Oče obtožuje Splošno bolnišnico Murska Sobota, da so odgovorni za smrt njegove invalidne hčerke, bolnišnica vse obtožbe in očitke zavrača.

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnil Franc Majcen, oče sedaj že pokojne Tamare Majcen, nekdanje pacientke Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Oče obtožuje Splošno bolnišnico Murska Sobota, da so odgovorni za smrt njegove invalidne hčerke.

»Mislim, da bi tudi vaši bralci morali vedeti, kaj se dogaja na urgenci, ko delajo zdravniki, ki ne spoštujejo Hipokratove prisege,« začne oče v sporočilu, ki ga je naslovil na uredništvo.

Soboška bolnišnica prejela pritožbo s strani očeta

13. maja 2022 je oče poslal pritožbo zoper Splošno bolnišnico Murska Sobota zaradi domnevne časovno neustrezne obravnave hčerke. 

Kot navaja v pritožbi, naj bi pacientko na urgenco pripeljali reševalci iz Gornje Radgone po 16. uri. 

»Na napotnici je bilo napisano zelo nujno, saj je hčerka prebolevala pljučnico, ki so jo že zdravili v opazovalnici urgence, od 9. do 11. maja 2022, ko so jo odpustili brez, da bi opravili vse preiskave, ki bi jih morali saj je bila hčerka napotena v bolnico zaradi slabokrvnosti, slabega delovanja ledvic in pljučnice. Ker se ji je ustavila voda so jo urgentno pripeljali 12. maja 2022 za vstavitev katetra z vodo, saj je imela poln mehur vode in strašne bolečine. To pa je dokaz, da niso opravili vseh preiskav na podlagi katerih bi lahko ugotovili njeno zdravstveno stanje,« je navedel v pritožbi. 

Nadaljuje, da so hčeri po vstavitvi katetra bolečine pojenjale in je spala celo noč. 

»Zjutraj pa se ji je pojavila vročina, zato je njena osebna zdravnica odredila odvzem krvi. Sama analiza pa je kazala na poslabšanje pljučnice, zato jo je pod zelo nujno poslala na urgenco,« je zapisal oče.

»Začela se je cela kalvarija«

Tam pa naj bi se po očetovih navedbah začela cela kalvarija, saj je naj niti po dveh urah ne bi vzeli v obravnavo, kar je, kot pravi oče, v nasprotju s pravilnikom urgence, saj bi jo morali takoj obravnavati. 

»Kaj je bil razlog, da noben zdravnik ni obravnaval njenega slabega zdravstvenega stanja mi ni jasno. To, da so jo poslali 11. maja 2022 domov brez, da bi opravili vse preiskave, je skregano z logiko, saj smo že naslednji dan, 12. maja 2022, morali iskati pomoč zaradi ustavitve vode v mehurju, ki je pri delovanju povezan z levicami, zaradi katerih je bila hčerka poslana na zdravljenja. Poln mehur pa je bil lahko razlog slabšega delovanja ledvic,« je dejal.

Kot je nadalje zapisal v pritožbi, se mu zdi še bolj sporno dejstvo, »da je niso vzeli takoj v obravnavo, saj se je poslabšalo stanje, ki so ga zdravili v opazovalnici od 9. do 11. maja 2022 brez, da bi jo pozdravili oziroma poslali na zdravljenje na ustrezni oddelek bolnice.«

Kot pravi, bi jo morali takoj obravnavati že na podlagi krvne analize, ki je kazala poslabšanje stanja in sta jo priložila reševalca k napotnici. 

»Zato bi jo po pregledu morali poslati takoj na ustrezni oddelek na preiskave in zdravljenje,« pojasnjuje.

»Ima moja hčerka kot invalid manj pravic?«

Zapisal je, da preiskav niso opravili niti šest ur po sprejemu češ, da ni zdravnika, ki bi jo obravnaval, kot da bi na urgenci delal samo en zdravnik.

»Pacienti, ki pa niso potrebovali nujne obravnave, pa so redno bili sprejemani v ambulanti 1 in 2 po tekočem traku. Kaj je bil razlog, da moje hčerke niso obravnavali tako, kot bi jo morali. Ima moja hčerka kot invalid manj pravic, saj ne more povedati, kaj ji manjka,« se sprašuje oče.   

»Zato, da pojasnim, kaj je vzrok, če tega niso razbrali iz napotnice, sem jaz čakal v čakalnici in jih nato tudi opozoril, da hčerko morajo nujno obravnavati zaradi pljučnice, po telefonu ob 16.16 na številko 02 512 3716 in 02 512 3693. Kljub temu sem na poziv čakal še dve uri. Tak način je diskriminacija invalidne osebe in v nasprotju s pravilnikom urgence.«

Nekaj dni po poslani pritožbi, je na bolnišnico naslovil še več sporočil preko elektronske pošte. 

»Rezultat nepravočasne in neustrezne obravnave si lahko ogledate na kirurgiji oddelek Reanimacija, kjer je moja hčerka zaradi sepse v komi.

Vi pa si upate zagovarjati zdravnike na urgenci, ki niti po šestih urah urgentne napotitve na zdravljenje moje hčerke niso sprejeli niti na pregled, kaj šele, da bi jo začeli zdraviti. Tak način dela je sramota za bolnico, ki bi si naj prizadevala za pacientove pravice.

Naj vam bo jasno, da bo v primeru katastrofe celotna pritožba javno objavljena, pa se naj ve, kaj počno nekateri vaši zdravniki, ki so sovražno razpoloženi do invalidov, kot je moja hčerka Tamara,« je zapisal.

»Moja punčka je po 20 dneh umrla«

Moja punčka je zaradi nevestnega in malomarnega zdravljenja na urgenci po 20 dneh umrla na oddelku reanimacije v soboški bolnišnici, pravi oče. 

»Moja hčerka je 29 dni pokopana zaradi posledic malomarnega in nevestnega zdravljenja, saj so je na urgenci pri temperaturi 40 stopinj in hudi pljučnici sedem ur niso obravnavali, čeprav je bila pripeljana urgentno z reševalnim vozilom.«

»Razplet obravnave moje pritožbe bo za bolnico hudo boleč, saj so malomarno obravnavali hčerko kar trije zdravniki,« je še zapisal oče, ki ga je smrt hčerke močno prizadela.

Tretja zdravnica naj bi po navedbah očeta hčerki dala preveliki odmerek fentanila, zaradi katerega naj bi bila že drug dan klinično mrtva, družini pa naj bi lagali, da je v komi, da jo lažje zdravijo.

Splošna bolnišnica Murska Sobota: Vse obtožbe s strani očeta zavračamo

Za odziv smo prosili Splošno bolnišnico Murska Sobota, ki so za uredništvo Sobotainfo posredovali pojasnilo strokovnih sodelavcev bolnišnice. 

Kot so zapisali, se je pokojna pacientka pogosto zdravila v omejeni ustanovi, tudi ob zadnjem stanju, ko je zaradi poteka bolezni umrla. 

»Šlo je za hudo klinično stanje z zdravljenjem na oddelku za intenzivno medicino ter za stanje s težkimi kroničnimi boleznimi,« so zapisali.

Kot pojasnjujejo, je oče pokojne Tamare podal pritožbo, ki se nanaša na njeno zdravljenje in je postopek obravnave pritožbe v teku: »Glede na dosedanje ugotovitve vse obtožbe s strani očeta pokojne Tamare kategorično zavračamo.« 

Pravijo, da prvi pregled poteka diagnostike in zdravljenja izkazuje skladnost z veljavnimi smernicami. 

»Razumemo bolečino očeta, obžalujemo njegovo nerazumevanje hudega poteka bolezni, vseeno pa njegovo napadanje in javno obtoževanje bolnišnice pred zaključkom pritožbenega postopka smatramo kot izvajanje pritiska in blatenje dobrega imena na neosnovanih dejstvih.

V bolnišnici si bomo prizadevali odkrito in pošteno razjasniti vse morebitne nejasnosti, pri tem pa je potrebna strpnost in tvorno medsebojno sodelovanje,« so še zapisali v pojasnilu. 

Komentarji (92)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neko (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsi so zdaj že doktore, ka vse znajo, v resnici pa nimajo pojma. Zadnje čase se Slovenija vrti po kmečki pameti, ki pa je mnogokrat daleč od realnosti.

uuio (nepreverjen)

Edino doktori niso vec zdravniki. Ljudje si cedalje bolj izobraženi, in zdravniki se bodo morali malo bolj potruditi

In reply to by Neko (nepreverjen)

Mikimaus (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Razmen njegovo bolecino ob izgubi hcerke, ampak mi nej jasno od kje ma pravico gucate sto je potreben nujne obravnave in sto nej… so drugi za to…

František

Si bil na urgenci ? Potem bi si lahko prebral, da urgentne bolnike morajo TAKOJ obravnavati ne pa po 7. URAH !

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

Mikimaus (nepreverjen)

Ka je tebi nej jasno? Nihce ne prave ka je njene primer nej bil nujen. Praven samo, ka nemre on za druge ka so pred njima na vrsto prisle posploseno gucate ka je nej bil nujen pregled, ka je njivajne bil najnujnejse. Ka te on zna ka je z njimi bilo, lejko stoj 200 pritiska mel. Bi te tan red napravo, nej Urgenca ma triazo, nesce je tan ka doloca vrstni red pacientov.

In reply to by František

František

Si bil na urgenci ? Potem bi si lahko prebral, da urgentne bolnike morajo TAKOJ obravnavati ne pa po 7. URAH !

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

Gumbero (nepreverjen)

Magarec, malo premisle ka gucis. V vsakoj sluzbe se vcasi vse naredi na vro? Tebi pride socialna na datum to samo znas

In reply to by František

František

Živiš od sociale ? Jaz živim od penzije bučman menjaj tikvo na jivi !

In reply to by Gumbero (nepreverjen)

Lük (nepreverjen)

Zato si pa tak blesave penzionar hahah deda pomali do ti ritko tan brisale pa vupan ka te v dreki pistijo ka zavres

In reply to by František

František

Si bil na urgenci ? Potem bi si lahko prebral, da urgentne bolnike morajo TAKOJ obravnavati ne pa po 7. URAH !

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

František

Si bil na urgenci ? Potem bi si lahko prebral, da urgentne bolnike morajo TAKOJ obravnavati ne pa po 7. URAH !

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

selo (nepreverjen)

Mikimaus ........... Si še nikoli nej slišal ,ali bral ,da so bili krivi doktorje zaradi smrti otrok ?Ljubljana Maribor Celje .Tak je seveda ker se nesme in nemre mali človek gor prositi

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

trotoarski (nepreverjen)

Zakoj pa te sakši den telko lidij v toj Soboškoj bolnici? Verjetno idejo ta ka jin pomagajo. In glede na to ka se na takšo število obravnavanih in oskrbljenih pacientov, večinoma tu pa tan kakšen zbuni, dvomin ka je v resnici tak slabo. Ges osebno slabih izkušenj z njimi neman. Sicer saj nej nekši hipohonder ka bi za sakši drek šou v bolnico ali tisto ka san biu san brez pripomb. Sigurno se najdejo pacijenti ka majo slabe izkušnje s sakšo bolnico v Sloveniji in z njihovimi zdravniki, tak ka ges ne vrvlen ka je SBMS najslabša v državi. Pač tisti ka ste resno meli kakšno slabo izkušnjo ste nej relevantni ka takše stvari gučite, zato ka ste osebno prizadeti in ste nej objektivni. V UKC v LJ sigurno tudi koga zašuštrajo pa se zgodi kakšna napaka, pa so včasik neprijazni pa še kaj drugoga, pa zato nišče ne guči ka je to najslabša bolnica. Eni ste celou tu navdušeni nad UKC. Če bi pa pito tistoga s slabimi izkušnjami bi pa bila zgodba drugačna. Isto je verjetno z SBMS.

