Priljubljenega hrvaškega radia, ki je dosegal okoli 1,2 milijona poslušalcev, odslej ne bo več mogoče slišati na frekvenci 101. Hrvaška agencija za elektronske medije mu je namreč odrekla koncesijo.

Frekvenca, na kateri je 37 let oddajal Radio 101, je bila dodeljena drugemu ponudniku, in sicer jo je prejel Top Radio. Ta bo lahko na območju Zagreba in Zagrebške županije na frekvenci 101.0 MHz oddajal naslednjih 15 let, za tako dolgo jim je bila namreč podeljena koncesija. 

Radio 101 se je na odločitev odzval s kratkim sporočilom na Facebooku: »Hvala vsem. Kmalu se vam oglasimo, zdaj smo vsi še malo ... brez besed ...«

Spomnimo, Radio 101 je nehal oddajati v začetku junija na frekvenci 101.0 MHz, ker pravočasno niso prejeli nove radijske koncesije za območje Zagreba in Zagrebške županije, napovedali pa so nadaljevanje oddajanja prek internetnega pretakanja.

31. maja jim je potekla koncesija, njihova ponudba na razpisu za koncesijo pa je bila zavrnjena, kljub temu da so bili edini prijavljeni ponudniki. Koncesijo so jim odrekli, ker naj bi prepozno dostavili potrdila o poravnanih davčnih obveznostih, finančna jamstva in druge podatke, ki so povezani z njihovim poslovanjem.

Prijavili so se na nov razpis za koncesijo, a to jim je izmaknil Top Radio. 

Ker je lastnik Thomas Alexander Thimme zaščitil ime svoje radijske postaje, bomo v prihodnosti na tej frekvenci poslušali radijsko postajo z drugim imenom.

Komentarji (10)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zelo prav je, da se frekvence preusmerjajo in dodeljujejo novim medijem. Prav bi bilo, če bi lahko kdo zamenjal frekvenco za Radio Murski val (saj razen pizdarij in JJ- politike drugega ne poznajo). Za vzor si vzamite radio 105, kjer razen muzike in poročil, ter dobre državljanske vzgoje ne predvajajo nič posebnega.

orglice (ni preverjeno)

sem si kar mislil, spet je kriv i.j.j. trenutni pv.

In reply to by tuncika

komunista (ni preverjeno)

Jedem ti radio 105. Goni se na Hrvaško pa tan boj.

sikowr (ni preverjeno)

who cares. balkanija.

Res nica (ni preverjeno)

Radijo 101 že sicer par let ni to kar je bil, saj so ga par let nazaj prodali in marsikaj spremenili. Ampak vseeno škoda, ponavadi je bila dobra glasba.

Za cason (ni preverjeno)

Pa ka ste vij normalni? Dva meseca ze ne oddaja vi pa zdaj celi histericni o ton clanke pisete?
Je pa rejsan ka je biu tou radio z najboukso muziko dalec na okouli. Tisti ka se pa palite na radio 105 pa ste itak zarukani primitivci keri ob enon se janso volite. Za takse je tudi namenjeni tej plitvi radio.

105 (ni preverjeno)

@Za cason si zgleda ti... ker ocitno ne ves, da ne obstaja samo radijsko oddajanje in da je 101 tudi v teh dveh mesecih se vedno bilo moc poslusati on-line ;)

In reply to by Za cason (ni preverjeno)

Zastava stopet (ni preverjeno)

Znan ka se fajn počutiš, kda pametuješ, samo naj te razsvetlin, ka je fčera Radio 105 dobo dokončno odločbo, ka so zgubili frekvenco. Tak ka to je nej dva meseca staro, nego od fčera. Mi je pa vačik fejst žau za Radio 105, ka so resno vrteli dobro muziko za razliko od radia 101, Murskoga vala, Radio Ena in tak dale.

In reply to by Za cason (ni preverjeno)

!!!!! (ni preverjeno)

Tudi Murski Val bi se mogel posloviti .Drugega nimajo ,ko g.Herta z kremami in kapsulami pa dr .Majc svojimi zdravili trn v peti ( brezi veze ) romskih trideset ojiva brez vezniva ob četrtkih ka ,mislita ka sta smešniva pogovor župani brezi haska .

GinkoG (ni preverjeno)

Tej radio je edini mel muziko kero nejso štancali na plejlisti saki den isto vro kak seposedi indri. So znali dati gor tuj kaj alternativnoga, drugačnoga, nej čutoga še.

Starejše novice