Slika je simbolična.
Italijanski Nobelov nagrajenec predlaga kuhanje testenin z ugasnjenim štedilnikom.

Nobelov nagrajenec, italijanski fizik Giorgio Parisi je v Italiji sprožil burno razpravo s predlogom ljudem, naj testenine skuhajo ob ugasnjenem štedilniku, da bi tako sredi krize vse višjih življenjskih stroškov prihranili energijo in denar.

Parisi je v zapisu na Facebooku predlagal, naj ljudje ugasnejo štedilnik, ko voda s testeninami zavre, nato pa naj pustijo posodo dobro pokrito, dokler se testenine ne skuhajo.

Številni ljubitelji testenin so na družbenih medijih izražali dvom v njegov predlog, znan kemik Dario Bressanini pa je potrdil, da sistem deluje. »To ni nekaj novega,« je za italijansko agencijo Ansa dejal Bressanini, čigar posnetke na prav to temo si je ogledalo že več kot milijon ljudi.

»Že 200 let vemo, da ni vrela voda, njeno vrenje tisto, kar opravi kuhanje, temveč temperatura vode, ki nato toploto prenaša na testenine, riž ali jajce,« je dejal.

Obenem pa je priznal, da so številni zbegani, ker so ljudje navajeni kuhati testenine v vodi, ki vre, pogosto pa pri tem ne uporabljajo niti pokrovke.

Komentarji (5)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Vse povedano.
Nič novega.
Mediji pa spet odkrivajo toplo vodo.

anton77 (ni preverjeno)

Bizarna van je ...! Eni že dugo tak kujamo, influenceri so edijni ka toga ne vejo, pa tisti bebčki, ka si ponji zgled gemlejo.

nagicigan (ni preverjeno)

ta nobelovec je na novo, odkril toplo vodo, mater je pameten...

čarni vrag (ni preverjeno)

Ja s takšnim kuhanjem bomo rejšili svet. Tak je Cigo svojoga konja učil, ka nede jo.

Deejjan svinsk… (ni preverjeno)

Kaj če bi ga imenovvali tele mamino
Jutri bo podal izjavo da lahko kavsas z mehkim kurcekom
Tele je tele

Starejše novice