V soboto, 23. 11. 2019, je v Mariboru pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti potekalo regijsko tekmovanje odraslih zborov in malih pevskih skupin za Štajersko in Pomurje.

Na regijskem tekmovanju je sodelovalo 12 pevskih zasedb, vsaka se je predstavila s štirimi pesmimi. Pomurje sta zastopala Mešani pevski zbor Štefana Kovača in Vokalna skupina BeleTinke. Obe skupini sta za svoj nastop prejeli zlato priznanje.

Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb potekajo vsaki dve leti. Na tekmovanje se zbori prijavijo in so sprejeti, v kolikor ustrezajo merilom: kakovost prijavljene zasedbe, umetniška vrednost programa in primernost programa zasedbi zbora.

Tekmovalni sporedi so morali obsegati umetno pesem slovenskega skladatelja, napisano od leta 1989 do danes, slovensko ljudsko pesem v priredbi ali izvirni obliki in dve skladbi po lastni izbiri. Vse nastope oceni tričlanska žirija.

Pomurski zasedbi sta sestavili raznolik program

BeleTinke so zapele renesančno skladbo Madonna, Io v'amo e taccio neznanega renesančnega avtorja, drugo skladbo Se tičice lepo pojo iz cikla Svatovske pesmi Ambroža Čopija, antifono za veliki četrtek Ubi Caritas skladatelja Ole Gjeila in Novoletni ples skladateljice Tadeje Vulc.

Zbor Štefana Kovača pa se je predstavil s skladbo Andreja Makorja Kam hitiš, prekmursko skladbo Snočkaj so me zgrabili Jakoba Ježa, z liturgičnim napevom Gloria skladatelja Rihardsa Dubre in pa z norveško skladbo Bruremarsj fra Lödingen skladatelja Erlenda Fagertuna.

Foto: Slavko Rajh

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Beltinci (nepreverjen)

Čestitke iz srca - pevkam, pevcem ter Tjaši in Tomiju!

gost91 (nepreverjen)

Čestitke!

Starejše novice