Slika je simbolična.
Še vedno odmeva včerajšnji obračun, do katerega je prišlo v Jurovskem Dolu in v katerem so hudo poškodovanega v mlaki krvi našli mimoidoči. Sedaj pa na dan prihajajo informacije, da naj bi jih skupil nekdanji mariborski policijski inšpektor.

Že včeraj smo poročali, da je včeraj dopoldan pri pokopališču v Jurovskem Dolu prišlo do fizičnega obračuna, pri čemer je bila ena oseba huje poškodovana, kar so tudi za Mariborinfo potrdili na Policijski upravi Maribor.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga je namreč sporočila, da obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe moškega, o čemer so bili obveščeni včeraj zjutraj.

Po prvih podatkih so domačina Jurovskega Dola našli ležati v mlaki krvi, zaradi česar so ga takoj odpeljali v bolnišnico.

Kot pa so še sporočili mariborski policisti, je bil v zvezi z dogodkom opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, trenutno pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja.

Sedaj pa na plano prihajajo nove neuradne informacije. Kot poročajo Slovenske novice, naj bi bil žrtev kaznivega dejanja nekdanji policijski inšpektor, zaposlen na Policijski upravi Maribor Branko Pivljakovič.

Branko Pivljakovič.

Brez službe ostal zaradi izdajanja policijskih podatkov

Branko Pivljakovič je bil do leta 2019 policijski inšpektor v Mariboru, ko so ga osumili zlorabe uradnega položaja, uradnih pravic ter ponarejanja listin, ker naj bi neupravičeno vstopal v bazo policijskih podatkov in o tem obveščal kršitelje.

Pri Pivljakoviču je bila opravljena hišna preiskava, a po končanem preiskovalnem postopku je tožilstvo ovadbo zoper njega zavrglo. A to mu ni pomagalo, da bi se vrnil v uniformo, saj je policija že prej izredno odpovedala pogodbo o zaposlitvi.

To pa ni bil edini sporni primer, v katerem se je znašel. Že pred tem je Pivljakovič dobil opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, ker naj bi od domnevnega storilca kaznivega dejanja zahteval denar v zameno za policijsko operativno informacijo.

Pivljakovič je bil pred tem tudi večkrat obravnavan na sodišču zaradi različnih obtožb, med drugim, da je kot prometni policist češkemu tovornjakarju neupravičeno izrekel globo in polovico zneska obdržal zase. V vseh primerih je bil oproščen.

Branko Pivljakovič je bil do junija 2015 komandir Policijske postaje Šentilj, nato pa je bil premeščen v sektor uniformirane policije na mariborski policijski upravi. Tam je delal do leta 2019, ko je dobil odpoved.

Komentarji (7)

Ghost (ni preverjeno)

Če to drži kaj piše potem.. praf je tak.

realnoo (ni preverjeno)

kaj takega se županu ne more zgoditi
ker kako je lepo biti župan
leva ruka desni žep

In reply to by Ghost (ni preverjeno)

Vse se vrača, … (ni preverjeno)

Neka takšna čaka tüj tebe, Debeli Fuknjenec. Zaslűjženo.

Vse se vrača, … (ni preverjeno)

popravek - neka etakšnoga

czd (ni preverjeno)

Brat njegov je pa tudi policaj..še večji šminker od tega.

nagicigan (ni preverjeno)

Prav dam tistemu, kateri mu je naložil na hrbet in glavo, drugo si itak ni zaslužil.

Gost 11. (ni preverjeno)

Ima boga

Starejše novice