Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Na Zavodu za turizem in razvoj Lendava zadovoljni z letošnjo obiskanostjo Festivala Vinarium.

V sklopu letošnjega Festivala Vinarium, ki je bil med 24. avgustom in 2. septembrom, sta se tradicionalno odvila tudi Bogračfest in Lendavska trgatev.

Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, letos pa so obeležili tudi 450. obletnico prve natisnjene knjige na slovenskem območju.

Številni dogodki, poskrbljeno tudi za najmlajše in tiste bolj aktivne

V sklopu festivala so se odvili tradicionalni Etno večeri, v okviru katerih so predstavili romsko, slovensko, madžarsko, hrvaško in srbsko kulturo.

Na Večeru lendavskih vin so lahko obiskovalci okušali nagrajena vina, na Bogračfestu, ki se je odvil zadnjo soboto v avgustu pa so v večernih urah uživali ob glasbi Zlate žile in Mladena Grdovića.

Poskrbljeno je bilo tudi za aktivnejše udeležence, ki so tekli po 244 stopnicah stolpa v sklopu Teka Vinarium, na Lendavski trgatvi pa je bila tudi letos tradicionalna povorka, posrkbeli so tudi za pravljično dvorišče in folklorni program.

Na Zavodu za turizem in razvoj Lendava smo preverili, kako so bili zadovoljni z letošnjim obiskom in samo izvedbo Festivala Vinarium.

Na Zavodu za turizem in razvoj Lendava zadovoljni

»Z obiskom festivala smo zadovoljni, saj se je vseh prireditev udeležilo veliko število obiskovalcev,« je pojasnila Martina Bukovec, direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

Predvsem so zadovoljni z obiskom dveh osrednjih prireditev, in sicer Bogračfesta in Lendavske trgatve, ki sta s celodnevnim programom poskrbeli za dogajanje, animacijo in zabavo različnih ciljnih skupin, poleg tega pa sta obe vključevali še precej udeležencev.

Prva prireditev v številu kuharskih ekip, druga pa z udeleženci povorke.

Podatka o številu obiskovalcev nimajo

Lepo obiskani so bili tudi vsi ostali dogodki, kot sta uvodna koncerta, etno večeri, večeri vin in dogajanje ob stolpu Vinarium.

»Podatka o številu obiskovalcev nimamo, tako da konkretne primerjave z lanskim letom niso možne.

Pohvalimo pa se lahko z bogatim festivalskim programom, ki temelji na kulturni dediščini, kulinariki in tradiciji, zaradi katerega se v Lendavi v poznopoletnem času začuti utrip pravega festivalskega mesta,« je dodala Bukovec.

Komentarji (6)

HorvatFrancz (ni preverjeno)

harehare je posvetila festival
metka&janci vinotoc

ogorčenžupan (ni preverjeno)

Pohvalimo pa se lahko z bogatim festivalskim programom, ki temelji na kulturni dediščini, kulinariki in tradiciji, zaradi katerega se v Lendavi v poznopoletnem času začuti utrip pravega festivalskega mesta,« je dodala Bukovec.

Hiiiiii KULTURNA DEDISCINA, TRADICIJA….
marsikaj ne pase v to izjavo kar je paradiralo po fő útca

Februar odmah (ni preverjeno)

To vse je nič drugega kot čista beda. Edni se samo želijo okoristiti ubogih siromakov da jin tan poberejo še tiste zadnje evre za tisti smrdljiv usran bograč brez higienskega minimuma,bljak 🤮

In reply to by ogorčenžupan (ni preverjeno)

ogorčenžupan (ni preverjeno)

najbogsi bograc polgarhaza kuha

In reply to by Februar odmah (ni preverjeno)

Lendvai (ni preverjeno)

.... pa soboški gobec ...

realnooo (ni preverjeno)

tipicen Kiri clanek

Starejše novice