Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški in ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo v petek, na božično popoldne. Sedaj je policija razkrila podrobnosti grozljivega dejanja.

Po besedah Bena Megliča, vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, je bil 25. decembra ob 16.35 operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor po telefonu obveščen o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Ptuja.

Temu klicu je sledilo še več telefonskih klicev o tem nasilnem dejanju in obvestilo, da se je storilec odpeljal s kraja.

Prva policijska patrulja je na kraj prispela ob 16.44 in pred stanovanjsko hišo našla ranjeno 58-letno žensko, ki so ji sosedi že nudili prvo pomoč. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov sta policista na kraju ugotovila, da so so sosedi še pred prihodom policistov v tej stanovanjski hiši opazili 61-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja.

Reševalci zdravstvenega doma Ptuj so ob prihodu nudili prvo pomoč 58-letnici, med tem ko moškemu, ki je obležal na tleh dnevne sobe ni bilo več pomoči. Pri tem so v sosednji sobi hiše našli še ranjeno 35-letno žensko, ki je takrat še kazala znake življenja.

Takoj so pričeli z oživljanjem, a je pri tem izgubila življenje. Hudo poškodovano 58-letnico so odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je zaradi hudih poškodb tudi ona umrla.

Osumljenec se je ob prihodu policistov porezal po vratu

Ob 16.50 so policisti v isti vasi izsledili osumljenčevo vozilo, ob tem so slišali vpitje iz bližnje stanovanjske hiše, v njej pa so opazili osumljenega 35-letnega moškega z nožem v rokah. V trenutku, ko so mu policisti ukazali, da naj odloži nož, se je osumljenec porezal po vratu.

Za tem pa je na ponovni poziv policistov nož odvrgel na tla. Pri uporabi prisilnih sredstev se je policistom uprl, vendar so ga policisti obvladali in vklenili, nato pa so mu skupaj s stanovalcem hiše nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Osumljeni je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je bil po operativnem posegu hospitaliziran. Z ugotovitvami sta bili seznanjeni preiskovalna sodnica okrožnega sodišča na Ptuju in država tožilka okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. 

Pri ogledih krajev zločina je policija ugotovila, da je osumljenec opisanih kaznivih dejanj 35-letni nekdanji zunajzakonski partner 35-letne žrtve, drugi žrtvi pa sta njena starša. Osumljenec in 35-letnica sta dlje časa živela v zunajzakonski skupnosti in sta si v neposredni bližini njenih staršev zgradila hišo in se v lanskem letu vanjo tudi vselila.

Osumljencu se lahko odredi tudi dosmrtni zapor

35-letnica se je 25. decembra nekaj minut pred 16.30 vrnila v njuno skupno hišo. Sledil je prepir, pri katerem jo je osumljeni večkrat zabodel. Takoj zatem je odšel še v stanovanjsko hišo njenih staršev in večkrat zabodel tudi njiju.

Policisti so ugotovili, da je dejanje storil iz brezobzirnega maščevanja. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora je bilo osumljenemu 28. decembra ob 12. uri v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor odvzeta prostost, nato pa je bil istega dne s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zoper njega odredila pripor.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je predpisana zaporna kazen najmanj petnajst let. Lahko pa sodišče izreče enotno kazen tudi dosmrtnega zapora, če se za dve ali več kaznivih dejanj umora v izteku določi kazen 30 let zapora.

Moškemu ni bila izrečena prepoved približevanja

Osumljen je imel dlje časa težave s prekomernim uživanjem alkohola, ki pa so se v zadnjem času samo še stopnjevale. Zvezo sta večkrat prekinila, pred približno enim mesecem pa se je umorjena partnerka preselila k staršem v neposredno bližino.

Po razpadu zunajzakonske zveze se je s partnerico večkrat sprl zaradi dodelitve skupnega premoženja in skrbništva nad otrokom. Osumljeni je v zadnjih dveh mesecev intenzivno zlorabljal alkohol, zaradi česar mu je bilo novembra izdan tudi plačilni nalog.

27. novembra so na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor prejeli prijavo 58-letnice zardi kršitve javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med partnerjema. Po zbranih obvestilih ni bilo znanih nobenih drugih kršitev, zaradi česar je policija o dogodku obvestila center za socialno delo na Ptuju. 

Konec decembra so ptujski policisti na podlagi elektronskega sporočila o težavah v družini opravili več razgovorov. Sporočilo je poslal žrtvin oče, vendar tudi pri tem niso bili ugotovljeni elementi prekrškov ali kaznih dejanj, ki se preganjajo na predlog oškodovanca ali po uradni dolžnosti.

S tem tudi niso bili izpolnjeni pogoji, na podlagi kateri bi lahko moškemu izrekli prepoved približevanja. Osumljeni tudi v preteklosti ni bil nikoli obravnavan zaradi kršitve javnega reda in miru ali kaznivih dejanj.

Policisti s kriminalistično preiskavo vedno nadaljujejo in bodo o vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno tožilstvo na Ptuju.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurec75 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zakaj policija prekriva to je bil teroristicni napad v Sloveniji

cxsss (nepreverjen)

ne bluzi. vzemi rajše tablete kere maš predpisane

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

splet5 (nepreverjen)

Verjetno misliš, da si smešen. A veš, da te lahko prijavim pristojnim organom in boš dobil kazen za takšna lažna, nesramna sporočila na internetu?

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

a ti je bik v glavo prdnil

In reply to by splet5 (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij samo prijavi či vupaš. Izmeček gnili manjasti.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

mariofil (nepreverjen)

Zraven morilca, bi morali biti ovadeni tudi odgovorni policisti in kaznovani s strogim zaporom, ne samo pogojno. Clovek je pisal policiji, bilo ga je strah, oni so pa raje lovili tiste brez mask.

Neko (nepreverjen)

Ufff.... to si pa ti zelo posplošil in po svoje priredil. Daj si preberi podrobnosti, pa potem kvazi neumnosti.

In reply to by mariofil (nepreverjen)

mariofil (nepreverjen)

ne seri...

In reply to by Neko (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

usrala te je mama kad si se skotio

In reply to by mariofil (nepreverjen)

albert berto (nepreverjen)

vidim da je IQ isti kot trenutna temperatura zunaj

In reply to by mariofil (nepreverjen)

Gtrintavec (nepreverjen)
....... (nepreverjen)

Tole ne gre skupaj: ...med tem ko moškemu, ki je obležal na tleh dnevne sobe ni bilo več pomoči. Pri tem so v sosednji sobi hiše našli še ranjeno 35-letno žensko, ki je takrat še kazala znake življenja.
In potem tole:
Sledil je prepir, pri katerem jo je osumljeni večkrat zabodel. Takoj zatem je odšel še v stanovanjsko hišo njenih staršev in večkrat zabodel tudi njiju.

A je bilo vse v 1 hiši, ali v 2 hisah?

gostja 426 (nepreverjen)

Policija pravi, naj žrtve nasilja prijavljajo dejanja policiji. Zakaj, če pa je isto, kot če jih ne bi, saj ne storijo nič? Policija je soodgovorna za to dejanje.

p3p (nepreverjen)

Seveda je policija soodgovorna za to dejanje, tam na protestih jih 20 specialcev varuje Hojsa tukaj pa ne morejo pomagati človeku čeprav jih je prosil za pomoč zdaj se perejo na101 način sramota za celotni represivni aparat samo mirni protestniki in druženje brez mask jih zanima pa par migrantov, ki jih sami v prostem času spravljajo prek meje za denar.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

govnaru jedan
Prej so se jebali
sedaj so se pa zopet
Kaj ima s tem policija
Zakaj pa niso žrtve že prej poklicale policije
recimo po prvem štihu

In reply to by p3p (nepreverjen)

rdeči komunist (nepreverjen)

Ta morilec je bil naslednik belogardistov iz SDS !

....... (nepreverjen)

Jao, Kaj vse zemlja nosi?

In reply to by rdeči komunist (nepreverjen)

rdeči komunist (nepreverjen)

Nažalost tudi takše kot si ti !

In reply to by ....... (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

policaji so soodgovorni v tem slučaju to je njihovo delo ne pa maske in občinske meje, me zanima kaj bi rekel Hojs če bi bile žrtve njegovi bližnji

mariofil (nepreverjen)

tocno tak

In reply to by slvkos (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ka bi pravo Hojs????
- naj bi njemi mer dali, či so vidli, ka je pijen!!

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Hojsu se kaj takega ne moe zgoditi
on živi v urejeni familiji

In reply to by slvkos (nepreverjen)

ZTR (nepreverjen)

Kitajci oz. kitajsko "sodišče" bi to rešilo že pred 3 dnevi po hitrem postopku. Strošek minimalen. Koliko sploh stane nekaj gramov svinca?

mazda cx3 (nepreverjen)

Škoda komentarja v čelo pa konec

Mura je večna (nepreverjen)

stari in stara sta kriva
zakaj sta pa pustila
da jima se je ščera spetljala sa ubicom

Busybee (nepreverjen)

Točno tako
V dobrih familijah se kaj takega ne dogaja
Kaj misliš da bi Kučan dovolil
da bi se njegovi hčeri petljali z takimi

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice