Preložitev predobravnavnega naroka zaradi načetega zdravja, a ni jasno zakaj je Drevenšek sploh moral v bolnišnico. Odvetnik otroka obdolženega in svaka oziroma brata umorjene je prodajo družinske hiše preprečil z odškodninskim zahtevkom.

Odvetnik Andrej Kac, ki zastopa obdolženega trojnega umora v Gerečji vasi, po sojenju ni želel podrobneje razlagati kako se je njegov varovanec Silvo Drevenšek minuli petek v zaporu poškodoval in nato zdravil v bolnišnici. »Raje ne, zadeva je takšna, da se čim manj komentira,« je povedal Kac pred ptujskim sodiščem.

Bodo zastoji zaznamovali tudi nadaljevanje sojenja?

Obdolženi ima očitno poškodovan vrat, saj je imel na njem nadet povoj. Prav zaradi nepojasnjene poškodbe je zastopnik krvnika iz Gerečje vasi sodišču predlagal preložitev današnjega predobravnavnega naroka, saj naj bi bil obdolženi trenutno fizično in psihično nesposoben spremljati narok in se izreči o morebitni krivdi. Sodnik, ki je pred tem zavrnil predlog obrambe za izločitev javnosti iz sojenja, je predlogu za premestitev nato ugodil in narok premestil na sredino avgusta. Tožilstvo tovrstne predloge obrambe pričakuje tudi v prihodnje.

»Lahko seveda takšne zastoje v bodoče pričakujemo in seveda se bo obtožba trudila oziroma si bo prizadevala, da do njih ne bo prišlo. Odloči pa, seveda veste kdo ima procesno vodstvo, to je pa sodišče,« je dejala višja državna tožilka Teja Kukovec Belšak.

Zaradi grozovitosti predlog za dosmrtni zapor

Ob trojnem umoru bodo Drevenšku sodili tudi zaradi zanemarjanja in surovega ravnanja z mladoletnimi osebami, saj je božični morilski pohod ves čas spremljal tudi njegov takrat 4-letni otrok, ki ga v sojenju zastopa odvetnik Daniel Planinšec. »Kot pooblaščenec bom zahteval dosmrtni zapor v predmetni zadevi, saj gre za grozovit način iz koristoljubja in pa tudi tak primer kot je, mislim da bi sodišče moralo slediti in izreči to najstrožjo kazen,« je dejal Planinšec.

Za trojni umor najmanj 15 let zapora, tožilka predloga kazni še ne razkriva

Tožilka pred avgustovskim predobravnavnim narokom ni želela povedati, kakšno kazen bo predlagala, zagotovila pa je, da formalnih pogajanj z obdolžencem za priznanje ni bilo. »Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, predstavila bom pa obtožbo na naslednjem predobravnavnem naroku,« je povedala Kukovec Belšakova.

Z odškodninskim zahtevkom so preprečili prodajo hiše

Za otroka obdolženega zdaj skrbi njegov svak in brat umorjene 35-letnice. Njun odvetnik je že pred časom vložil odškodninski zahtevek zaradi duševnih bolečin v skupni višini 170.000 evrov.

»S tem smo pač preprečili prodajo nepremičnine hiše, ker smo uspeli z začasno odredbo prepovedi obremenitve in odtujitve,« je povedal Daniel Planinšec.

Če bo fizično in psihično sposoben, se bo lahko obdolženi o krivdi izrekel na novem predobravnavnem naroku 16. avgusta.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gdo so (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=5ktEonKr9N0

Čergoli (nepreverjen)

Vse mu odrezati potem pa na električni stol z njim.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Znani odvetnik, ki zastopa otroka je zraven izključno zaradi denarja.
Od vsakega EURA odškodnine dobi provizijo.
Se je kdo kdaj vprašal od česa bi odvetniki živeli, če ne bi bilo kaznivih dejanj in tožb ?

Starejše novice