepreverjen)

Torej je to ceneje od taxija?

drejkii (nepreverjen)

Odvisno kam se pelješ pa koliko časa se zadržiš tam...po eni strani falej, po drugi pa te lahko prijde dosti več taxi.

Gost (nepreverjen)

Ka more tou za kretenov biti na ton portali ka davlejo minuse tistin ka ne serejo in šinfajo sakšo stvar kak eni debili.

klkllklk (nepreverjen)

@Gost
Pomoje se je en debil najšo, keri ma preveč časa ka prek proxyov tala minuse...

Ovak je pa tau super onej. Je tu že keri sprobo pa bi nan povedo kak tau točno poteka? Nindri ne piše točno za MS

pili (nepreverjen)

tou se splaca samo po soboti jahati do btc-ja ovak je predrago...pa boug nedaj kA ga vkup vdaris v prometnoj te te se pa zasijejo...cim dele kvkraj od toga sposojuvanja...sposojuvanje se je se nikdaR NEJ DOBRO LUNCALO.....tau nem dobro kuncalo vam povemm.....

đđđđđđđ (nepreverjen)

Tou je pa eden takšij kak nekdanji Grubelič ka šefta te avtoje

Olosh (nepreverjen)

To mi delaj! Nemren opisati kak san veseli, ka se je MS malo razživela v zadnjon leti...Končno mamo kul gostilne, dobre opcije za javni prevoz, urejeno mesto edino ka še fali so kakšne opasne firme na ind. coni in vrvlen ka smo tudi tou sposobni prinesti v mesto:)

Tujec 2

Zdaj mi je jasno, zakaj so mi bili zadnjič zbrisani komentarji. Če ne tuliš z njimi, te zbrišejo. Admin, kaj boš napravil ?

Gost Gost (nepreverjen)

Admin ti lejko pivo plača. Samo tak ne boš mel časa srati pa tu smetiti.

Tujec 2

Olosh, delaš nadure, da minuse in pluse talaš ? Drugo leto takšnega časa se pitajte koliko izgube je s tem prevozom gratalo. Počakajte in boste videli.

Gost500 (nepreverjen)

Meni se zdi ideja zanimiva. Ampak me tudi zanima kdo so potencialni vozniki? Kdaj se to splača koristiti? Dolge in dolgotrajne vožnje zagotovo ne. Verjetno, če kam skočiš za eno uro in nimaš dosti km?

Vprašanje 2: Če vzamem avto v MS in se peljem v LJ, kjer ga lahko vrnem na carsharing točko v LJ.... Nato pomebno najamem po 8.urah avto...ali se mi v tem primeru obračunava čas?

Tujec 2

Več kot 90 slik. Je to normalno ?

Gost (nepreverjen)

Pa ka te gledaš, če ti je preveč? Tij si nej normalen nej pa slike.

Tujec 2

Gost, normalen nisi, ker si sam pluse daješ. Povej ti meni en dogodek, kjer je bilo toliko slik ! In poglej, na kolikih slikah je župan, da ti jih ne bom jaz štel. Slikan iz vseh mogočih položajev, fali samo slika PP iz aviona.

Olosh (nepreverjen)

Dajte Tujci2 ignor, ker je bokše tak...Kda toga bumbara ne šmerglamo, te si sam s sebo piše :)

Gost (nepreverjen)
Tujec 2

Za vas vse, ki ste preveč naivni in ne znate misliti s svojo glavo: PREBERITE SI TA ČLANEK IZ MOTOREVIJE, DA K SEBI PRIDETE ! Da ne boste mislili, da se boste šenki vozili in , da bo vas avto čakal pri vsaki gostilni.

Gost (nepreverjen)

MENI JE PRAV SMEJSNO KDA SE POD TAKSNIMI STRANSKIMI TEMAMI RAZPISETE. ZUPAN VAM SAMO KOST VRZE VI PA PAPATE:)
100% san ka med vami niti eden nede sedo v tem avtoju...po drugi strani pa je sobota malo vekso selo in po vsej logiki se tau nede splacalo, razen ce zupam spet kaj mucka.
KA JE REJSAN S TEMI BICIKLINI V MS. SE ZIVE DUSE NEJSAN NA NJIH VIDO RAZEN ENOGA PRITISNJENCA...

olosh (nepreverjen)

Zategnjeni in blesavi prekmurci, as usual:) Tujcina nisce ne pricakuje senki voznje, namen toga projekta je pa zmensanje emisij jn prometa v mesti. Ti patoga itak ne razmis ker se zivis v 50. ;) Ge mo pa definitivno to koristo ;)

Gost (nepreverjen)

Jevšek želi "vzpostaviti platformo za povezano in sistematično sodelovanje z občani, nevladnimi organizacijami in podjetji, da skupaj z urbanimi inovacijami dosežejo spremembe v upravljanju, delovanju in razvoju Murske Sobote".

Koje visokoleteče besede. Realnost je ta, da z mestom upravljajo samo povezani, ki so se udobno namestili na direktorska mesta VSEH javnih zavodov, kjer so si namestili svoje povezane nadzornike, ki jih (ne)nadzorujejo.

Po kakšnem ključu je lahko recimo Celec direktor RAZISKOVALNEGA in IZOBRAŽEVALNEGA središča RIS Rakičan, ki so mu glavna dejavnost Čarovnice, jugo koncerti in kafič?

Po kakšnem ključu je Perhavčka direktorica za področja, kjer je se desetletje nič ne dogaja (razen če ji kdo zrihta sponzorski denar, da povabi kakšno skupino na Soboško poletje).

Zakaj sta omenjena bila EDINA kandidata za to delovno mesto? Ker nimamo drugih bolj sposobnih ljudi? Ne, zato, ker vsi vemo, da proti "povezanim" nima nihče šans kandidirati. Stranki SD in SMC sta okupirali MS in se zavlekli na vse možne položaje od hišnika šole naprej.

Viskoleteče besede o "spremembah v upravljanju, delovanju in razvoju Murske Sobote" so zato medijske puhlice za naivne. Realnost MS je da povezani povezujejo povezane. Vsi ostali so out.

P.S:
Sobotainfo, sedi pet za naročeno promocijo in besedni reklamni pofl. Piškotek sledi. Članku manjka oznaka PR (plačana reklama).

Olosh (nepreverjen)

Tujec2 pa se vedno nevej tvoriti osnovnih stavkov, no saj, me ne cudi, razmisljanje je tudi tan tan...

stone (nepreverjen)

Tujec ti si prešto tisti članek iz motorevije? Si ga razmo? Očitno si ga nej ka te nebi takšen odgovor napiso kak si ga pod linkon do toga članka. V bistvi san po parih tvojih postih v povezavi s to temo preštimo ka tij sploj ne vejš o kon se tu ide in samo neka brezveze napekaš. Zmejri se malo človik. Nej si tij edini merodajen za vse. Majo tudi drugi svoje mnenje in se celou včasik v kakšo stvar bole razmijo od tejbe. Tij pa lekar v sakši temi ščejš biti ekspert na konci se pa izkaže ka si navaden štenkaški diletant keri nema pojma o pojmi.

Tujec 2

Admin, zakaj si zbrisal moje komentarje ? Prosim uradno in javno razlago. Nikogar nisem žalil. Človeku sem dokazal, da piše pod raznimi vzdevki, dokazal, da sam sebi daje pluse, meni minuse, pisal sem o LJUBEZNI, UPANJU, SREČI. Ti meni vse to zbrišeš, in pustiš gor samo tisto, kar je tebi ali tvojemu šefu všeč. Mora tako biti ?

Gost (nepreverjen)

Ali šerif pa nevej bočno parkerati

Gorgonzola (nepreverjen)

Hahahaha, tip že palik joče :) Daj no, včasih malo več pozitive pokaži in ti nišče nede briso commentof dol :) Neven kak lejko s telko negative prideš skos vsaki den? Meni bi se že zdavnaj spipalo...

Gost (nepreverjen)

Negativizem ga gor drži, to je njegova droga. :)

Tujec 2

LJUBEZEN, ZDRAVJE, RAZUMEVANJE, UPANJE, MIR, ZADOVOLJSTVO,.......

Nevtralen (nepreverjen)

Mene pa samo zanimajo cejne kak de v ms ce sto zna? Pa ce se scen pelati prvis moren najmenje 100e dati za nekso registracijo oz prijavo?

BB

@mnenje: kakše zavarovanje ter izobraževanje?

kasparov

Lekar so več pogeli kak je fse fküper vrejdo. Bar te vidli za par mejsecof, ka se s tejmi autojami nede nišče vozo, pa ka do fse fküper tak čista potüo ukijnoji. Samo zdaj pri otvorijtvi se slikajo pm si ploskajo, kda do pa zapejrali (za par mejsecof) te pa nede nikših slijk. Ta oblast je tak snobofska ka bole snobofska nemre biti. Neka kopejrajo Lublano samo ka je v Lublani za formof tüdi nekša vsebina, v Soboti pa je samo forma, vsebine pa nega.

Fingerling

Izobraževanje in registracija 29€. Zavarovanja nega, razen če si ščeš znižati višino odbitne franšize, kera je 300€. 38€ / letno: znižanje franšize s 300 € na 100 €, 88€ / letno: znižanje franšize s 300 € na 0 €. Tak ka za prvo vožnjo nucaš 29€, plačaš pa vozilo po porabi...

