Na božični večer je odjeknila vest o trojnem umori v Gerečji vasi. Primer bo pa morda prav kmalu dobil svoj epilog.

Do družinske tragedije je prišlo na božično popoldne. Umrli so 61-letni moški in ženski, stari 58 in 35 let. 

Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu Silvu Drevenšku, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, šlo je namreč za njegovo 35-letno bivšo partnerico in njena starša. 

Mariborski policisti so pojasnili, da je bil motiv trojnega umora brezobzirno maščevanje. Po prepiru bi naj bivšo partnerico osumljeni večkrat zabodel, nato je dejanje ponovil še z njenima staršema. 

Grozi mu dosmrtni zapor, kako se je izrekel?

Tožilstvo je pet mesecev po trojnem umoru sredi maja vložilo obtožnico, ki je postala pravnomočna v začetku junija. Tožilstvo ga tako bremeni treh kaznivih dejanj umora. Zaradi tega osumljenemu grozi dosmrtni zapor. 

Po informacijah Večera pa je v  kazenskem spisu tudi premoženskopravni zahtevek za duševne bolečine. To pomeni, da bi lahko družinski člani od osumljenega terjali tudi do 170 tisoč evrov odškodnine. 

Po pravnomočni obtožnici pa sodnik razpiše predobravnavni narok za osumljenega. Namen tega je, da se osumljeni pred sodiščem izjavi o krivdi, kar je tudi storil danes ob 13.00 na ptujskem okrožnem sodišču. 

Na ptujsko okrožno sodišče je Drevenšek prispel pol ure pred začetkom procesa, torej ob 12.30. Policisti so ga spremljali skozi zadnji vhod. Osumljeni je tako vstopil skozi vrata sodišča, kjer se bo izrekel o krivdi.

V primeru užaloščeno družino zastopa odvetnik Daniel Planinšec.  

Na predlog Drevenškovega odvetnika je sodnik predobravnavni narok prestavil na 16. avgust, ob 9.00. Tudi takrat se bo odvijal na ptujskem sodišču. Razlog za to prošnjo je poškodba vratu, ki jo je osumljenec dobil 2. julija. Odvetnik osumljenega je povedal, da se zaradi poškodbe nista mogla pripraviti na obravnavo, saj nista imela stikov. Premestitvi naroka je tožilka sicer nasprotovala.

Pred tem je odvetnik osumljenega predlagal tudi izločitev javnosti zaradi zaščite integritete otroka, a je sodnik ta predlog zavrnil. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice