Slika je simbolična.
Policisti poročajo o dogajanju v Pomurju v minulih štiriindvajsetih urah.

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali štiri prometne nesreče. V dveh sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Obravnavali smo sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, šest primerov povoženja divjadi in dva ugriza oziroma napada psa.

Na področju kriminalitete v Stročji vasi obravnavan vlom v stanovanjsko hišo, v Murski Soboti tatvina registrskih tablic MS FP-985, v Lendavi goljufija in v Moravskih Toplicah tatvina prometnega znaka za omejitev hitrosti.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila, ki je v Gornji Radgoni povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu bo zoper njega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona

Komentarji (12)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Na kateri strani je pravica?
Gre človek mirno po pločniku mimo privatne stanovanjske hiše, ko se nenadoma, iz čistega mira proti ograji zažene pasja mrcina in besno laja na mimoidočega. Ima lastnik psa pravico imeti tako žival, ki straši pešce na pločniku, ali ima pešec pravico do mirnega sprehoda po javni površini? Čigava pravica je večja? Pasjeljubci seveda ne bodo za nič na svetu priznali, da je njihov cucek nekoga močno prestrašil.

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Skoraj bi se zaklel, da vem, na katero mesto misliš? Psi sicer niso nevarni, itak so za ograjo, ampak ko se zakadi iz čistega mira trop malih "baterijašev" (navadno dva, vmes trije) proti tebi, lajajoč kot zmešani, ti lahko kar zastane srce. Kužki so tako na oko pravi lepotci, ampak vzgoja jim pa manjka!
Večkrat sem že pisal o napadih psov v Kuštanovcih in Fikšincih. Policija je bila obveščena, če se je kaj premaknilo ne vem... Vsaj v Kuštanovcih imajo Romi izgleda "prirojeno" pravico, da ustrahujejo vso okolico s temi psi. Ko te napade z ene strani besna mrcina, z druge pa ti iz gozda (kaj počne pes v gozdu?) dobesedno pridivja mislim da rotvajler, je šale konec. Sicer, kot je pri nas v državi, dokler se kaj ne zgodi...?
V Fikšincih hiša nima vhodne ograje, trije psi navadno pritečejo na cesto. Od lani pa so kar precej zrasli... brrrr.
Imamo pravico, da se mirno peljemo s kolesi po občinskih, državnih cestah?

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

selo (ni preverjeno)

upokojenc70............ In kaj je to takega ,če pes pribižij in zlaja ? Dobro vsaki se prestraši .Če je pes za ograjo in na vhodnih vratih dvorišča je opozorilna tabla da je pes na dvorišču ne moreš nikomur nič .Pes je lahko spuščen za ograjo nišče nikomur ne more prepovedati da pes ne sme biti na dvorišču .

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Potrebno je gledati tudi drug vidik in sicer kaj narediti z pacienti, ki pse dražijo, mečejo v njih kamenje, ... Potem pa ni čudno da tak pes včasih zalaja ko vidi takega pacienta, ki se mu šeta mimo vhoda na ograjeno dvoričše.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Ne obračaj zadeve. Vsaj v Soboti se kaj takega težko zgodi, saj si ljudem stalno na očeh. Pa se po svoje strinjam, da takega pacienta niti ni škoda, če pes pregrizne ograjo in ga napade. Malo za hec.
Ni pa prijetno, pa čeprav imajo psi morda res "pravico", da lajajo vsepovprek po svojem ograjenem dvorišču, da greš na meter mimo vhodnih vrat, kot strela pa na dva metra pa dva, trije psi kot besni zalajajo... Vsaj meni grejo že na živce, ker lajajo tudi iz balkona stanovanjske hiše.
Kot sem že napisal, tudi pse je potrebno dati v šolo, jih pravilno vzgajati. Če tega ni... najlažje je nagomilati dva, tri pse v hiši, kaj pa počenjajo, pa je potem deveta briga. Kot bi imel deco, v šolo pa jih ne bi poslal, da se socializirajo.

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Saj veš da je pasja šola namenjena temu, da se lastnika/človeka nauči kako delati z psom in ne obratno. Če en pacient nekajkrat tako izzive psa kot sem napisal, bo ta pes celo življenje to pomnil in se tudi ustrezno obnašal. Pa je res kriv za tole? Pes je žival in se nagonsko obnaša. Problem je človek, ki bi se moral kot razumsko/misleče se bitje moral temu primerno obnašati, pa se večkrat obnaša slabše kot pes.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Trbej zakon sprejeti , ka gda povzročiš nesrečo v pijanon stanji te more policija, zakon obravnavati kak morilca. Sakši šteri povzroči nesrečo v pijanon stanji pa kazen, odškodnina, refundacija stroškov zdravstveni zavarovalnici. Povzročitele smrtnij nesreč v pijanon stanji pa soditi in obsoditi na zatvor najmenje 30 lejt.

nihil (ni preverjeno)

Kak boš pa te morilce obravnaval? Na kelko bos jih obsojal ? Na 130 lejt?

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Človik v alkoholizajranon stanji na cesti je potencijalni morilec, gda pa napravi nesrečo pa je morilec. Ista obravnava cestnih morilcev , morilcov z nožami, pukđami ptd.

In reply to by nihil (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Napadli psi,kaj pa prodaja pšenice,o tem levi mediji ne pišejo.Imamo prrekmurko za ministrico a kaj nam to pomaga,če o vsem odloča ozadje te gu- gu vlade.22 miljonov pomoči za kmetijstvo,ne ga srat ministrica,8 marec jih dobi 7 miljonov.Ta ko bo kmetijstvo šlo še samo navzdol,a naivni kmeti ne ukrepajo le čivkajo in se vozijo z velikimi traktorji.Jaz bi jih obdavčil ker gre samo za tekmovanje med kmeti,živijo pa itak od sonvencij.
No ja ,minuta pa bo to zbrisano!

100-100 (ni preverjeno)

Ti si si že zakelo picofleks na televizor, ka ti slučajno nedo golobi vö odili iz tv -ja pa ti srali na glavou. SDS oivca.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec pa že cejlo življenje žive od socialne država pa kcoj gleda pa nikaj ne napravi. Takše delomrzleže na njivo spraviti pa naj cejle dneve travo vo mijčejo ka nede trbelo špricati.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Starejše novice