Slika je simbolična. (Vir: Špancirfest)
V Varaždinu se je včeraj začel največji in najbolj priljubljen festival na Hrvaškem Špancirfest. V desetih dneh bo ponudil več kot 500 dogodkov, od koncertov do predstav in kulinaričnih doživetij.

Festival, ki ima že 25-letno zgodovino, vsako leto obišče več deset tisoč ljudi. Odvija se na trgih in ulicah mesta Varaždin, ki se med festivalom spremenijo v glasbene, gledališke, plesne odre, studie in prizorišča za razstave ter v kulinarična doživetja na prostem.

Koncerti, kulinarična doživetja, gledališke in plesne predstave

Vse to bo na programu, ki se je začel v dopoldanskih urah že včeraj, glasbeni program zvečer na odru Vile Bedeković pa je odprla slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile.

Na istem odru, ki je tudi edini oder, za katerega bodo vstopnice plačljive, bodo do konca festivala 27. avgusta nastopili še skupina Cambi, učenci Glasbene šole Varaždin in drugi glasbeniki, na ogled pa bodo tudi gledališke komedije v izvedbi Kerekesh teatra.

Zveneča glasbena imena

Na glavnem festivalskem odru Pan bodo vstopnice za vse dogodke brezplačne. Na njem se bo v osmih dneh odvilo 12 koncertov.

Glavna zvezda festivala bo letos svetovno znana skupina iz Škotske Franz Ferdinand, pred katero bodo občinstvo ogrevali slovenski Joker Out. Med glasbenimi izvajalci na odru Pan bodo poleg njih nastopili še TBF, Neno Belan & Fiumens & Brass experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Silente, Buč Kesidi, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić ter Cold Snap in Crna kronika.

Različna festivalska prizorišča

Poleg komedij Kerekesh teatra bodo gledališke predstave na ogled tudi na drugih festivalskih prizoriščih, medtem ko bodo ulične dogodke sestavljali tako glasbeni nastopi kot cirkuške in druge predstave.

Na njih bo nastopilo 15 umetnikov iz različnih koncev sveta, organizatorji pa kot enega od najzanimivejših dogodkov izpostavljajo včerajšnjo multimedijsko parado z 32 plesalci v izvedbi francoske skupine Mecanique Vivante.

Za otroke na Špancirfestu ponujajo različne ustvarjalne delavnice, koncerte in predstave pa tudi igre in športne dejavnosti in celo lunapark za male ljubitelje adrenalina.

V parku okoli starega mestnega jedra bodo za gastronomske užitke medtem skrbeli v Carlsberg Food & Party coni, kjer bodo iz stojnic in food truckov ponujali različne kulinarične specialitete.

Komentarji (1)

Taraaa (ni preverjeno)

Dosadno i zanič. Kič drugega nemoreš reči

Starejše novice