Na eni od soboških osnovnih šol naj bi učiteljica z učencem fizično obračunavala. Zadeva naj bi se dogajala že dlje časa.

Mama petošolca na eni od soboških osnovnih šol opozarja na neprimerno obnašanje učiteljice, ki se dogaja že dobrega pol leta. 

Otrok iz šole objokan

Po njenem pričevanju je učiteljica pri pouku športne vzgoje z učencem večkrat fizično obračunala. Da nekaj ni v redu, je mamica opazila, ko je otrok iz šole prišel objokan.

Po dolgem nagovarjanju mamice ji je le priznal, kaj se v šoli dogaja. Učiteljica naj bi petošolca poškodovala z nohti, ga lasala in tudi za majico vlekla po tleh.  

Do prvega incidenta naj bi prišlo že konec septembra, ko so straši vodstvo šole opozorili na neprimerno obnašanje učiteljice, vendar se prav dosti ni spremenilo. 

Vodstvo šole ni ukrepalo

Fizično nasilje se je namreč nato ponovilo meseca decembra in nazadnje pred nekaj dnevi, ko so starši poškodbe učenca objavili na družbenem omrežju.

»To smo storili iz obupa, saj več nismo vedeli, kako zaščititi svojega otroka,« pojasni mama.

Vodstvo šole so namreč dlje časa opozarjali na neprimerno obnašanje učiteljice, a vodstvo šole ni ukrepalo. 

Starši in vodstvo šole brez dogovora

Po številnih prigovarjanjih, da bi starši in vodstvo šole sedli za isto mizo in zadevo skušali rešiti na miren način, do tega ni prišlo. Vse do danes, ko so končno le sedli za skupno mizo, vendar se niso dogovorili ničesar.
Kot pravi mama, vodstvo šole zanika nasilje učiteljice nad učencem, zato se bodo zdaj obrnili na Inšpektorat za šolstvo.  

Na šoli ne dajejo izjav, a delajo na zadevi

Na vodstvo šole smo se obrnili z vprašanji, ali so seznanjeni s fizičnim nasiljem učiteljice nad učencem in kakšni so postopki oziroma sankcije zoper takšne učitelje.

Vodstvo šole nam je sporočilo, da za zdaj zaradi varovanja osebnih podatkov ne dajejo izjav in da delajo na zadevi.

S spleta

Komentarji (180)

Starejše novice