FOTO: BRous
Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je v Bratoncih, v prostorih Turistične hiše Žlica, izpeljal izredno volilno skupščino, na kateri je bil za novega predsednika potrjen Simon Jakšič.

Beltinčanke so na današnji izredni volilni skupščini dobile novega predsednika, za to vlogo je bil soglasno potrjen Simon Jakšič, dosedanji podpredsednik kluba.

Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je bil od aprilskega odstopa Branka Grosa brez uradnega predsednika, klub pa je v skladu s statutom vodil podpredsednik Simon Jakšič, zdaj tudi uradno potrjen za prvega moža ŽNK Pomurje Beltinci.

Jakšič je bil potrjen za dokončanje mandata do leta 2025, na volilni skupščini pa je dejal, da je potrebno nadaljevati sodelovanje z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota, s Krajevno skupnostjo Bratonci in Občino Beltinci, zagotoviti finančno stabilnost kluba, razvoj infrastrukture in ohraniti dobro ime kluba.

V kratkem je načrtovana tudi prenova objekta s slačilnicami, v prvi fazi bo to zamenjava kritine in prenova notranjosti slačilnic. Sredstva v višini deset tisoč evrov bo k prenovi prispevala tudi Nogometna zveza Slovenije.

Potrdil pogovore z več sredinami

Novi predsednik devetkratnih državnih prvakinj je razkril, da prihodki v letu 2022 znašajo dobrih 247 tisoč evrov, klub pa je leto 2021 sklenil z okrog 28 tisoč evri izgube, še dodatnih devet tisoč evrov minusa pa je bilo potrebno nadomestiti v letu 2022.

Klub je imel v začetku leta okrog deset sponzorjev, trenutno jih je več kot 75. Klub je finančno stabilen, se je pa po besedah Jakšiča potrebno zavedati, da so pred sponzorji turbulentni in negotovi časi. 

Pri ŽNK Pomurje Beltinci do konca leta iz naslova sponzorjev in dotacij Nogometne zveze Slovenije pričakujejo še 30 tisoč evrov sredstev, do zaključka sezone v maju 2023 pa še 80 tisočakov.

Jakšič je potrdil, da se je vodstvo kluba v minulih tednih pogovarjali z Občino Radenci, Občino Beltinci, ND Beltinci in NŠ Mura. Pogovor z novim predsednikom boste lahko prebrali jutri.

Komentarji (3)

BJ968 (ni preverjeno)

Simon vso sreco pri novi funkciji.

Xxx111 (ni preverjeno)

Vso srečo simon

Hasan (ni preverjeno)

Upam da bos tako dober ko moj drug ziko

Starejše novice