Delavci so pričeli z odstranitvijo poškodovane cestne površine, ki je nastala zaradi pločevinke v asfaltu, so nam sporočili bralci.

Pred dobrim mesecem ste nas bralci opozorili na poškodovano cestišče na Stari ulici v Murski Soboti. Omenjena poškodba ni bila zgolj ena izmed neštetih poškodb cestišča na naših cestah.

Poškodba je nastala slaba tri leta po preplastitvi ceste in tako dosti prej, kot bi pričakovali.

A podroben pogled v samo poškodbo je razkril, kaj je bil vzrok, da je asfaltna površina po manj kot treh letih že zrela za sanacijo - v cesto je bila asfaltirana pločevinka.

Občina nemudoma odreagirala

Na Mestni občini Murska Sobota so na naša vprašanja takrat odgovorili, da so tudi sami že seznanjeni s poškodbo in pločevinko v asfaltni površini.

Ker je bila nepravilnost odkrita v času garancijske dobe, so zato od izvajalca z reklamacijskim zahtevkom zahtevali, da poškodbo sanira, sicer bodo uporabili pravna sredstva.

»Izvajalec bo moral nepravilnost odpraviti v času garancijske dobe, sicer bo naročnik pred njenim potekom unovčil kavcijsko zavarovanje za odpravo napak v garancijski dobi in bo potrebno sanacijo izvedel z drugim izvajalcem,« so nam takrat povedali na Mestni občini Murska Sobota.

V manj kot mesecu dni prijeli za lopate

Danes zjutraj, slab mesec dni po objavi na Sobotainfo, so na Stari ulici zabrneli stroji cestnega podjetja. Poškodovano površino bodo izrezali in jo zakrpali s svežim asfaltom, tokrat brez neželenih dodatkov. 

Zaradi del bo v stanovanjski soseski na Stari ulici danes oviran promet, zato vam svetujemo, da za pot proti ali iz središča mesta uporabite Mojstrsko ulico ali katero izmed drugih vzporednih cest v bližini.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ka pa prekopi (nepreverjen)

ka pa miljon prekopof, šteri so tüj v garancijski dobi pa rukajo veselo še dale? aja, rukajo isto kak flike štere so kao popravilo ...

Budo (nepreverjen)

ZABRNELI SO STROJI,...,
ja kakšne stroje pa rabijo za odstranitev pločevinke, mislim ka pa ta članek res spada v sam vrh brezveznosti in koliko strojev je okrog pločevinke ????

In reply to by ka pa prekopi (nepreverjen)

Tinca Marinca (nepreverjen)

Budo, če so zabrneli stroji, se lahko mastno zaračuna. Če bi prišel en sam delavec, ki bi to z lahkoto opravil v delovnem času, ne bi zaslužili nič. Tak je to.

In reply to by Budo (nepreverjen)

Gifgghgjh (nepreverjen)

To ni nobeno delo bogu kradejo čas in nič ne naredijo.

realnooo (nepreverjen)

jojojoj, top novica...VSE ZA KLIKE

cvetkof (nepreverjen)

nič pa ne piše, ka je Ješek zaprt, Donat mu neste

In reply to by realnooo (nepreverjen)

tocnotakk (nepreverjen)

Nej cudo ka se to vec x ne dogaja… Ka ge kole so tej delavci je taksna svinjarija ka to clovek nemre vrvati… Od tone plocevink, plastenk, paperov od gestija, cikov… Se svinja lepse pisti za sebof kak cestni delavci

Deejjan svinsk… (nepreverjen)

Obcina je kriva
Ona ima nadzor nad deli

Deejjan svinsk… (nepreverjen)

Obcina je kriva
Ona ima nadzor nad deli

luka kuka (nepreverjen)

dva gledata eden nadzira

T ReX (nepreverjen)

Neverjetno, nezaslišano, pločevinka!!! Še hujše če je le-ta pivinska,...te še trbej ugotoviti kateri delavec je srknil tekočino!

Cezar (nepreverjen)

čakaj malo - nadzorni je v trej lejtaj nej vido pikslna, verjetno ga je sploj nej tan bilo, pa je podpiso na slejpo, zato tudi vse razpada ... mogoče pa bi morali napisato što je ....

dr (nepreverjen)

To ko odstranijo pa bo kot novo. Lahko se izplača vse, tudi anex od nekaj milionov. Zapreti takoj novinarja in podpisnika tega dogodka.

pomdaal (nepreverjen)

in to je sedaj cel projket da 1 pločevinko ven vzemejo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice