Slika je simbolična.
Iz Policijske uprave Maribor so potrdili, da so prejeli prijavo o ravnanju mladoletne osebe, ki bi lahko imela znake groženj.

Kot smo danes že poročali, smo v uredništvo Sobotainfo prejeli pričevanja več staršev, ki so zapisali, da imajo danes na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer izredne razmere in da otroke varuje policija.

Po pričevanju staršev, naj bi eden izmed učencev ljutomerske osnovne šole sošolcem zagrozil, da bo vse pobil, dejal naj bi tudi, da bo prišel na valeto in zabavo po valeti in tam vse pobil.

Kot je za Sobotainfo pojasnil Branko Meznarič, ravnatelj omenjene osnovne šole, policija zadeve preiskuje, za zdaj pa niso našli nobenih preverjenih informacij.

»Dogovarjamo se, da bo tudi v prihodnjih dneh v okolici šole povečano število policije,« je dodal.

Za podrobnosti smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota in Center za socialno delo Pomurje, odgovore pa še čakamo.

Incident tudi na eni izmed osnovnih šol v Slovenskih goricah

Kot smo še poročali, so podoben incident obravnavali tudi na eni izmed osnovnih šol v Slovenskih goricah. Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi prišlo do omenjenega incidenta na Osnovni šoli Rudolfa Maistra Šentilj.

Učenec višjega razreda naj bi v petek, 9. junija 2023, v šolo prinesel izdelan načrt dejanja, s katerim bi 'obračunal' z nekaterimi sošolci.

Policija potrdila informacije incidentu

Kot je za Sobotainfo pojasnila Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor, so policisti prejeli prijavo, ki se nanaša na ravnanje mladoletne osebe, ki bi lahko imelo znake groženj.

»V zvezi s tem še zbiramo obvestila. Zaradi interesa zaščite mladoletnih oseb več informacij ne moremo podati,« je dodala.

Policisti se zavedajo resnosti nasilja

Iz Policijske uprave Maribor so ob tem dodali, da se policisti zavedajo resnosti nasilja med mladimi in pomena prijave morebitnih odklonskih ravnanj.

»Poudarjamo, da lahko mladi zaradi nepremišljenosti, neizkušenosti, nezrelosti in ob pomanjkanju osebne odgovornosti hitro sprejmejo napačno odločitev,« je pojasnila.

Iz osnovne šole incidenta ne želijo komentirati

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Osnovno šolo Rudolfa Maistra Šentilj, slednji pa zadeve niso želeli komentirati.

 »Vsi mediji že pišejo o tem, ne bom več dajala izjav,« je povedala Mihelca Fajs, ravnateljica osnovne šole.

Za odziv smo se obrnili tudi na Center za socialno delo Maribor, odgovore pa še čakamo.

Komentarji (6)

čarni vrag (ni preverjeno)

To ravnanje policije je popolnoma neprimerno. Tega učenca odstraniti s šole in ga predati v vzgojno ustanovo. Ne pa da policija patruljira okoli šole.

czd (ni preverjeno)

Naj ga hišnik malo na trdo prime pa bo mali dober.

Falko (ni preverjeno)

Baje bil od ene mocne familije, znane po umorih, tek ka nebo nic s toga!

Smodiš_Cven (ni preverjeno)

Jabuka ne pade daleč od drevesa

In reply to by Falko (ni preverjeno)

wefwefwef (ni preverjeno)

Ki te je tota šola, rudolfa maistra? Ajaj, novinarji.

jojoba (ni preverjeno)

zavedajo se in poudarjajo, a vseeno jih kaznujejo.

Starejše novice