Na Hrvaškem se zaradi letošnje koronakrize kot kaže obetajo precej nižje cene, kot smo bili temu priča v preteklosti. Lani ste za omleto plačali več, kot boste letos za prenočitev.

Hrvaška je povsem odprla mejo s Slovenijo, kar pomeni, da se lahko k našim južnim sosedom po novem odpravi kdor koli in ne le lastniki nepremičnin ali plovil. Seveda pa bodo cene letos precej drugačne od tistih, ki smo jih poznali pred leti.

V strogem centru Dubrovnika boste tako za stanovanje odšteli vsega 20 evrov za nočitev, v Opatiji pa se celotne vile z bazenom oddajajo za vsega 40 evrov na dan, poroča 24sata.hr, kjer so preverili, kako se trenutno gibajo cene apartmajev, stanovanj in vil na hrvaški obali.

"Na Hvaru lahko dobite apartma za 18 evrov na noč, lani ste za omleto v tem mestu plačali 24 evrov. Omleta je bila lansko leto dražja, kot je letos nočitev za eno noč," so med drugim zapisali in dodali, da obstajajo tudi optimisti, ki računajo, da bodo dobili goste, ki bodo pripravljeni plačati tudi do 700 evrov za nočitev.

Stanovanje z bazenom za 50 evrov

Preko priljubljenega "Airbnb" je tako možno najti luksuzna stanovanja od 18 evrov naprej. V Dubrovniku lahko vilo najamete že za 60 evrov na dan. Apartmaje, tudi takšne, ki so v luksuznih vilah, pa lahko najamete za ceno od 30 do 50 evrov na noč. Podobna situacija je tudi na Hvaru, kjer boste za stanovanje z bazenom plačali okoli 50 evrov na noč.

V Opatiji se je eden od ponudnikov odločil, da svoj apartma poimenuje "Corona Free", ki ga je možno najeti za 22 evrov na noč. Kot še piše 24sata.hr, je v Opatiji možno dobiti stanovanje ali apartma korak do morja za 35 do 40 evrov po nočitvi.

Kot so še zapisali pri omenjenem mediju, se bodo tudi druge cene storitev precej znižale, pri tem pa so omenili parkirnine, vožnjo s taksijem, ponudbo hrane in podobno. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blafov Floki (nepreverjen)

Najlepše morje , prijazni lidge , ka še ščeš več ?

Ntifari (nepreverjen)

Ne zavajajte. To je bila napaka pri vnosi in so na portali od steroga povzemate tudi to napisali..

VSI NA HRVAŠKO (nepreverjen)

Hrvaška je že krepko spustila cene, slovenski pametnjakoviči pa pravijo, da ne mislijo spuščati cene. Kdo pa bo tako nor, da bo tem bolnim slovenskim tajkunom plačeval enkrat dražje kak na hrvaškem. Klinc jih gleda, naj crknejo mi pa gremo na Hrvaško, odločitev je seveda naša, pa naj si teh 200 € nekam vtaknejo, spet nas mislijo našajbati.

Ciril1 (nepreverjen)

Zdaj do bar realne cejne vsega...

Nikaloo (nepreverjen)

Pa ka vi dejansko vrvlete tem bedakom sobotainfo.
Ne zavajajte s cejnami.
Julija in avgusta do cejne enake kot lani oz. po moznosti se visje.
Bedaki malo pozovite na hrvasko in se pozanimlite nej pa ka narodi prodajate bucke

Nikaloo (nepreverjen)

SOBOTAINFO, POGLEDNITE BOOKING KAKSNE SO CEJNE V SEZONI.
NEVEN KAKSNO GOVNO MORES BITI KA LIDEN MLATIS NEKSNE PRAVLICE.
VSE ZA KLIKE, FUJ

In reply to by Nikaloo (nepreverjen)

Starejše novice