Ob spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je bila včeraj občinska slovesnost.

V gledališču Park se je za spominski dan Mestne občine Murska Sobota, ki se obeležuje v počastitev padlih za svobodo, žrtve fasističnega nasilja in v spomin na deportacije in internacije v II. svetovni vojni, včeraj zvečer odvila občinska slovesnost.

Slavnostni govornik je bil upokojeni generalmajor Ladislav Lipič, ki je tudi častni občan Mestne občine Murska Sobota.

Lipič se je med drugim dotaknil tudi aktualnega dogajanja v regiji: »Vprašanja postavljamo ob pravem času, kajti smo pred pomembnimi političnimi dogodki, ki bodo vplivali na razvoj kraja in tudi na kakovost našega življenja. Naj izpostavim le lokalne volitve, na katerih bomo izbirali novega župana in članice ter člane mestnega sveta.«

»In za konec: naj ne govorijo samo v Ljubljani, da živijo v najlepšem mestu na svetu! Povejmo še mi, da je naša Murska Sobota z okolico najlepši in najprimernejši kraj za bivanje; predvsem v sožitju z vsemi, ki tu živimo in tistimi, ki k nam prihajajo!« je zaključil Lipič.

Za dodatno popestritev pa so poskrbeli učenci Osnovne šole II Murska Sobota, ki so z grafikami, nastalimi ob 100-letnici obeležitve rojstva Karla Destovnika Kajuha, recitirali njegove pesmi.

Starejše novice