Kaj pomenijo ti nenavadni znaki, opaženi na slovensko-avstrijski meji?

V avstrijskem Bad Radkersburgu, kamor zahajajo številni Slovenci, je moč opaziti nevsakdanji znak.

Marsikomu se ob tem poraja vprašanje, čemu sploh služi. Za odgovor smo se obrnili na občino Bad Radkersburg, kjer so za Sobotainfo pojasnili, da to ni prometni znaki v tradicionalnem pomenu. 

»To je umetniški projekt štajerskega Vulkanlanda. Znaki so postavljeni ob Route 66.«

Štajerska regija Vulkanland je bogata z nesnovno kulturno dediščino, ki je rezultat pristopa razumevanja, da je tradicijo potrebno živeti in razvijati, da ta ostane živa v spominih ljudi.

Vulkanland Route 66 navdihuje znamenita cesta 66 v Združenih državah Amerike in popotnikom ponuja priložnost, da raziščejo čudovite pokrajine, očarljiva mesta in kulturne znamenitosti tega območja.

Regija Vulkanland je znana po svoji vulkanski pokrajini, gričih, vinogradih, sadovnjakih in zgodovinskih vaseh. Pot vas vodi skozi slikovito pokrajino, mimo vinogradov in sadovnjakov ter ob veličastni reki Muri.

Na poti boste naleteli na očarljiva mesta, kot so Feldbach, Bad Radkersburg in Gleisdorf, kjer se lahko ustavite in raziskujete lokalne znamenitosti, uživate v tradicionalni avstrijski kuhinji ter poskusite lokalna vina in pridelke.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj narave, gurman ali ljubitelj zgodovine, se na tej slikoviti poti lahko vsakdo najde nekaj, v čemer lahko uživa. 

Vir: Izrez zaslona (Google zemljevid)

Popolna umetnina

Vulkanland Route 66 poteka od Ilza - s povezavo na A2 - do Bad Radkersburga ali St. Veita na južnem Štajerskem - s povezavo na A9.

Namesto običajne markacije pot označuje 90 znakov veselja do življenja

V obliki krajevnih napisov, ki jih je oblikoval produkcijski strokovnjak Andreas Stern, opozarjajo na posebnosti regije in vabijo k novim pogledom.

Komentarji (6)

Šef19991 (ni preverjeno)

Tou obstaja že skoraj dvej lete...ali več celo... neven točno. Za novinarje "dobro in hitro" opažate... hahahah

. (ni preverjeno)

Zaj so komaj dobili plačano.

In reply to by Šef19991 (ni preverjeno)

Gusti (ni preverjeno)

Točno tak, obstaja že dve leti ali več in se enega nisem videl poškodovanega zaradi vandalizma. Prejšnjič sem se peljal skozi Tišino in videl zanimive skulpture v parku, pa nevem če so postavljene en mesec in kot sem videl v enem prispevku, da so poškodovane- uničene. To izraza kulturo naroda, oziroma ogledalo učiteljev, profesorjev in tudi starsev, ki jim je samo za evropsko plačo, vzgoja jim je pa na desetem mestu.

. (ni preverjeno)

Slo venci so zavozili vse ka je možno.

In reply to by Gusti (ni preverjeno)

Pacijent (ni preverjeno)

Njejne pojeb pa ges pa ona smo tudi bilij .

Doh (ni preverjeno)

bedarija in prav nobena smiselna razložitev to ni.

Starejše novice