Vipko
Truplo

Meni se zdi, da to v Soboti ne bo šlo. Bogati in "leni" imajo svoje avte in se bodo vozili še naprej. Siromak itak hodi po Soboti peš ali se vozi s kolesom.

Sobota je po svoje tudi dokaj manjhna... ko si že enkrat v centru mesta, pa nisi ravno neki "zapečkar", boš kam levo in desno... tudi zaradi tako šparanja, kakor za zdravje, šel peš ali s kolesom. Sam sigurno takega prevoza ne bom rabil.

Vsaka pobuda je po svoje hvalevredna... ampak mi rabimo v Soboti delovna mesta za začetek. Če bi to bilo, potem bi bila tudi potrošnja višja na veliko področjih... verjetno tudi za souporabo takih vozil.

Vse omenjeno je moj pogled, mnenje... in nič drugega.

Gost (nepreverjen)

Ne razmin zakoj se sakša pridobitev v Soboti pogojuje z nekšimi delovnimi mesti. Se van ne zdi ka tüdi takše stvari pripomorejo v primeri odločanja investitorov za prihod k nan? Ka pa, če so v tujini bole ekološko osveščeni (ka itak so) in bi potencialnomi investitori naprimer takša zadeva kak je ta ekomobilnost bijla fejt všeč in bi si mislo, glej v ton mesti so pa napredni pa ekološko osveščeni, idemo k njin investejrat. Mogoče bluzin ali v tujini so takše stvari fejst pomembne in lidje dajo dosta na tou. Tüdi takše stvari kak so tej električni avtoji po svoje prispevajo k pozitivnomi okolji za privablanje investitorov. Če bluzin še malo naprej, mogouče pa bi kakšen turist iz Beneluxa zavdaro v Soboto in bi vido (čez čas seveda) naprimer urejeno kolesarsko infarstrukturo, car sharing, bike sharing.... in bi se njemi okolje zazdelo primerno za kakšno investicijo zatou ka je on doma navajeni na takše stavri, ker so pri njih tej stvari normalne in vsakdanje.

Vipko
Truplo

Razumi, da je zaposlenost prebivalstva ključna za dvigovanje kvaliteta življenja, ni pa seveda edina, da se razumeva. Po mojem je tako. Kot sem napisal... eni se s temi avti ne bodo vozili ne iz tega, ali onega razloga. Namen te pridobitve pa seveda je, da se avti čimveč uporabljajo?

Razen parkirišča za te avte in morda strošek postavitve polnilne postaje... verjetno običino to ni stalo nič in zaradi tega si tudi ni potrebno beliti glave? Se motim? Četudi bi lastnik obupal... lahko te postaje ostanejo, kajti električni avtomobili so že dandanes realnost... katera raste iz dneva v dan.

Kar se pa tiče kolesarske infrastrukture, na katero so seveda v deželah Beneluxa navajeni... pa smo mi še svetlobna leta oddaljeni od neke normale. Pa ja ne misliš... da so sedaj vse uredili z "malanjem" nekaj ceste in pločnikov?

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Ta vozila so namenjena zaposlenim v Yaskawi!

Gost (nepreverjen)

Truplo napiso san ka de se verjetno čez čas uredila kolesarska infratsruktura, ka ges sicer srčno upam in si želen ka de se enkrat k takšomi delo spravo nešče ka se dejansko vozi s koleson pa zna ka se nüca. Glej, tüdi s Sobočancon se ne vozijo vsi, niti ne odijo vsi v kopališče, gledališče, kino, gostilne.... vendar tou še ne pomejni ka toga ne nücamo. Tej stvari glih tak kak tej avtoji so tü za tiste ka jih uporabljajo in nej za tiste ka jin ne uporabljajo in jih nemajo namena uporabljati. Ja je zaposlenost ključna za kvaliteto življenja, ampak investitorov ne privablja zrak, ampak kvalitetno in prijazno okolje. Če je infratsruktura, ozračje, razgledanost, izobraženost in ozaveščenost lokalnoga prebivalstva na višjon nivoji kak naprimer na Mađarskon, Hrvaškon, Romuniji.... vrvlen ka de nešče od prej omenjenih investitorov iz razvitejših držav prlej prišo v takšo okolje kak pa nekan ge je vse neurejeno. Severnjakon takše stvari dosta pomenijo. In te posledično takše investicije z zaposlovanjon dvigujejo tisto kvaliteto življenja o keroj ti pišeš. Vse je tou povezano. Brez razvitoga okolja nega kvalitetnoga življenja in delovnih mest. Problem je tudi ka je za določene investitore Slovenija predraga in je delovna sila za tiste ka gledajo samo na dobiček cenejša v prej omenjenih državah. Mij pa mamo vse šanse ka z razvojon v določene smeri privabimo drugačne investitore. Obstajajo tudi takši ka dajo poleg dobička dosta tudi na druge stvari.