Tecumseh (nepreverjen)

Lahko pritrdim gornjemu komentarju, da se predolgo ne razpišem!
Ljudje smo različni, nekatere moti to, druge drugo. Vseeno pa dajati neko generalno oceno o kvaliteti bolnišnice v Rakičanu ni realno, še manj pošteno. V vsaki ustanovi se dogajajo napake, tudi v tej bolnišnici, globoko pa sem prepričan, da je veliko, veliko boljšega, odličnega, od slabega!

In reply to by trotoarski (nepreverjen)

Medeja12345 (nepreverjen)

Žal je tako, da je ta bolnica res zelo slaba, tudi organizacija, že samo naročanje čisto zgrešeno. Povsod drugje lahko kličeš neposredno ambulante ali jim pišeš na mail. Pa koliko pacientov se je v tej bolnici okužilo s corono, res zelo žalostno, da so tako malomarni!!! Zdravniki so zelo slabi, če se spomnim samo na enega kirurga Čopija, mi kar slabo postane. Sramota za zdravniški poklic!

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Organizacija v bolnišnici je katastrofalna. Bistveni problem je da se zdravnikom v tej bolnici absolutno ne da delat. Drugo osebje še nekako gre. Že samo primerjava, ko si naročen v ambulanto v SB Murska Sobota in UKC Maribor. V UKC Maribor si na vrsti na uro, ko si naročen ali že prej, če ni nikogar, ki bi čakal pred tabo. V Rakičanu čakaš 2-8 ur po tem, ko si naročen, da sploh prideš na pregled in pri tem delajo ekstremno počasi. Že samo na en izvid, ki ga danes vsak lahko napiše v 2-3 minutah čakaš pol ure oz. eno uro ali pa še dlje. Kar se tiče urgence je pa totalna katastrofa. Sem že čakal z 80 letno osebo 6 ur, da so jo pregledali in potem na koncu sprejeli. Pa tudi sam sem že čakal vsaj toliko časa na pregled, ko sem skoraj tam kolabiral. Nihče ne gre na urgenco, če ni nujno in za to rabiš tako ali tako napotnico osebnega zdravnika/nadomestnega zdravnika, ki presodi ali sodiš tja ali ne. Enostavno delajo na urgenci prepočasi in predvsem velik premalo. Urgenca je res v katastrofalno slabem stanju.

In reply to by Medeja12345 (nepreverjen)

Bobopalca (nepreverjen)

vi2 sta ziher zaposlena v bolnici ker zagovarjata to, budali!

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Kritike in pohvale, je treba vedno izražati po tehtnem premisleku v izogib krivici.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

František
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Eno je zašuštranje povsem nekaj drugega pa je NAMERNA EVTANAZIJA; KI JE v Sloveniji prepovedana !

In reply to by trotoarski (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Ali se zavedate kaj ste napisali?

In reply to by František

František

Evtanazija je, če zdravnik da pacientu injekcijo smrtnonosnega "mamila" Eftanil !

In reply to by FRAP (nepreverjen)

Lük (nepreverjen)

Telko za vse ka šinfate, kda te mogle na urgenco al kaj, sploooj se idiote ne vozite se. Ite v MB, Celje, LJ, pa te šinflite dale kda te cakale dosta duze(slabsa obravnava) pa molile ka bi v soboto prisle

František

Kak si lehko tak paheni ka ne veš ka na vsaki urgenci velajo pravila. Če ti tvoj doktor napiše na napotnico ZELO NUJNO in te pripelje rešilec te morejo vzeti takoj.
MOJE HČERKE KLJUB PREVOZU Z REŠILCEM INNAPOTNICI ZELO NUJNO NISO 7 UR OBRAVNAVALI !

TO PA JE NAMERNA EVTANAZIJA !

In reply to by Lük (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Vsaka stvar ima dve plati. Predno ni znano vse, je dobro malo počakati z obsodbami.

In reply to by František

Bobopalca (nepreverjen)

Bi pač zagrozili s tožbo in mediji, klicali bi zastopnika pacientovih pravic, odvetnika, direktorja, vmes javno objavljali zadevo na druž omrežjih, skratka mnogo dejavnikov je s čimer bi se dalo pospešiti.

In reply to by František

Napotnica (nepreverjen)

Kelko ges znan zelo nujno ne obstaja. Stopnje nujnosti so redno, hitro, zelo hitro in nujno.

In reply to by František

nikolaus (nepreverjen)

pošteni komentar..samo te se naj ne vlečejo nazaj v soboto ,naj probajo liblano pa maribor,ja san pa kak si napijsal..prekmurec..en drek ka vrejden ,obravnava sramotna ..sestra pa doktorca sta mi pravile,ka iščem tu ka mamo v soboti bolnico ,naj ta iden ..telko sen šinfašom

In reply to by Lük (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

In potem se čudijo, ko se komu odpelje in vzame pravico v svoje roke.
V Sloveniji imajo vsi po vrsti srečo, da so ljudje bolj introvertirani. Zato tudi nadpovprečno samomorov.
Če bi bilo obratno bi dnevno prebirali zgodbe, kot v Ameriki.

..,,....... (nepreverjen)

Upam, da si oče najde hudega odvetnika, ki bo tožil bolnišnico za ogromen denar.
Sicer ga hitro najde, ker so take stvari potem medijsko tudi dobro pokrite in ima odvetnik zastonj reklamo.

.......,,.. (nepreverjen)

Mi je povedal znanec kako je bilo nekaj mesecev nazaj.
Prišel na urgenco. Na urgenco pač ne greš, če si zdravo.
Najprej histerija okrog COVID. Vsakega naprej gledali, kot bi prišel direkt iz Wuhana.
Itak je vse pisalo na napotnici zakaj je prišel, ampak vseeno ga prijazna sestra povpraša kaj mu je. OK.
Lepo se pogovarjata. Potem se začne doooooolgo čakanje.
Ko ga prvič pokličejo spet razlaga zdravniku. OK.
Gre nazaj v čakalnico.
Po zelo dolgem čakanju spet poklican v ambulanto in ni bilo več zdravnika, ki ga je prvič obravnaval.
Spet od začetka vse razloži in je bil pregledan.
Zopet v čakalnico in čez čas pride sestra povedat, da bodo izvidi malo kasneje in ne rabi tam ves čas sedet in naj pozneje pride nazaj.
Ko spet pride, kot so mu naročili sledi presenečenje. Izvidi so bili ampak zdravnik pa spet drug, ki seveda ni vedel za kaj gre.
Spet ponovno razlaga za kaj je tam in zdravnik gleda izvide.
Po izvidih mu da nekaj napotkov. Ampak, ker ga sam ni pregledal ampak njegov predhodnik mu ne zna in ne more vsega razložiti.
Na koncu je na srečo bilo vse dobro. Ampak ostaja grenak priokus, da se ljudi ne obravnava, kot človeka ampak kot številko.
No, na nekem monitorju so baje neke številke in črke iz katerih nihče nič ne razbere.
Itak pride zdaj tu zdaj tam sestra na vrata in nekajkrat pokliče določen priimek.
Zanimivo tudi postane, ko v čakalnici sedijo trije z istim priimkom.

Kepa (nepreverjen)

Majcen, idi do konca

ssrsfrja (nepreverjen)

Za soboško urgenco je škoda izgubljati besed, sem se prepričal na lastne oči, 7 ur je moja mama čakala na obravnavo, bila je sladkorni bolnik in je ves ta čas bila brez hrane in zdravil. To je bilo še pred covidom.
Človek je manj vreden od psa, kajti pri veterinarjih se ne čaka tako dolgo.Žalostno, da se v današnjem času to dogaja.

nikolaus (nepreverjen)

žalostno od tebe,ka si pusto,pustila mamo lačno..vepa maš avtomate pa či juj tau nej pasalo bi juj šao ,šla v gustilno po ridno jesti..ka se pa nekaj tu vo mečeš,doma pa mami nanč jestija ne daš,daj hejaj ,dosta je takpij kak si tij,tu na portali močni v jeziki,doma pa pesek bole važen kak pa mamika pa atika ..ne glumi

In reply to by ssrsfrja (nepreverjen)

Medeja12345 (nepreverjen)

Pa kaj ti si verjetno v službi v Raličanu, da se tak za njih zavzemaš.

In reply to by nikolaus (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

Joj, kakšen bedak si !!!!!!!!
Pojma nimaš, kako tam stvari grejo.
Človek o katerem se piše pride na tešče tja, ker ima različne preiskave.
In vem, da se po večini v teh javnih zavodih vse zelòoooooooo počasi odvija.
In potem starejši nemočni ljudje cel dopoldan čakajo lačni in žejni.

In reply to by nikolaus (nepreverjen)

picopek (nepreverjen)

in so avtomati z hrano tam.Budalo,lahko pa odpeš kiosk na urgenci in prodajaš hrano,dober posel imaš zagotovljen ,in pol lahko hraniš vse starejše nemočne in še ostale

In reply to by ..,,.. (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Rešitev je enostavna. Naslednjič pojdite k veterinarju.

In reply to by ssrsfrja (nepreverjen)

Alkič (nepreverjen)

Stisno san te like, naslednjič tudi iden veterinare.

In reply to by FRAP (nepreverjen)

Les76 (nepreverjen)

Ja tak je,ka lejko vseeno če so krijve krivde nedo proznale,in nemreš nč.Znan san mel znjime problem.Dr Roškar mojome sijne dela ultrazvok in prave ka ma slepič vnete. Počakamo ka uredijo papirologijo,in vse ostalo pa prejk na kirurgijo.Prijdemo na oddelek prijde kirurg,in prave če je fraj ka bi napravo ultrazvok sestra prave ka je fraj,pa doktor prave ok sai vrjamem svojim kolegom.Na konci male operiran in od tega čist nika nej mel. Prišo gor pravo slepič ni bil bla pa je vneta bezgavka in male bw pod nož.Dogaja se ka malomarne so.Sam keš njin je v glave nika drugo. Ne obsojan nikoga samo pač tak je.

Vinetu (nepreverjen)

potrjujem temu,da ima vsaka zadeva dve plati.....ampak,tak odnos kot ga opisuje oče nesrečnega dekleta, ni normalen. Tudi ne.to,kar predhodnik opisuje.... imamo paogoče zdaj vsaj delno odgovor na to, zakaj SBMS sedaj tak minus tolče....mi več covid dodatka,tak za zaposlene,kak za bolnico....upam da enkrat,nekoč, en to pizdarije z zdravstvom reši, ali pa se več naj obvezni prispevki za zdravstvo ne plačujejo in se gremo zasebnikov....poln k
...imam tega v naši državi...... sožalje očetu in družini umrlega dekleta.....

MS12 (nepreverjen)

najbokše ka bolnico dol zapremo, če je po vašen tak slaba, vej striček google vse zna, pa vsi ste napravile šole pa se sami pozdravite.

FRAP (nepreverjen)

Striček google pokaže tudi najkrajšo pot do pokopališča. Ni najbolj pametno zamenjati zdravnika s tem "stričkom".

In reply to by MS12 (nepreverjen)

Draš (nepreverjen)

Meni je samo nej jasno, kak je v SBMS na urgenci vsaki den takša gužva, čez 180 obravnav, tu pa vsi pišejo kak je zanič, kak je vse narobe, kak nevejo zdraviti itd.
To pomeni, ka bi tedensko moglo biti vsaj 70 lidij mrtvij zaradi slaboga dela urgence. Pa je to res? Se što pijta ka je nujno, zakoj je sploh urgenca? Dejstvo je, ka de v kratkon potrebna participacija, ka de se nenujne zadeve pač kaseralo in te de se tudi med "pacienti" napravo red.
Klop, glavobol, bruhanje 1x, 2x driska, udarec v prsni koš pred tremi tedni, kašelj 2 dni, 160/70 pritisk, odrgnina na koleni, vreznina z nožekon za krumple lupati in ostale gluposti so nej za urgenco.
Ampak narod se je razvado, pač znajo ka je nešče non stop tan in ka se pomoč nesmi odrečti.
V tun primeri, kao evtanazija, je pa predstavljena samo ena plat zgodbe. Nekateri jo poznamo tudi iz druge strani, zato je za ves te primer škoda besed.

..,,.. (nepreverjen)

Ti lahko dobiš participacijo na nos!!!!

In reply to by Draš (nepreverjen)

Collymore

To dobiš te kda participacijo plačaš. Pa te ti ga fčasi na orl-ji porihtajo.

In reply to by ..,,.. (nepreverjen)

Kamala (nepreverjen)

Nej,nej! 7 voer bi čako. Itak!

In reply to by Collymore

Pac eden.. (nepreverjen)

Se strinjan!!!!!!!!!

In reply to by Draš (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Ni slabih, niti dobrih bolnišnic. So pa lahko v njih zaposleni dobri in slabi zdravniki. Tako je tudi v MS bolnišnici. Treba se je zavedati, da določeni % pacientov, tudi iz najbolj slovitih bolnišnic na svetu, zaradi napak zdravnikov predčasno odide s tega sveta. Zdravnik pač ni vsemogočno bitje.

Jajaja (nepreverjen)

Malo so čudni ja mi je cepilec za drva roko stisno raztrgalo pao dlani 17 sivov zmes cakalnici sküp spadno ka san telko krvij zgubo pac tau je RAKIČAN

Medeja12345 (nepreverjen)

Na žalost imamo v Pomurju največ umrlih pacientov v Sloveniji. Bolnica je ena slabših v Sloveniji. Malomarno, organizacija na nuli. Urgenca škoda izgubljati besed, kako dolgo se čaka. V bolnici so tudi okužili ogromno pacientov s corono. V bolnico prišli se zdravit in šli še bolj bolni domov. To je pač žalostna resnica o tej bolnici.

FRAP (nepreverjen)

Bolnica je pač "zbirališče" bolnih ljudi, zato se lahko tam bolezni znebiš, lahko pa jo tudi dobiš.

In reply to by Medeja12345 (nepreverjen)

bcil (nepreverjen)

ja majster tepa ka hodiš pa siliš se.či ti indri bauše,vepa te ka se kesiš tu,idi k odgovornin pa jin povej ,nej ka se tu nekaj pederiš,mam nasvet za tebi,drapni se z hamrom po čeli,pa čakaj ka nešče z liblane prijde po tebe ..pa so srečo

In reply to by Medeja12345 (nepreverjen)

Kamala (nepreverjen)

Trapasta trditev. Kr neki...

In reply to by Medeja12345 (nepreverjen)

Kamala (nepreverjen)

Trapasta trditev. Kr neki...

In reply to by Medeja12345 (nepreverjen)

nikolaus (nepreverjen)

meni je pa nekaj smešno zelo..res zelo!!!2020,so plesali in igrali,2021 so peli in igrali,po balkonih pa nevem kje vse ne ,sedaj 2022 pa ta isti,ki ste ploskali in igrali ,plesali sedaj blatite,malo ne linčate bolnišnico,vsi ste postali iz prej strokovnajov za kovid,sedaj vojni analitiki,in vsi na ten portalu se razumete v čisto vse,od zdravstva do politike do nevem česa vse ne ..ste se mar tako,ko se ugane luč,povprašali sami po sebi?vsi hido pametni in samo odsojate,sicer pa glejte ,ni to edina bolnišnica jih je ogromno v državi,pa pejte neven v mb,lj,ce,izolo...tam boste samo številke,pa nič drugo,vsak ki serje po naši lokalni bolnišnici ni vreden da ga pes poščije,nevm no,,saj pa vas nihče ne sili priti v našo domačo bolnišnico..nisem iz teh vod,se pa bil že parkrat na urgenici,pa so bili vsi kar se da ,koliko so le mogli ,korektni in prijazni..ne kar nekaj na pamet,pa sedaj šinfat,ko bomo potrebni zdravstvene obravnave,pa bomo vsi prihiteli v to bolnišnico..no tisti ,ki ste nezadovolni pa ne hodite sem pa ne delajte gužve ..res ste gvono ..

amen (nepreverjen)

razlika je med slov. bolnišnicami...v rakičanu kar ubojajo, drugog pa rešujejo in to žal ni edini primer. vse najslabše tem zdravnikom!

In reply to by nikolaus (nepreverjen)

kjjjj (nepreverjen)

Tudi moj oča s poslabšanjon raka je čako na urgenci od 9.00 vgojdno do 18.00 večer. Kda je prišo gor na oddelek pa ga je doktor v skurco ka je tak dugo čako ka bi že vgojdno mogo priti, ka bi lejko mro...In KDA JE pravo ka je že od gojdna tu je grato samo tuo

rafael (nepreverjen)

Žal treba se sprijaznit. Sedaj krivijo bolnico tako se pride do denarja

nikorett (nepreverjen)

verjamem očetu, ki pa je tudi kekec, da ni bolj pritisnil na njih, da je dejansko sam dovolil, da se toliko čaka. bi jim pač zagrozil takoj s tožbo, pa bi hčerko takoj sprejeli-garantiram. in itak da ta najbolj glupa bolnica ne bo priznala krivde.

František

K hčerki me niso pustili tako, da niti nisem vedel ali delajo kaj z njo ali ne. Sem pa jih iz čakalnice nekajkrat poklical in jih prosil naj pomagajo Tamari. To, da niso delali nič za njeno zdravje sem videl, ko jo je sestra s posteljo peljala na rentgen brez vozička na katerem bi morala biti fiziološka raztopina proti vročini !

In reply to by nikorett (nepreverjen)

František

Žaneta Kerčmar SEVEDA ZAPOSLENA V BOLNICI BO ZAGOVARJALA NEVESTNO DELO ZDRAVNIKOV.

Dr. Anica Mravljak mi je rekla, da jim zdravniki zdravstvenih domov ne bodo solili pameti saj oni več vedo.
TA ZDRAVNICA JE POSLALA TAMARO 11.5.2022 DOMOV BREZ, DA BI PREISKALA LEDVICE IN MEHUR S TRDITVIJO, DA JE V DOBREM STANJU.
12.5.2022 TO SE PRAVI NASLEDNJI, DAN PA SEM JOPELJAL Z REŠILCEM NAZAJ, DA SO JI VSTAVILI KATETER SICER BI JI RAZNESLO MEHUR.
ČE BI VSEVEDNA GOSPA PREISKALA TAMARO BI Z ULTRAZVOKOM UGOTOVILA, DA SE JI JE VSTAVILA VODA VENDAR JE BILA PREVEČ FINA, DA BI PREISKAVO Z ULTRAZVOKOM NAREDILA.

JE PA PREISKAVO NAREDILA NJENA OSEBNA ZRAVNICA GUMILAR S PRENOSNIM ULTRAZVOKOM, KI SI GA JE PRINESLA K NAM DOMOV POTEM PA ŠE dr. MALAČIČ, KI JO JE TAKOJ POSLAL V BOLNICO NA VSTAVITEV KATETRA.

Kamala (nepreverjen)

Urgentna vstavitev urinskega katetra na terenu, kaj je to?

In reply to by František

František

Žaneta Kerčmar SEVEDA ZAPOSLENA V BOLNICI BO ZAGOVARJALA NEVESTNO DELO ZDRAVNIKOV.

Dr. Anica Mravljak mi je rekla, da jim zdravniki zdravstvenih domov ne bodo solili pameti saj oni več vedo.
TA ZDRAVNICA JE POSLALA TAMARO 11.5.2022 DOMOV BREZ, DA BI PREISKALA LEDVICE IN MEHUR S TRDITVIJO, DA JE V DOBREM STANJU.
12.5.2022 TO SE PRAVI NASLEDNJI, DAN PA SEM JOPELJAL Z REŠILCEM NAZAJ, DA SO JI VSTAVILI KATETER SICER BI JI RAZNESLO MEHUR.
ČE BI VSEVEDNA GOSPA PREISKALA TAMARO BI Z ULTRAZVOKOM UGOTOVILA, DA SE JI JE VSTAVILA VODA VENDAR JE BILA PREVEČ FINA, DA BI PREISKAVO Z ULTRAZVOKOM NAREDILA.

JE PA PREISKAVO NAREDILA NJENA OSEBNA ZRAVNICA GUMILAR S PRENOSNIM ULTRAZVOKOM, KI SI GA JE PRINESLA K NAM DOMOV POTEM PA ŠE dr. MALAČIČ, KI JO JE TAKOJ POSLAL V BOLNICO NA VSTAVITEV KATETRA.

FRAP (nepreverjen)

Ali ste vi sodni izvedenec iz medicinske stroke?

In reply to by František

Draš (nepreverjen)

Jes mislin ka je čas, ka tij začneš predavati na medicinskoj fakulteti. V vse se razmiš, v nulo. Pa kelko san razbral šče rešilca voziš. Top, top, top! Takše nucamo v slovenskon zdravstvi, ezermeštre. Pomoje bi šče helikopter pelal či bi sila bijla.

In reply to by František

Collymore

Ge? Minister, minister bi mogel biti. Tou je neviđeno v koj se se razmi. 🤣

In reply to by Draš (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

To sem nedolgo nazaj tudi slišal, da je prezvišen, aroganten zdravnik v eni bolnišnici kritiziral zdravnike v Zdravstvenih domovih, ker jim ljudi tja pošiljajo namesto, da bi jih sami v ZD pošlihtali.
No, očitno bi nekateri radi tam samo sedeli nič delali in imeli astronomske plače in še kak dodatek zraven.

In reply to by František

František

Intravenozno zdravljenje z antibiotiki in transfuzije opravljajo smo v bolnici zato mora bolnik zaradi hude slabokrvnosti in podobnih posegov v bolnico !
Tudi dializne aparate imajo smo v bolnici, če še ne veš ! Zdravnica je bil pri nas s prenosnim ultrazvočnim aparatom, da je ugotavljal kaj je z njo narobe. V bolnici pa je bila dr. Anja Mravljak tako len, da bi vzela ultrazvočni aparat v ordinaciji in pregledal mojo hčer Tamaro zato jo je trikrat huje bolno rje poslala domov v "dobrem stanju" ! En dan pozneje pa smo jo e morali peljati nazaj v bolnico n vstavitev kateter, ker ji je zastal voda. Če bi gospa opravila pregled v bolnici je ne bi bilo treba peljati nazaj v bolnico ampak bi jo poslal n ustrezen oddelek na zdravljenje !
Taki ste najhujši baba čula baba rekla baba kazala !

In reply to by ..,,.. (nepreverjen)

pa šče tou (nepreverjen)

Pred vhodi v razne stavbe bolnišnice poglej kakšni hudi stroji stojijo.
Še kje v razvitem zahodu bi jim zasebniki zavidali.
Korona dodatki so bili res dar iz neba.
Pacientov nikjer plače pa dvojne.

..,,.. (nepreverjen)

Majcen, ne daj se.
Hudega odvetnika in do konca.
Več milijonska odškodnina.

..,,.. (nepreverjen)

Pri nas imajo dohtarji srečo, da nismo, kot Amerika.
Bi že davno peš hodili, ker bi nove luksuzne avtoje prodali, da bi plačali odškodnine.
Ne samo avtoje. Še pol bolnišnice bi prodali, da bi plačevali za odškodnine.

Amerika (nepreverjen)

Pri nas imajo pacienti srečo, da nismo kot Amerika. Jih 80% nebi moglo plačati pregleda kaj šele operacije. Doktori bi pa še bole luksuzne avtoje imeli, ker bi bilo plačilo neprimerno večje, mi sloveceljni bi pa bili še bolj zeleni od zavisti. Srečni moramo biti ka smo nej Amerika, ker tan je mali človek v zdravstvenon sistemi tolko vreden kot ima debelo denarnico oz kolko si lahko privošči.

In reply to by ..,,.. (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Se strinjam. Imate prav.

In reply to by Amerika (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

Slabo si prebral ali pa ne razumeš ali nočeš razumeti.
Itak, da se tam plača.
Ampak, da tam doktor za_ebe pa pozna Amerika astronomske milijonske odškodnine.
Pri nas bi pa tudi super plače imeli, noben pa nikoli ne bi za nič odgovarjal.

In reply to by Amerika (nepreverjen)

zda (nepreverjen)

to kaj si napisal je pa za rubriko največji humor ,če bi imel ameriko tukaj,in ameriški sistem zdravstva,torej to je ..če imaš denar si zdrav,če nimaš pa čakaš na javni urgenci po 13 ur + pa tam umreš..tako da bebec ne bluzi nekaj ,če se prej ne prepričaš kaj želiš povedat,si pa verjetno socjalaš okoli 20+ star ,veš taki socialaši v tvoji ameriki umurajo na pločnikih ,sploh ne vidijo ne povohajo bolnišnice ..tam bi kar crknil na ulici socialaš leni en

In reply to by ..,,.. (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Ni pošteno niti pravično, da se zaradi enega medijsko razvptega primera, po dolgem in počez pljuva po zdravstvenem osebju SBMS.

Collymore

Točno tako. Ljudje so slišali samo njegovo zgodbo, ki je pa... laž. Gospod žal ne more preboleti izgube hudo bolne hčerke. Za takšne primere obstaja strokovna pomoč.

In reply to by FRAP (nepreverjen)

František

Pridi na obravnavo moje pritožbe v prtličju upravne stavbe bolnice 25.7.2022 ob 9 h pa se boš sam prepričal kaj je res. Če bi bilo vse v redu obravnave moje pritožbe ne bi bilo !

Najhujši pa so taki bolniki kot ti, ki za pomoč nočejo slišati !

In reply to by Collymore

František

V BOLNICI SO SE USTRAŠILI PRIHODA VEČJEGA ŠTEVILA LJUDI, KI BI ŽELELI IZVEDETI RESNICO O MOJI PRITOŽBI MALOMARNEGA ZDRAVLJENJA ZATO SO OBRAVNAVO PRESTAVILI NA 26.7.2022 OB 9h V PRITLIČJU POSLOVNE STAVBE !

In reply to by František

František

Tudi za te velja vabilo na obravnavo kjer se boš lahko sam prepričal kaj se dogaja v soboški bolnici saj zahtevam zaslišanje zdravnikov, ki so nevestno ,in malomarno obravnavali mojo hčer ! Pa naj povedo zakaj je niso obravnavali v skladu s Hipokratovo prisego zdravljenj !

In reply to by FRAP (nepreverjen)

pindik (nepreverjen)

pa je bila obdukcija, ki je potrdila, da je dobnila preveč fentanila in od tega klinično mrtva? ali pa samo lari fari obtožbe s strani fotra?

Mikimaus (nepreverjen)

Koncno nesce ka je precital celi clanek.

In reply to by pindik (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

To bi moral preveriti pisec članka, predno ga je objavil.

In reply to by pindik (nepreverjen)

František

Si prebral članek ? Bolnica zanika vse trditve in to kljub temu, da ne navede nobenega nasprotnega dokaza !

In reply to by FRAP (nepreverjen)

František

Kljub temu, da že več kot en mesec zahtevam IZVID obdukcije ga še vedno nisem dobil.
Če si že tak strokovnjak bi vedel, da se fentanil po enem dnevu razgradi in ga ni mogoče več dokazati. Obdukcija pa je bila narejena 5 dni po zadnjem odmerku.
Dokaz za to, da je bila klinično mrtva po prvem odmerku je odpoved DELOVANJA možganov saj po eni uri niso več kazali znakov delovanja ! Pri življenju pa so jo ohranjali z aparaturami, da so se iz nas delali norca !

In reply to by pindik (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Malo nazaj je letejla kritika na dr. Čopija. Ges san bil na obravnave prinjen, pa lejko samo pozitivno napijšen. Čüjde me tau,ka je stariš san nej stavo šteroga od doktorof šteri idejo iz sprejemne ambulante in se nazaj vračajo(bil večkrat tan pa san vido) na urgenci pa njemi razložo, ka so očitno v sprejemnoj neka zašuštrale. Ne branen pa nikoga v bolnice.Rejsan ka do se mogle malo vkuper pobrate, tüde med zrnjon je plevel.

