Slika je simbolična.
Avstrija znova zaostruje kazni za prehitre voznike.

V Avstriji bodo s 1. marcem začela veljati strožja pravila za prehitre voznike. 

Tistim, ki bodo omejitev hitrosti prekoračili za najmanj 80 kilometrov na uro v naselju ali najmanj 90 kilometrov na uro zunaj naselja, bodo vozilo lahko zasegli in prodali na dražbi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Če je bil voznik v preteklosti že kaznovan zaradi hitre vožnje, na primer zaradi udeležbe na nezakonitih avtomobilskih dirkah, mu bodo avtomobil lahko zasegli že ob prekoračitvi omejitve hitrosti za več kot 60 kilometrov na uro v naseljih in 70 kilometrov na uro zunaj naselij.

Avstrija s tem ukrepom sledi Italiji in Švici

»Obstaja hitrost, pri kateri avtomobil postane orožje. Temu bomo zdaj naredili konec in poskrbeli, da bodo kršiteljem v prihodnje takoj in trajno odvzeli njihovo zločinsko orožje,« je dejala ministrica za promet Leonore Gewessler.

V avstrijski avto-moto zvezi sicer dvomijo o učinkovitosti ukrepa in imajo pravne pomisleke. 

»Po eni strani ni študij, ki bi dokazovale, da strožje kazni ljudi bolj odvračajo od prekrškov kot nižje. Poleg tega bi morala o tako drastičnih posegih v lastnino odločati kazenska sodišča in ne upravni organi,« je za agencijo APA pojasnil odvetnik avstrijske avto-moto zveze Matthias Wolf.

Avstrija s tem ukrepom sledi sosednjima Italiji in Švici. Nazadnje je kazni za prehitre voznike poostrila leta 2021, ko je drastično zvišala globe in podaljšala trajanje začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Komentarji (11)

en (ni preverjeno)

"Tistim, ki bodo omejitev hitrosti prekoračili za najmanj 80 kilometrov na uro v naselju." Če se v naselji pelaš najmanj 130km/h te si drugoga kak zaseg vozila niti ne zaslužiš.

iglaš (ni preverjeno)

tak in podobno se to dela v Avstriji:
"Ordinacije zaprte: Koroški splošni zdravniki načrtujejo stavko v velikem tednu".
Naši doktori pa namesto ka bi štrajkali, delajo, ko da nič ni, niti za malico včasih nemajo časa, mediji pa vlada pa jih blatijo sto na uro. Dol staviti vse, pa se naj Golob in njegova vlada gladko slika. tak se dela!
Zdravniki, ite do konca, bojijo se vas. Levičarji, nismo več v letu 1945!!!

ZA doktore: (ni preverjeno)

Trije potrebni koraki pri iskanju poti iz slepe ulice pogajanj med vlado in zdravniškim sindikatom:
1. VZPOSTAVITEV KREDIBILNE AVTORITETE POGAJALCEV:
- Pogajalsko ekipo naj končno prevzame PV Robert Golob
2. POVRNITEV ZAUPANJA
- Vlada RS naj prizna 2x podpisane zaveze v letu 2023 in se OPRAVIČI javnosti, zdravnikom in Fidesu, ker jih ni uspela uresničiti. Pojasniti razloge!
3. DOLOČITEV ČASOVNEGA OKVIRA IN TEMPA POGAJANJ
- Zaradi resnosti razmer se pogajalski ekipi srečujeti vsak dan ob isti uri, 7 dni na teden neprestano do končnega dogovora.

In reply to by iglaš (ni preverjeno)

zanič vlada (ni preverjeno)

no, vsaj to: Državni sekretar priznal. Vlada je kršila podpisani dogovor s FIDES-om!

In reply to by ZA doktore: (ni preverjeno)

ministrica pa.... (ni preverjeno)

Dopust na dan sprejemanja vladnih ukrepov za zaščito javnega zdravstva, v začetku sedmega tedna zdravniške stavke, ki grozi, da bo dokončno zlomila slovensko javno zdravstvo in še poslabšala oskrbo ljudi, ki potrebujejo zdravniško pomoč. Naslednji dan prihod pred novinarje, brez možnosti vprašanj. Vse bolj opazna odsotnost s pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides o prekinitvi stavke, ki bo v petek s prenehanjem soglasij za nadurno delo prišla v povsem novo dimenzijo. Kje je in kaj sploh počne zdravstvena ministrica Valentina Prevolnik Rupel?

In reply to by ZA doktore: (ni preverjeno)

jojajoj (ni preverjeno)

Seveda smo nej v letu 1945 ... samo po pisanji vas enih imbecilov izgledne kak da smo leta 1472 gda je še velka večina lidij bila zabita in neizobražena.

In reply to by iglaš (ni preverjeno)

zgleda (ni preverjeno)

po tvojen pisaji si ti tudi med zadnjimi

In reply to by jojajoj (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

To so ti desni volilci, jebiga.

In reply to by jojajoj (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Pa ka ste eni rejsan prizadeti, čkanek je o kazni v Avstriji.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

V kolikor pelje v naselju 130 km/h trajno odvzeti vozniško in za nekaj časa v zapor.

Divjaki, ki v večjih mestih uprizarjajo nočne dirke so postali velik problem.

Miličniki so znašali s takimi.

Ples ob spremljavi gumijevke.

Jebiga (ni preverjeno)

Pa ko se vij trgate zoj za Avstrijo, vej pa uni majo svoje zakone, pri nas so pa takšne kok so, še 10×ujše kok tan. Malo samo premislite za kakšne nebuloze te že pri nas avto zemejo,pa kakšne kazne pišejo. Pa tan nega sakše keden akcije, zoj za to, zoj pa za tou, kok pri nas, glavno ka se lüpi narod.

Starejše novice