Vipko
Truplo

Strinjam se seveda z vsem napisanim... verjemi mi pa, da tudi drži, da lastnik teh avtomobilov ne bo samo zaradi "domačega" okolja vztrajal ravno na neki daljši rok, če se mu bodo izposodili vsi trije avti morda petkrat na teden? Ključ vsega je vseeno v čimvečji uporabnosti... dobro občina je pripravila pogoje za souporobo, tudi za zaposlovanje mora ali je že pripravila pogoje... dalje pa se lahko pišejo seveda romani, kar tule vsaj pri meni ni namen.

Torej, čisto skrajšano... če ne bo večje uporabnosti teh avtomobilov, bo to hitro umaknjeno. Pač logika poslovanja, nima pa to praktično nobene zveze ne s kapitalizmom, ne socializmom ali kakšnim drugim sistemom, ane?

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Se strinjan, samo kak sakša druga stvar de verjetno tüdi tou rabilo en inkubacijski čas ka se prime in se začne redno uporabljati. Verjetno se spoumniš leta nazaj gda so vpelali Sobočanca. Avtobus se je cejle dneve prazen vozo okoli po Soboti. Vsi so se norca delali ka je tou brezveze pa ka se s ten nede nišče vozo. Pogledni zdaj. Dva busa vozita in vedno več ljudi uporablja tej javni prevoz. Mo vidli, dajmo časi čas. Mogoče mo pa presnečeni pa de čez par lejt trbelo še več toga ka de povpraševanje večje od ponudbe. Itak pa več ali menje takše stvari ciljajo po moje bole na mlajšo populacijo kera je bole dovzetna za takšne novosti kak pa starejši kerin je vsa ta nova tehnologija fejt tuja in jo večinoma niti nemrejo in neščejo razmiti in so apriori prouti. Sakša stvar ma svoj namen, tudi tej avtoji majo svoj namen in vrvlen ka de se v Soboti najšlo dosta lidij keri do tou uporabljali. S časoma tudi tisti ka so zdaj prouti tomi. Isto kak z že prej omenjeni Sobočancon. Ges san se po pravici povejdano še niti enkrat nej pelo s Sobočancon, me pa veseli gda vidin ka sigdar več lidij tou uporablja.

Vipko
Truplo

Drži in plus seveda!

In reply to by Gost (nepreverjen)

kasparov

Gost, ka ti delaš na občini? Načik si ne ven razložiti toga tvojoga histeričnoga zagovar janja mestne oblasti. Dragi moj, avtobusi se še gnes vozijo čista prazni, daj si malo pogledni. Vsaj desejrkrat idemgor pamdoj čista prazan ali pa v njen sidij en dedek ali ena babica. Isto de s ten vašin snobovskin karšeringon ali kak že se tomi fensišmensi pravi. Jevšek je kak Pahor, sama forma brez vsebine, samo eno slikanje. Pa kq neboš mislo, ka san ge za Štiheca, nasprotno tisti je bil še slabši. Sobota je nazadnja mejla dobroga župana tan okouli leta 1975.

karpov (nepreverjen)

Občina de plačala položnice za elektriko, ka je župan gor?

qwertz123 (nepreverjen)

Prečitau, poglednu, zaj pa iden bruhat.

Gost (nepreverjen)

me zanima če de Sobotainfo poročal tudi o statistiki uporabe toga. Me prav zanima kelko de folk to sploj nuco. V pol leta de se to po moje zaradi nerentabilnosti zaprlo.

Dizel (nepreverjen)

Daj ne senjajte, ka senjate u tri pm. Zmanjšanje emisij pišete! Sakši drujgi od vas ma doma enga ali dva dizla. Tej snobi na slikaj vozijo velke krave, dizle in tej do zdaj tu odavali elektriko. Pripela se z audijon 3.0 diesel in de si vzel el.avto ka de se pelo v muller pa nazaj in te se zopet sejde v svojga dizla in se pela domov. To je resnica in dejstvo in to je zdaj zmanjšanje emisij.

Gost (nepreverjen)

Kako se imenuje takšna bolezen ?

borut (nepreverjen)

Tak nete dugo polnili avtomobilčkov, ker bojo prišli po baker in kabla več nede.

buraz (nepreverjen)

Super primer toga carsharinga mamo nej dalec kraj na Dunaji, ge je tau baukse reseno. Tan je oznaceno obmocje nucanja in lejko avto pistis na kakson koli parkirisci (seveda nej doma al pa v garazni kuce). Dokler nede tou tak reseno, je carsharing v Sloveniji slabo spelani.

https://www.car2go.com/AT/en/wien/where/
https://de.drive-now.com/#!/carsharing/wien

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice