Slika je simbolična.
Sporna pijača ni bila distribuirana v Slovenijo.

Sporna pijača, ki so jo na Hrvaškem zaradi suma več primerov zastrupitve umaknili s trga, ni bila distribuirana v Slovenijo, so danes sporočili iz uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Na Hrvaškem sicer še čakajo na rezultate analize odvzetih vzorcev Coca-Cole in vode z okusom Römerquelle.

Coca-Cola na Hrvaškem je na podlagi odločbe hrvaškega državnega inšpektorata iz prodaje začasno umaknila serijo Coca-Cola Original Taste 500 mililitrov v plastični embalaži, proizvedeno 11. oktobra letos in z rokom uporabe do 11. aprila 2024.

Omenjena izdelka nista bila distribuirana na slovenski trg

Začasno so umaknili tudi dve seriji Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 mililitrov v stekleni embalaži, proizvedeni 27. maja 2023 (z rokom uporabe do februarja 2024) in 22. junija 2023 (z rokom uporabe do marca 2024).

Podjetje Coca-Cola HBC Adria Hrvaška je upravo za varno hrano obvestilo, da lota dveh izdelkov nista bila distribuirana na slovenski trg, so danes sporočili iz uprave.

Na Hrvaškem še čakajo na rezultate analize odvzetih vzorcev, ko bodo znani, bodo informacijo delili preko sistema obveščanja EU RASFF, so pojasnili na upravi za varno hrano.

V Sloveniji niso zabeležili podobnih težav po zaužitju 

Na podlagi informacij o zastrupitvi na Hrvaškem je sicer uprava preverila stanje tudi v Sloveniji, kjer ni zabeležen noben podoben primer težav po zaužitju vode oziroma brezalkoholne pijače.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, tudi v EU RASFF, v katerem so razvidna obvestila vseh držav članic Evropske unije o nevarnih oziroma potencialno nevarnih živilih, nobena država letos omenjenega živila ni prijavila zaradi sporne sestave.

Komentarji (2)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Kako lahko nekdo z gotovostjo zatrdi, da ni bila tudi v Slovenijo distribuirana pošiljka pijače v kateri je lahko tudi kakšna strupena, ko pa še vedno ne vedo kje se je strup pojavil, kako je prišel v embalažo in kdo je za to odgovoren? Gre zgolj za ugibanje in umirjanje potrošnikov, četudi se bo lahko tudi komu kaj zgodilo. Jaz ne kupim nobene pijače več, vi pa kakor hočete.

. (ni preverjeno)

V avstrijski radgoni punijo romerquele?

Starejše novice