František

POŠLJITE KOGA OD KOLEGOV NOVINARJEV NA OBRAVNAVO MOJE PRITOŽBE, KI BO V PRITLIČJU UPRVNE STVBE BOLNICE 25.7.2022 ZARADI NEVESTNEGA IN MALOMARNEGA ZDRAVLJENJA PA BOSTE SAMI UGOTOVILI IZ PRVE ROKE NA OBRAVNAVI MOJE PRITOŽBE DA EVTANAZIJE IZVAJAJO ŽE SEDAJ BREZ ZAKONA !
MOJA HČI TAMARA JE ŽRTEV TAKE EVTANAZIJE SAJ SO JI NAMESTO MORFIJA S KATERIM BI JO MORALI DATI V COMO ZARADI OSLABELOSTI DALI INJEKCIJO EFTANILA, KI JE 300 KRAT MOČNEJŠI OD MORFIJA.
ENO URO PO DOBLJENI INJEKCIJI JE BILA ŽE KLINIČNO MRTVA. KLJUB TEMU SO JI INJEKCIJE DAJLI ŠE 10 DNI NAM PA SO SE LAGALI, DA SE BO ZBUDILA IZ KOME ČEPRAV SO NAS ŽE TRETJI DAN KLICALI V BOLNICO, DA SE NAJ PRIDEMO POSLOVIT OD NJE, KER JE V TAKO SLABEM STANJU !
15 DNI PO PRVI INJEKCIJI SO JI ODPOVEDALI VSI ORGANI KLJUB TEMU, DA SO JO UMETNO VZDRŽEVALI PRI "ŽIVLJENJU"

František

POŠLJITE KOGA OD KOLEGOV NOVINARJEV NA OBRAVNAVO MOJE PRITOŽBE, KI BO V PRITLIČJU UPRVNE STVBE BOLNICE 25.7.2022 ZARADI NEVESTNEGA IN MALOMARNEGA ZDRAVLJENJA PA BOSTE SAMI UGOTOVILI IZ PRVE ROKE NA OBRAVNAVI MOJE PRITOŽBE DA EVTANAZIJE IZVAJAJO ŽE SEDAJ BREZ ZAKONA !
MOJA HČI TAMARA JE ŽRTEV TAKE EVTANAZIJE SAJ SO JI NAMESTO MORFIJA S KATERIM BI JO MORALI DATI V COMO ZARADI OSLABELOSTI DALI INJEKCIJO EFTANILA, KI JE 300 KRAT MOČNEJŠI OD MORFIJA.
ENO URO PO DOBLJENI INJEKCIJI JE BILA ŽE KLINIČNO MRTVA. KLJUB TEMU SO JI INJEKCIJE DAJLI ŠE 10 DNI NAM PA SO SE LAGALI, DA SE BO ZBUDILA IZ KOME ČEPRAV SO NAS ŽE TRETJI DAN KLICALI V BOLNICO, DA SE NAJ PRIDEMO POSLOVIT OD NJE, KER JE V TAKO SLABEM STANJU !
15 DNI PO PRVI INJEKCIJI SO JI ODPOVEDALI VSI ORGANI KLJUB TEMU, DA SO JO UMETNO VZDRŽEVALI PRI "ŽIVLJENJU"

František

V BOLNICI SO SE USTRAŠILI PRIHODA VEČJEGA ŠTEVILA LJUDI, KI BI ŽELELI IZVEDETI RESNICO O MOJI PRITOŽBI MALOMARNEGA ZDRAVLJENJA ZATO SO OBRAVNAVO PRESTAVILI NA 26.7.2022 OB 9h V PRITLIČJU POSLOVNE STAVBE !

In reply to by František

František

FENTANIL SO DALI MOJI HČERKI Tamari NA ODDELKU REANIMACIJE V SOBOŠKI BOLNICI ZA INTENZIVNO NEGO Z IZGOVOROM, DA BODO V KOMI LAŽJE ZDRAVILI NJENE KRONIČNE BOLEZNI KATERE SO POVZROČILE BOLNIŠNIČNE BAKTERIJE.NA ŽALOST JE ŽE PO ENI URI OD PREJETE DOZE FENTANILA UMRLA SAJ JI JE FANTANIL POPOLNOMA UNIČIL MOŽGANE. Varuhinja pacientovih pravic MS bolnišnice pa je rekla, da s tem, ko so jih dali Fentanil, ni bilo nič narobe.
ZAKAJ PA JE POTEM UMRLA, ČE NI BILO NIČ NAROBE ?
VZDA PREPOVEDUJEJO FENTANIL, KI GA PRI NAS MNOŽIČNO UPORABLJAJO VSE BOLNICE PROTI BOLEČINAM
Kaj je pripeljal do usodnega dne v hollywoodski srednji šoli? Resnica je zastrašujoča. Izkazalo se je, da sta se dekleti poskušali omamiti. Dan prej sta kupila zdravilo, ki vsebuje opioide, ali narkotike proti bolečinam. Na žalost je nato preiskava pokazala, da je bilo sredstvo kontaminirano z veliko količino smrtonosne snovi fentanil. To je sintetično zdravilo z zelo visoko močjo. Ocenjuje se, da je do 50-krat močnejše od heroine! Dodaja se drugim narkotikom. Ne zavedajo se nevarnosti, dekleta so vzela zdravilo, ki se je pokazalo za strup. Primer preiskujejo. To ni edini primer te vrste v zadnjem času. Na območju Parka Lexington v Los Angelesu so se tudi predozirali, ne vemo pa, kako se je končalo. Nekaj je gotovo, konec bi lahko bil tudi tragičen.
Delite zgodbo in osveščajte mlade! https://pokukaj.si/show/32793/Najstnici_nasli_v_soli_v_groznem_stanju_e…

František

Varuhinja pacientovih pravic MS bolnišnice strokovna direktorica bolnice Manuela Kuhar Makoter pa je rekla, da s tem, ko so jih dali Fentanil, ni bilo nič narobe.

František

ZAKAJ PA JE POTEM ENO URO PO PREJEMU DOZE FENTANIL UMRLA, ČE NI BILO NIČ NAROBE ?

SO JO NAMERNO EVTANAZIRALI NAM PA LAGALI, DA SO JO DALI V COMO ZARADI ZDRAVLJENJA KRONIČNIH BOLEZNI ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice