Na današnji izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 v Sloveniji se je vladni govorec Jelko Kacin dotaknil tudi teme odpiranja mej.

Kacin pravi, da so meje načeloma odprte, ko gre za tranzit. Kdaj bo prišlo do popolnega odprtja mej pa za zdaj odgovora ni, saj je vsaka država pri tem koraku suverena. 

“Gre za zahteven izziv, ker nobena država noče imeti covid pozitivnih gostov,” pravi Kacin.

Sprostitev turistične sezone lahko nevarna

Dejstvo je, da so zadeve v Italiji še vedno precej dramatične pravi Kacin in dodaja, da pa potekajo odkriti in poglobljeni pogovori s sosednjo Hrvaško, ki temeljijo na epidemiološki sliki. Vendar bi pa sprostitev turistične sezone na Hrvaškem in prihod italijanskih gostov precej povečala nevarnost, da se virus ponovno aktivira. 

“Ni realno pričakovati, da bi višje temperature virus upočasnile. 

Po besedah Kacina ta domneva nima več veliko zagovornikov, zato se mora NIJZ v pogovorih in usklajevanjih glede prehodov meja tega zavedati. Vračanje covid pozitivnih oseb nazaj v Slovenijo je namreč zahteven postopek. Potrebna bi bila namreč popolna izolacija osebja, ki bi bilo v stiku s pacienti. 

Po povratku v obvezno karanteno

O tem pa bo morala odločati tudi vlada. Zdaj pa velja, da je mejo možno prestopiti, vendar je po povratku nazaj v Slovenijo obvezna vsaj 7-dnevna karantena, po koncu te pa še obvezno testiranje. Če je test negativen, se karantena zaključi, sicer pa se podaljša. 

Hrvati prehiteli sami sebe

Kacin je še dejal, da je Hrvaška z nedeljskim odprtjem mej prehitela sama sebe, saj mejni organi še nimajo nobenih konkretnih navodil. 

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Ni realno pričakovati, da bi višje temperature virus upočasnile.

Je vladni nakladač Jelko Lažnivi navedel na katere raziskave, raziskovalce ali Nobelovce se sklicuje? Verjetno pa je vse potegnil iz zraka in prodal slovenski vprežni živini. To je lažni virus in bo deloval toliko časa dokler bodo ljudje verjeli lažem.

gost2020 (nepreverjen)

čarni vrag, jaz osebno sem vedno bolj prepričan, da si ti en mali psihopat!
Pusti ti znanost in raziskave in se primi svoje lopate, verjetno si že slišal za pregovor le čevlje sodi naj kopitar... če ne veš kaj to pomeni, ti bo pa pomagal tvoj edini prijatelj Google.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Za tebe san profesor na vsej področjaj.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

čarni vrag, to pa vsekakor, je razvidno iz tvojega pisanja... inteligenca na višku hahaha

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

vergilop (nepreverjen)

profesor iz kumrovske sole :)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Plandemija! (nepreverjen)

Ovce ite vi samo še dele na te njihove volitve, saj vecina nas dobro ve da je ze v naprej vse nastavljeno in da oni niso tu za nas,oni imajo svoje psihopatske gospodarje in delajo za njih in proti narodu! Vse ka obljubljajo je samo en vlki nateg!

micikaaa (nepreverjen)

DOKLER ne zbolite ste junaki.....potem pa.....??????

BGoo7 (nepreverjen)

Je bil pajdaš pozitiven. Bil betežen 3 dni. Več dni san ge ležo ka san gripo mel. Če gledan na NIJZ je še gnes med obolelimi. Ker je v toj občini edini bil in očitno ne odšetavajo..

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

XYZ123 (nepreverjen)

ŠE EN KORONABEDAK

In reply to by BGoo7 (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Bogataši so virus prinesli in oni ga širijo in temu ne bo konca,ker itak ga spet prinesejo z sabo in okužijo druge.

Mondragon (nepreverjen)

Kateri virus?? Ta, ki ga nikoli ni bilo??

XYZ123 (nepreverjen)

ŠE EN KORONABEDAK

In reply to by Mondragon (nepreverjen)

Mondragon (nepreverjen)

Ti, ki verjameš!

In reply to by XYZ123 (nepreverjen)

Jojhnk (nepreverjen)

jebo vas hrvaška....

Belial (nepreverjen)

Ges osebno pa mislen ka je edino praf pa smotrno ka se v toj krizi pisti pejnez pri nas doma. Tak kak se tou nagovarja pri Avstrijcih. Še z ten ka nan je ostalo moremo fčase letete k hrvaton pa doj bujte do zadnjoga centa če gli majo vse turiste za somare že lejta z teme cejname. Jugoslovanske propadajoče bungalove pa hotele. Pa tou lejko samo nan janezon odavlejo. Mislen resno se nič ne cejnimo. Pa kakšo lejpo državo mamo z alpame pa naravo. Mij pa li sijlimo doj..tisto morje glejdat, ko da be prazne njive glejdo..še dodatno bole psihično zmatrane domov prideš..

Mondragon (nepreverjen)

Hahaha

In reply to by Belial (nepreverjen)

marksi (nepreverjen)

nima smisla komentirat, dokler ne komentira vseznani Karl Marx.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Najprlej vse doj zaprejo, sposagajo prebivalstvo, te pa na puno delajo reklamo, kak se naj tira turizem, kak se naj ide v domačo državo, dopejrajo meje... Točno moj humor... Majstri, zaradi vaše panike je gospodarstvo mrtvo. Polovica lidij je zosagana, ne vupajo iti niti v bolnico, čeprav so poškodovani ali pa majo kaj hujšoga. Pa je tu govora o dvajstiletnikih, šterin virus nede naredo nič. Kaj šele ka bi šli kama na dopust. Za pol leta pa de prišlo spoznanje, ka je letošnja turistična sezona katastrofalna, ka se neje napravilo nikšnoga spoobnoga dobička, propadnoli so marsišteri gostinci in hoteliri... Što de pa te li kriv?

čarni vrag (nepreverjen)

Na Hrvaško imamo letno 2 milijardi Eur izvoza. Če Hrvatje nedo meli Evrčkov, nedo kupili naše robe, pa do slovenski delavci lepo leteli na cesto. Te do meli čas, pa do lejko šli k doktori Kacini na testiranje virusa. Kacin de jim pa razložo kak je Cigo včul svojoga konja, ka več nede jo. To de zdaj jako interesantno v toj novi realnosti, povirusne Slovenije. Namesto krme, dobiš virusno propagando. Maske pa prazen želodec, to je za rajo, Kacin pa lepo na Krk, kje de se mastil z ribami pa raki. Mogoče te tisti bole pametni med zavedenim ljudstvom gor pridejo kelko je ura.

hohehihuh (nepreverjen)

Pa dajte no.... pa što še tou vrvle???? Što ste tisti lidje ka se date nategovati ten lažnivcon??? Ka resno več nišče ne razmi ka se dogaja po svejti??? Tej Kacin bi pa zdaj že mogo kazensko odgovarjati za svoje laži, potvarjanje informacij in širjenje panike. Če nej on pa tisti ka njemi tej bedarije kere guži zapovidavlejo. Dajte se lidje že ednouk zresnite. Kak neumen moreš biti ka še izdak vrvleš v tej izmišljeni virus gda se že več kak mesec dni lidje normalno družijo, si odijo na obiske, brez težav odijo v trgovine, zdaj že v gostilne in cerkve, pa v bolnice do lejko šli, ena deca tudi v šolo (ka je itak blesarija svtovnoga formata na kakšen način to do ispelali).... ali na morje pa boug vari ka bi šli. Če glij je nišče nigi nej betežen, oziroma nigi nišče množično ne mejra. Pa nej mi zdaj naprej nositi Italije pa ostale zdravstveno zavožene države, ka je itak že vsen jasno ka se tan dogaja. Ali na žalost je pri nas še vedno en kup primitivcov keri so na pune zosagani in vrvlejo sakšo rejč ka jo Kacin zlaže. In takši ste hrana za tej pokvarjente. Ne zavedate se pa ka te tudi tisti ka tou podpejrate na konci skupaj s vsemi ostalimi potegnili kratko. Srmaštvo pa lakota ne pitata kakšno je tvoje politično prepričanje.

čarni vrag (nepreverjen)

Kacin ma prav. Prihaja drugi val. V smeri Zavoda za nezaposlovanje in Karitasa.

kolaboranti (nepreverjen)

Torej , zaj se pripravite na izbeglice, za ten pa na volitve, te pa pa na korona virus!!! Što de pa šo na hrvaško na morje , ce en teden v karantenina golon otoki.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice