Dijaki so navdušili občinstvo in premagali nasprotnike z Gimnazije Bežigrad Ljubljana.

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se v petek, 14. junija, odpravili na drugo finalno tekmo šolskega državnega prvenstva v gledaliških improvizacijah - ŠILA, v Ljubljano.

Po prvi finalni tekmi (finale sestavljata dve tekmi) so nasprotnike z Gimnazije Bežigrad Ljubljana vodili za 1,5 točke.

»Ko sem kot mentor stopil na avtobus, ki je peljal naše improvizatorje in njihove 'navijače' proti Ljubljani, sem začutil prekrasno, sproščeno, 'nabrito' vzdušje, kakršno krasi naše dijake/improvizatorje že celo leto, in skozi glavo mi je šinilo: 'Danes ne moremo izgubiti',« je povedal mentor Gorazd Žilavec.

V vseh disciplinah prejeli zelo dobre ocene

Predstavo so začeli z zelo domiselnim uvodnim predstavitvenim skečem, ki je edini vnaprej pripravljeni prizor, s katerim se ekipi predstavita – in poželi velik aplavz publike.

Že pred tekmo so sodniki izžrebali discipline, ki jih bosta ekipi morali odigrati. Ljutomerski dijaki so začeli z disciplino Čustveni virus, kjer gostitelj sprejema goste, ki prihajajo na zabavo vsak v svojem čustvu in z njim 'okuži' še ostale 'žurerje'. 

Dijaki so dobili oceno publike 4,8 (od možnih 5,0), v naslednji disciplini Didaskalije, kjer igralca na odru govorita drug drugemu, kaj naj počneta, so dobili od publike oceno 4,9.

Sledila je tretja disciplina Prosti prizor. Po oceni za ta prizor, ki je bila 4,8, je bilo že jasno, da so na pragu zmage.

»Kot mentor sem le stežka zadrževal solze«

Pred dijaki je bila še zadnja disciplina Pisalni stroj. Dijaki so tudi za zadnjo disciplino prejeli odlično oceno, in sicer 4,9, ter s tremi točkami razlike zmagali še na drugi tekmi.

»Kot mentor sem le stežka zadrževal solze, ko sem videl, kaj smo v resnici dosegli, predvsem pa, kako so se naši dijaki veselili tega uspeha, ki so si ga popolnoma, popolnoma zaslužili!

Zadnji dve leti, odkar smo se pripravljali na to tekmovanje, smo se na vajah ves čas imeli zelo lepo, se zabavali, si verjeli in zaupali. In prišli do vrha – do najvišjega vrha!

Pravzaprav ni nobeno naključje, da smo v improvizacijah najboljša Gimnazija v Sloveniji, saj se imamo radi, se spoštujemo in imamo tudi najboljšo možno podporo vodstva šole, hvala ravnatelju Francu Čušu in pred njim Zvonku Kustecu,« je še dodal Žilavec, somentorica je bila Maša Žilavec.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Bravo, čestitke za uspeh in hvala mentorjem in šoli za trud.

Starejše novice